BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #528968 przez 25malinka
Waszka87 napisał:

ja tez wrzucam zdjecie garderoby :D

[/b]

No no trochę tego masz :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #528982 przez andzia_zg
patrycja85 napisał:

ej niech mi któraś pomoże z tą glukozą plis:)
andzia-ty gdzieś miałas te normy...poproszę

nigdzie nie podaja jakie sa normy po godzinie wiec tego wyniku nie bierz pod uwagę. Jesli chodzi o wynik po 2 godz to masz ok :-)

Nietolerancja glukozy jest gdy jest >140mg/dl
Cukrzyca jest gdy sie ma >200mg/dl

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #528983 przez 25malinka
oooooo zaczynam 34 tydzień!!!!!!!!!!!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #528989 przez Paulina 77
Waszka sliczna ta sówka, ale masz zdolnego meza!!

Ale macie ładne garderoby, u mnie moj M musi zrobic przemeblowanie, wyniesc czesc rzeczy do piwnicy, bo ciuszki dla Michasia lezą na razie w torbach :( ciagle pracuje i nie ma czasu, a ja nie dam rady. Nie wiem jak to bedzie, taka mamy graciarnie w mieszkaniu.

11 lata 11 miesiąc temu #528990 przez Waszka87
25malinka napisał:

oooooo zaczynam 34 tydzień!!!!!!!!!!!!!!!

Malinko zazdroszcze Ci naprawde, ja juz bym chciała bć 3 tygodnie do przodu. wczoraj mały sie tak wypiął że mialam taki krzywy brzuch :D a jak go ruszalam zeby sie schowal to mnie walnął:D

11 lata 11 miesiąc temu #528991 przez andzia_zg
Waszka ale masz ciuszków :lol: a jak wszystko ładniutko posegregowane :lol:

no i masz zdolnego męża :-) Bardzo mi sie podoba jego dzieło :lol:

Malinka gratuluję 34 tygodnia... :lol:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #528998 przez 25malinka
Moja kruszynka to wypycha mi z jednej i drugiej srtony jednoczesnie,tak fika ze szok,łobuziara mała :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #529000 przez Lafi
Waszka wow, sporo tego masz, a obrazek super, ja to gdzieś w lesie z zakupami, pokupie najpotrzebniejsze rzeczy, resztą zajmie sie mój m, tak było przy Sewerynowi :)

Gosia, Palina ma racje musisz naknajwiece odpoczywac, jak nie musisz to leżeć, napewno dla takiej aktywnej osóbki jak ty perspektywa leżenia to masakra.

11 lata 11 miesiąc temu #529004 przez Waszka87
wiecie co? niby dostalam ten aantybiotyk i niby jest bezpieczny ale sie jakos boje, biore bo juz nie moge wytrzymac z tym kaszlem.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529010 przez andzia_zg
A jaki masz ten antybiotyk? Wiesz... czasem lepiej wziąć antybiotyk niż narazic się na jakies powikłania... czasem bezpieczniej jest wziąc lek niż narażać dziecko...
Poza tym z lekami najgorzej jest w I trymestrze... a to już III więc bez obaw...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529013 przez Paulina 77
Waszka87 napisał:

wiecie co? niby dostalam ten aantybiotyk i niby jest bezpieczny ale sie jakos boje, biore bo juz nie moge wytrzymac z tym kaszlem.

nie bój sie, ja ciazy kilka x bralam antybiotyk i jest ok. Gorsza jest dla Dzidzi infekcja, no i kaszel moze wywołac skurcze porodowe - lezalam z taka dziewczyna w szpitalu, nie mogli jej wyhamowac porodu, chyba dalej tam leży pod kroplówkami.

11 lata 11 miesiąc temu #529018 przez ufolka
Dzień Dobry dziewczynki :)
My sobie pospałyśmy no i jakieś durnoty się śniły ;/ zaraz śniadanko zrobię, małą uśpię i chwilka dla siebie :)
Paulina nie denerwuj się tak, nie ma kto Ci pomóc? Rzeczy nie uciekną, będziesz lepiej się czuła i jakoś zrobisz :) Albo wrzuć do pralki i już :)
Agnieszka mi brzuszek nie twardnieje, tylko ta pip*a boli :dry:
Depeche a ta maść elmex na receptę?? sama może sobie kupię, bo też sypią mi się zęby :( ja brzucha nie mam jakoś mega , w ogóle to nawet mały mam, każdy mi mówi że jakiś on mały :huh: a odpoczynek nic nie daje na te moje bóle, to najgorsze jest własnie że czy chodzę czy leżę to jedno i tak boli np jak się przewracam ;/ a ta metoda to masz rację, jest po prostu straszna :cheer: ciekawe co tam Ciebie tak pyka ;)
Waszka zdrówka :) zdolnego masz męża :) mój to robi coś takiego oo : pisankidrapane.republika.pl/
Gosia ja też jak czuję małą to jakoś spokojniej się czuję :)

dziewczyny super garderoby macie, ja wczoraj troszkę poprasowałam dziś miałam kończyć ale chyba sobie daruję bo mamy do Fikolandu z koleżanką i maluchami naszymi jechać :)

11 lata 11 miesiąc temu #529024 przez Waszka87
andzia_zg napisał:

A jaki masz ten antybiotyk? Wiesz... czasem lepiej wziąć antybiotyk niż narazic się na jakies powikłania... czasem bezpieczniej jest wziąc lek niż narażać dziecko...
Poza tym z lekami najgorzej jest w I trymestrze... a to już III więc bez obaw...

dostałam Rovamycine i Duo Lactil (osłonowy), syrop prawoślazowy, cos do ssania i taki aerozol do nosa Euphorbium

11 lata 11 miesiąc temu #529025 przez 25malinka
ufolka to twój mąż też fajne rzeczy robi,kurde żeby mój miał taki talent,hehehe

11 lata 11 miesiąc temu #529034 przez Beata 26
morning gwiazdy!

ze skurczami mam tak samo, już mam dość często twardy brzuch (powinnam się bać?) wczoraj wieczorem aż jedna nospę wzięłam, choć unikam leków jak ognia. forte w razie co też mam, ale nie biorę.

w czwartek idę na przegląda do dentystki, ciekawa jestem ile mi dziurek zaśpiewa, bo sama już 3 potrafię zlokalizować, a takie ładne zdrowe ząbki przed ciążą były - więc Lenusia też poradzam dentystę

dajcie błagam linka na chomika na te 50 twarzy greya, też chcę poczytać, a nie umiem tego za chiny znalezc..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka