BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #961837 przez Agula89
Kalinka
GBS wymaz z pochwy i odbytu na paciorkowce się robi, podobno kolo 36 tyg bo ważny jest miesiąc. Nie które szpitale bardzo pilnują daty tego badania.
Jak np nie zdazysz odebrać wyniku traktują cie jak byś go miała i podają antybiotyk.
Ja już miałam robiony GBS ale chyba z względu na częste infekcje, i pytałam lekarza czy będzie mi jeszcze raz robił mówił ze tak. Aha i mi tylko z pochwy brał, nie którzy lekarze tak robią...

Ja nakładki na sedes też w rossmanie kupilam ale to w wakacje. Poszukaj w dziale miniatur kosmetyków tam przeważnie maja takie "gadżety" :)

Co do chusty tez bym chętnie chociaż spróbowała czy pasowaloby mi i małemu.

Hej anioleczek no właśnie dawno cie nie było ;)
Co do gronkowca to podobno połowa społeczeństwa ma tylko nawet o tym nie wie. Także oby byli to nadal wszystko uśpione :)

Mój synuś 2 tyg temu główka był u goru . aż mnie bolalo podczas USG i raczej do dziś tak siedzi bo cały czas jestem w stanie wymacac głowę tak jak od razu po wizycie.
No i liczne na niego ze się w końcu obróci !!!

Ja na razie wizyty mam co 4 tyg, teraz ide 16.02 i chyba później co 2 tyg będę mieć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #961839 przez Agula89
AAA jeszcze o panieńskim było :) ja to jak reszta zawsze jakieś zbereźne gadżety kupuje lub tam jakąś bieliznę erotic. Fajne są tez karty z pytaniami czy zadaniami no ale to zależy od charakteru waszej imprezy. No ja swój panieński Milo wspomina :silly: jedna z dobrych imprez haha ale to bylo 2,5 r temu ! :)
Oo pamiętam ze dostałam tez album i w nim potem miałam umieścić zdjęcia z tego wieczoru. Także pamiątkę mam do dziś.

9 lata 10 miesiąc temu #961845 przez monia89
Hej.
Mleczna współczuje!
Kristi to kot wcześniej pewnie z Tobà spał ?Na gardło polecam tabletki pernalen msm nadzieje ze nazwy nie przekręciłam.
Ja ogarnełam prasowanie i do 4 me oprócz białych rzeczy mam gotowe.
ja również polecam nakładki na wc po porodzir cięzko jest małyszować...
wczoraj kupiłam sobie staniki
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #961847 przez monia89
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #961854 przez kristi*
monia89 tak moja kotka ze mną spała jak u mamy jeszcze mieszkałam, w pewnym sensie miałyśmy taki rytuał :laugh: jak szłam spać, szłam do pokoju lub kuchni gdzie akurat siedziała i mówiłam: "Emilka idziemy spać" to kicia miauknęła i pędziła do łóżka i spała ze mną do rana :laugh: :laugh: :laugh:
ładne staniki, ja poczekam jeszcze z kupnem - jeden już kupiłam nr za duży :ohmy: , ale może będzie pasował jak laktacja ruszy.

Nosidełko dostałam od siostry, myślę że nawet bardzo się przyda zwłaszcza jak będzie trzeba do sklepu na chwilę wyskoczyć, bo z wózkiem do żadnego w okolicy nie wjadę - małe i ciasne te sklepiki.
Jakoś nie przepadam za wózkiem z fotelikiem samochodowym, co innego jak się samochodem jedzie to taki wózek jest akurat, ale jak nieraz widzę że takiego wózka używają mamuśki do codziennego użytku - to szkoda mi tych maluszków, zamiast luzem wygodnie na płasko w gondoli to ściśnięte w tych fotelikach są.

9 lata 10 miesiąc temu #961857 przez lalka
witam!!!!

