- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Czy jestem w ciąży???
Czy jestem w ciąży???
- Misia18
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mam 18 lat. do tej pory miałam regularny cykl miesiączkowy. Ostatnio kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia i nie stosuje tabletek antykoncepcyjnych. 2 dni przed planowanym okresem dostałam delikatnego różowego plamienia któremu towarzyszyły bóle podbrzusza, następnego dnia myślałam że dostałam miesiączki ale trwało to tylko jeden dzień+2 dni delikatnego plamienia takiego jak przy końcu okresu, dodam że nigdy wcześniej mi się nic takiego nie zdarzyło. od tamtej pory częściej odwiedzam toaletę, jestem znużona i ciągle chce mi się spać,mam chwiejne nastroje,dużo niebieskich żyłek na piersiach i dużo rozstępów na nich i ciemniejsze obwódki sutków oraz miewam nudności na różne zapachy których wcześniej nawet nie odczuwałam. a w tą niedziele mialam gęste brązowe plamienie.Czy mogę być w ciąży jeśli testy wychodzą negatywnie? zrobilam pierwszy w dzień spodziewanej miesiączki a drugi 2 dni później.różowe plamienie miałam 2 dni przed spodziewaną miesiączką czyli 16.06 a brązowe 6 dni później czyli 22.06.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Jeśli testy zawodzą, a nadal nie masz okresu, to zrób badanie krwi beta HCG:)
- Misia18
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
jeśli nadal niepokoją cię objawy, to zawsze można powtórzyć test:)
- franklin
- Wylogowany
- gaworzenie
- AsiaKa
- Wylogowany
- gaworzenie
- franklin
- Wylogowany
- gaworzenie
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Później miałam jeszcze 2 razy krwawienie, ale nie było to związane z implantacją, a nieprawidłowościami.
Jeśli wychodzą Ci negatywnie w dniu spodziewanej @ to myślę, że to nie ciąża, ale idź do lekarza albo na betę.
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- edwinka
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja bym poszła jeszcze dalej i w takim przypadku zaproponowała zrobić test ciążowy online . Wiadomo, że masa dziewczyn szuka w necie potwierdzenia/zaprzeczenia swoich objawów, a z różnych przyczyn nie może jeszcze pójść do lekarza lub wykonać tradycyjnego testu. Wtedy taka opcja może się przydać.franklin napisał: Po co gdybać. Jeśli jeszcze nie chcesz iść do lekarza albo się boisz to poczytaj sobie w internecie kiedy można zrobić test ciążowy i Twoje wątpliwości się rozwieją. Tak naprawdę każda kobieta inaczej reaguje i ma inne obawy ciąży. Znam przypadki, w których kobieta krwawiła np do 4 miesiąca ciąży.