- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Dokładnie, ja mam wszystko z bambino i jak narazie mały nie ma uczuleń obty tak dalej
No słuchajcie ja tez uzywam bambino w szpitalu mieli Johnson uzywali mu 4 dni i mial wysypke jak nie wiem ... po bambino (odpukac) nie ma mam z niego krem z filtrem (zakup przypadkowy bo chcialam na zime ), krem nawilzający i nim smaruje buziaka po kapieli oraz oliwkę, którą używam pewnie tak jak Wy teraz musze zaczac smarowac mu chyba główkę oliwką!
Co do tego jeżdżenia do CH to ja również jestem przeciwna... nie ma co się spieszyć jeszcze posiedzi na wagarach w CH
Co do dzieci z różnych pór to prawda że wychowuje się całkiem inaczej.. moja koleżanka urodziła w sierpniu i jak ja mialam termin styczniowy i pytałam jej sie o jakies rzeczy to ona nie wiedziala bo nie miala calkowitego maluszka w zimie tylko siedzącą prawie panne !
A dziewczyny nie kłóćcie się złość piękności szkodzi:P
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zważyłam niedawno synka na wadze łazienkowej i okazało się, ze już ma 7,5kg!! No i jakieś 63-64cm.
Byliśmy dziś na drugim USG bioderek i okazało się, że prawe jest jeszcze nie dojrzałe. Mamy Jasia dużo kłaść na brzuszku i na płasko. Nie wolno na boki, chociaż tego i tak nie robimy, bo nie lubi. A jak u Was te kwestie?
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
- Otrzymane podziękowania: 1
Główkę od początku smaruję mu oliwką a później dokładnie wyczesuję
U nas na kontroli bioderek Pani doktor powiedziała, że jest ok, ale w dalszym ciągu zalecała układać go na brzusiu
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
No to kawał chłopaka z Jasia Moja waży w tej chwili 5.600My po kąpieli nie smarujemy niczym Jasia. Rano na buźkę nakładam Physiogel.
Zważyłam niedawno synka na wadze łazienkowej i okazało się, ze już ma 7,5kg!! No i jakieś 63-64cm.
Byliśmy dziś na drugim USG bioderek i okazało się, że prawe jest jeszcze nie dojrzałe. Mamy Jasia dużo kłaść na brzuszku i na płasko. Nie wolno na boki, chociaż tego i tak nie robimy, bo nie lubi. A jak u Was te kwestie?
My na USG byliśmy 2 tyg temu i lekarz powiedział, że są idealne, żadnych zaleceń niet.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
- Otrzymane podziękowania: 1
Teraz tylko na pleckach śpi
- Wolska
- Gość
Ale nie ma znaczenia o jakiej porze roku rodzimy,po prostu inaczej ubieramy maluchy.
Ja uwielbiam zabierać moją córkę na zakupy mimo,że urodziłam w listopadzie.
Wiele z was robi problem z niczego,bo nawet rodząc w zimie jak ma się tylko chęci można poradzić sobie z dzieciaczkiem nawet w CH.
Ab tak a propos marteli89 to myślę,że nie jest przewrażliwiona na punkcie córeczki i nawet gdyby urodziła w środku zimy to też by zabierała dziecko do CH.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
karmisz go przed wychodnym ? może ma za ciepło albo za zimno... no zwykle świeże powietrze wzmaga sen :|
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Pierwszy raz zabrałam małą na zakupy do Biedronki dopiero po pierwszym szczepieniu. Poza tym raczej nie ciągnie mnie w takie miejsca z dzieckiem, ale nie uważam że to jakaś zbrodnia hehe. A na pierwszy spacer wybraliśmy się jak Zosia miała jakieś 3 tygodnie, wcześniej pogoda nie była odpowiednia. Na spacery bardzo lubimy chodzić. Jak tylko wkładam Zosię do wózka uspakaja się a podczas spaceru zawsze śpi
Po kąpieli niczym nie smaruję Zosi. Do wody dodaję żel do kąpieli z oliwką albo płyn do mycia ciała i włosów Nivea Baby Sensitive i to wystarcza. Skóra jest miękka i nawilżona Głowę czasami smaruję oliwką ale to tylko wtedy jak zauważę że jest bardzo sucha. Na szczęście nie mamy problemów z ciemieniuchą.
Zosia nosi ubranka w rozmiarze 62 choć niektóre stają się już za małe, 68 też są powoli dobre. Tydzień temu malutka ważyła 4800g i mierzyła ok 60 cm bo nie dało się jej dobrze zmierzyć.
Jeśli chodzi o zasypianie to Zosiek zasypia jedynie na rękach :/ śpi zazwyczaj na plecach. Na brzuszku kładziemy ją tylko w ciągu dnia. Też używamy klina tym bardziej że mamy stracha przez to zadławienie.
Bioderka są wporządku, nie musimy szeroko pieluszkować. Zosia ma tylko utrudnione odwodzenie dlatego mamy ją często kłaść na brzuszku a jak ją nosimy to mamy jej podkurczać nóżki.
Ja natomiast walczę z przeziębieniem
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
My ostatnio kupiliśmy oliwke w żelu z Johnsona i Maja ma uczulenie
- Wolska
- Gość
Ja tam wolę unikać miejsc gdzie jest skupisko bakterii
To nie wiem jak Ty sobie radzisz skoro cały świat to jedno wielkie skupisko bakterii
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- Wolska
- Gość