Monia ja też mam staniki z Alles mama...ja mam model Honey Mama!!!
jestem po wizycie i na 100 będzie córa!pokazał mi pipkę!!!mała odwróciła się główka w dół...waży 2700 i za 2 tyg moge rodzić!!!pobrał próbki na GBS i po 5 min. były wyniki!!!miłego wieczoru

9 lata 10 miesiąc temu #961861 przez karola1322
Lalka szybko mialas wyniki ja mysze czekac tydzien. Ja byde staniki kupowac po wyplacie

9 lata 10 miesiąc temu #961881 przez monique1983
Tak na szybko napiszę co po dzisiejszej wizycie. Termin cc mam na 18.02. moja gin powiedziała żeby lepiej jeszcze posiedziała i się płucka dobrze rozwinęły, no chyba, że będzie mieć inny plan. Waży 2200g, wszystko ok, łożysko w porządku, przepływy też, wód tyle ile trzeba, ogólnie dobrostan. Według niej 3kg, może 3200g będzie ważyć, mnie się nie chce wierzyć no, ale zobaczymy. Szyjka ok, ale mówiłam, że boli mnie podbrzusze i ta szyjka kłuje to kazała więcej leżeć. 11.02 mam podjechać jeszcze do szpitala na ktg. Tego 11 i 18.02 moja gin ma akurat dyżur w szpitalu. Na KTG wszystko ok, skurczy brak.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #961903 przez *Beata*
Dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilkę, żeby się zalogować... Uzupełniłam już marcową tabelę:) Jestem w 33 tygodniu ciąży, spodziewamy się z mężem córeczki - nasze pierwsze dzieciątko:) Imię chyba mamy wybrane - Hania, no chyba, że coś nam się jeszcze zmieni, ale pewnie nie, bo malutka chyba się już przyzwyczaiła do tego imienia:)

9 lata 10 miesiąc temu #961924 przez syza24
Beatka Hania piękne imię mi też się podobało ale mężowi niestety nie:(
Ja też mam upatrzone dwa staniki z Alles mama uważam że są super ale ja nie mogę teraz kupować bo chyba ostatnio najbardziej mi rosną. No i pytanie do was czy was też tak strasznie bolą piersi??

Karolioncia trzymamy dzisiaj za ciebie kciuki żeby ślub się jak najlepiej udał ;) żeby było pięknie w tym wyjątkowym dniu :cheer: no i czekamy na zdjęcia

9 lata 10 miesiąc temu #961965 przez *Beata*
Syza24 mój mąż też na początku nie do końca był przekonany do Hani, chyba wolał imię Joanna, ale od ok. dwóch miesięcy już tylko mówi o Hani, więc chyba przegłosowane :)
Co do bólu piersi to ja nie odczuwam jakoś specjalnie bólu, może czasami delikatnie... Ja za to od paru dni odczuwam ból w palcach rąk, dokładnie bolą kostki przy zginaniu i takie dziwne są... Ma któraś z Was podobnie?

9 lata 10 miesiąc temu #961979 przez syza24
Ja mam od ponad miesiąca nie tyle co ból ale taką jakby zdrętwiałą prawą dłoń. Lekarz mówi, że to przez opuchliznę która pewnie uciska jakiś nerw. Mimo że wcale nie widać żebym mega była opuchnięta :( Może masz coś podobnego??

9 lata 10 miesiąc temu #962002 przez Kalinka90
Monia staniki fajne tez mi się podobają zakupie tez po porodzie.

Lalka to chyba będziesz pierwszą rodząca :)

My dzis tez na jakieś zakupuki sie wybieramy :)

9 lata 10 miesiąc temu #962010 przez *Beata*
Moje ręce też nie wyglądają, że są jakieś opuchnięte, ale trochę czuję, że są takie inne, obrączka już zdjęłam, bo trochę ciasna jest, więc coś w tym chyba jest...

9 lata 10 miesiąc temu #962014 przez monia89
Hej.
mnie z Antosiem bolały piersi tak najbardziej w 8 me no i wycieki wtedy były zmaczące teraz ból mam od 4 me już poki co uspokoiło się a teraz wycieki juz mam z 2 me...
Stanik kupiłam dobry pod biustem z 5 haftkami z moźliwością powiększenia o jedno i pomniejszenia o reszte i miske większą tak zrobiłam z Antkiem i było ok. Pamiętajcie ze po porodzie obwód pod biustem bedzie mniejszy jak macica sie obkurczy.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia