BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu #491979 przez DOMI
Dominia ale masz malutki ten brzunio.:)
Michasia ładne sukieneczki mam nadzieję, że malutka do lata z nich nie wyrośnie.:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #491989 przez Marlena1888
Hello mamusie!

Kasia śliczne ciuszki za 4zł:) perełki :)

Monia
ale super zdjęcie :) to chyba dzieło męża :)

Dominia to 2kg tylko przytyłaś, heh jak Ty to robisz:D ja już 11,5kg+

3mam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty:)
ja nawet się wyspałam, choć na początku nie mogłam zasnąć, chyba z 6razy byłam siku- co 10min wychodziłam. Pozycji nie mogłam obrać, bo na jednym boku malutkiemu nie pasowało- wypinał mi główką na samym dole, że aż bolało. Na drugim boku znowu czułam tak jakbym mu rączkę przycisła i tak mnie łaskotał heh. Miałam trudny orzech do zgryzienia, ale jakoś na szczęście udało się zasnąć :)

Domi to duża ta Twoja córa :D

Natalko
szkoda, że akurat teraz takie wynikły epizody z autem, kasą, ale pamiętaj że są ważniejsze rzeczy:* dobrze że z M wszystko oki, że dzidzi rośnie jak na drożdzach:) tylko dziwne że gin Ci powiedział że za dużo przytyłaś.. Mi jakoś mój nic nie mówił.

Princess daj znać od razu jak wrócisz z wizyty, 3mam mocno kciuki za Ciebie i dzidziusia :kiss: :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #491990 przez andzia_zg
dominia ja też mam mały brzusio :-) ale za to sie mocno poszerzyłam w biodrach.A Ty szczuplutka jestes :-) Faktycznie masz chude nogi :blink: Po porodzie szybko wrócisz do formy :-)

michasia ale ładne sukieneczki

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #492018 przez Alina2408
super te sukieneczki

michasia teraz nie mozna sprzedac auta bez waznego oc tak mnie poinformowano u ubezpieczyciela ale wiesz wystarczy jedno zdanie w umowie i facet mogl ich zostawic bez oc :)

co do szefa no jak on taki jest to co sie dziwic sposobu :) tymbardziej ze ja znam kilku panow w mundurach bo to rodzice moich uczniow :) ja dzis siedze z dupka i zawijam kase w papierki heh te drobniaki dziele na zlotowki ale mam prace mowie wam :):)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 tygodni temu #492025 przez dominia
Michasia byłam w sklepie samochodem :) a na uczelnie zawsze jeżdżę pociągiem :) wygodniej, można się rozłożyć i np. coś powtórzyć albo się zdrzemnąć :) ale mam nadzieje, że w niedziele przyjedzie po mnie mąż :lol: bo wracać tak późno no nawet się boję :dry:

12 lata 2 tygodni temu #492041 przez princess
Chomiczka mojego M siostra cioteczna straciła narzeczonego przed ślubem, to był mój dobry kolega. Jechali razem samochodem i w bok, w jego stronę uderzył TIR, on umierał przy niej, zamknęła mu oczy i zmarł... Oprócz urazu psychcznego również fizycznie ucierpiała, ma teraz problemy z kręgosłupem, przy uderzeniu piła, która leżała na tylnym siedzeniu przebiła się przez fotel i wbiła się jej w kręgosłup. Boże, jak wspominam tą sytuację to mam łzy w oczach. Szkoda mi chłopaka, że umarł tak młodo, a siostra... cierpi teraz strasznie... Mówi, że chyba zostanie starą panną...
Ja miałam wypadek 3 lata temu, wpadłam w poślizg i podwójne dachowanie do rowu. Wyszłam z tego cało bo miała zapięte pasy. Jak zadzwoniałm do M to od razu zawrócił (jechał na służbę) i jak mnie zobaczył, przytulił z całej siły i popłakał, że nic mi się nie stało... Ja przeżywałam samochód, że co ja zrobiła, że samochód totalnie rozbity i do niczego się nie nadaje. Dopiero po kilku dniach doszło do mnie, że mogłam zginąć...
Fajnie, że jesteś już na zwolnieniu.

DOMI cieszę się, że z małą wszystko dobrze :) Biedna się pewnie wstydziła, albo światło ją raziło :) Za to mój na 3d walił pięścią w łożysko, pewnie się denerwował, że go podglądamy ;)

Satine DOMI ma rację z nawilżaczem powietrza. Mnie też często męczyły katary w nocy, niedawno kupiłam elektryczny nawilżacz powietrza przez internet, codziennie go włączam i nie mam katarów :)

Andzia to też się widzę masz z dolegliwościami bólowymi... Dobrze, że leki chociaż pomagają...

Dominia Ty chudzinko jedna :) Gdzie ten Igi się mieści? W sumie to moja mama też jest taka drobna jak Ty i jak była w ciąży to też się dziwili, gdzie to dziecko się jej mieści :) ja dziś założyłam jeansy ciążowe po miesiącu nienoszenia... i ledwo je wciągnęłam na uda :ohmy: przytyło mi się już konkretnie...

Natalka ja mam dwie koszule typowo do karmienia ale myślę, że i jakieś moje zwykłe koszulki będą się nadawały :)

Monia ale fajny wesoły brzuszek :) A powiedz, jak łóżeczko, jesteś zadowolona?

Alina co za nieodpowiedzialny pracodawca ! Z policją bardzo dobry pomysł, jak pracodawca ma w dupie stan techniczny to wcale nie będzie mógł jeździć i jeszce grzywnę zapłaci.

Paula życzę zdrowia dla Twojej córeczki, oby z kataru nie rozwinęło się nic więcej.

Kasia śliczne ciuszki. Cena też zajebista :D

Michasia śliczne sukienusie. Wizytę miałam na 10.30

No to teraz zdam relacje z wizyty. Na usg wszystko ok, łożysko bez cech odklejania, ale jak mi gin powiedział, że zmieniło położenie ze ściany tylnej na przednią i dół macicy to się przestraszyłam, jednak uspokoił mnie, że to jest prawidłowe i mam się w ogóle nie przejmować. Najważniejsze, że się nie odkleja. Adaś zdrowy, duży, waży 1530 g, wszystkie parametry wskazują na 30 tc. Szyjka długa 34 mm, zamknięta i twarda, wody płodowe 16. Bóle najprawdopodobniej spowodowane są tym, że Adaś jest ułożony nóżkami w dół, i mi daje czadu po nerwach, jelitach itp. Gine powiedział, że marne szanse, że do porodu się obróci i że będę miała cesarkę a za miesiąc skieruje mnie do szpitala na mechaniczne obracanie płodu przez brzuch w gotowości operacyjnej. Powiedziałam, że się tego boję i nie chcę, że wolę mieć już tą cesarkę. Ale mimo wszystko będę namawiać Adasia, żeby się obrócił ;) Luteinę mam cały czas brać (pewnie już do porodu :dry: ) leżeć i na następną wizytę zrobić HBS, morfologię i mocz. Kolejna wizyta za 2 tyg. Odetchnęłam z ulgą, że to nic strasznego, tylko lekarz mnie zaskoczył z tą cesarką... No i jeszcze zastanawia mnie ta czkawka, czuję ją na samym dole a mały jest ułożony pośladkowo... ciekawe czemu tak.

12 lata 2 tygodni temu #492051 przez princess
Adaś i ja dziękujemy Wam kochane za kciuki i pozytywne fluidki :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492052 przez Satine0
Princess a ja myślę, że jeszcze się odwróci :) Ma trochę czasu.

Ale mam napady gorąca...też tak macie? :)

12 lata 2 tygodni temu #492071 przez andzia_zg
princess oby Adaś sie jeszcze odwrócił. Jest jeszcze troche czasu. A jesl.ic hodzi o to mechaniczne obracanie płodu to chyba tez wolałabym mieć cc niżtakie cos, bo już sama nazwa mnie przeraża :huh:
Dobrze,że z łozyskiem i z szyjka wszystko ok. Powiem Ci żepierwszy raz spotkałam się z czymś takim, że łożysko zmieniło położenie.Nawet nie wiedziałam, że takie cos może się zdarzyć. Myślałam, że jak jest doczepione do tylnej ściany to tam jest już do końca :S ale ja jakaś taka niedouczona :S
a Adaś to już duży mężczyzna :lol: masz co dźwigać :lol:
Dobrze, że wszystko jest ok :-) To najważniejsze :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492072 przez andzia_zg
Satine0 napisał:

Ale mam napady gorąca...też tak macie? :)

Ja ma napady gorąca jak mi skacze puls do góry. Nagle czuję, że robi mi sie słabo i gorąco, robie sie czerwona i zaraz mi potem skacze puls do góry i zaczyna mi leciec krew z nosa :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #492076 przez DOMI
Princess super, że wszystko w porządku. Ja też chyba bym się bała tego obracania chociaż mojej siostrze położna obróciła pierwsze dziecko i wszystko było dobrze. A u mnie jak dzieci są odpowiednio ułożone to jak na złość nie ma możliwości porodu sn.:(

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492091 przez [email protected]
Satine też tak mam,otwieram okno,czesto jak gotuje i stoje to duszno,na katar kup Nasic aerozol udrażniający nos,nawilża i regeneruje,piszą w M jak mama że można w ciąży

Princess Adaś spory chlopiec,ciesze sie że jest dobrze :) ma jeszcze czas na odwrócenie

12 lata 2 tygodni temu #492092 przez michasia
DOMI, Mała chyba duża nie będzie, a sukienki są od 3 m-ca więc na maj-czerwiec akurat.
Princess też bym się przestraszyła tym mechanicznym przewracaniem. Jak to brzmi w ogóle. Przecież jest jeszcze 10tyg, sporo czasu na przewrócenie chyba, nie?
Dobrze, że z łożyskiem ok.

12 lata 2 tygodni temu #492096 przez sylwia1986
Princess to bardzo dobre wieści że z dzidzią i łożyskiem ok :) a co do tego mechanicznego odwracania też bym wolała cesarkę.

12 lata 2 tygodni temu #492111 przez kasia123m
Princess super ze ok.Adas juz duzy chlopczyk.a na mechniczne obracanie bym sie niezgodzila...tak jak na wypychanie i inne cuda.mojej kolezanki corka ma dzieciece porazenie mozglowe bo przy porodzie ja wypychali i glowke niechcacy ucisneli...balabym sie ze przy obracaaniu dziecko ucisna....

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka