BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #647320 przez sylka
O super info z rowerkiem

Co do fotelika to Cybexy sa dobre. Tylko zanim go kupisz przymierz Paulinke, u nas KUba nie chciał nawet siedziec w Cybexie.Mierzyliśmy model Pallas. One nie mają pasów i dziecko trzyma ta podpórka. Kubie było niewygodnie jak miał to podopórkę tuż nan nogami i miałam wrażenie że krępuje mu ruchy i go ściska. Ogólnie model jest ok. Moja szwagierka ma taki jak tem 1 na zdj. i sobie go chwalą z tym że oni kupowali bez półeczki bo sa takie modele od 15 kg.
Megi też mierzyła dla Tymka chyba Pallas i tez odpadł. U Was moze Paulince podpasuje cybex.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #647584 przez Agusiak
no właśnie jak czytałam opinie na necie to dużo ludzi narzekało na ta półkę, że dzieci trzymają rączki tak jakby w górze i w ogóle nie wygodne zbytnio. Właśnie chciałabym przymierzyć tym razem młodą do fotela ale u nas są takie dupiate sklepy że tego modelu w nich na pewno nie znajdę, ale z pewnością najpierw pojeździmy zanim kupimy jakiś.

Jejku dziewczyny zasnęłam popołudniu i wstałam o 19 :huh:
U nas do południa był upał a potem jak zwykle ulewa i burza.

11 lata 7 miesiąc temu #647659 przez sylka
Witam wieczorkiem :)

U nas dzis skwarek :P Kuba zaliczył spacer rowerowy oraz rysowanie kreda na chodniku.

Pojechaliśmy dziś na zakupy i kupiliśmy KUbie sanadałki + zakupy w Tesco. Kuba ładnie wytrzymał bez siusiu i zrobił dopiero w domku :D

11 lata 7 miesiąc temu #647664 przez Agusiak
bry wieczorem

nas też czekają jutro zakupy ale spożywcze, ble, tych nie lubię :P

Dziadki idą z Pauliną w piątek do tego teatru na premierę z okazji urodzin a my ogarniemy chatę i zaczniemy szykować na spokojnie żarełko na sobotę.
Nie mam w ogóle weny na tą imprezę :p

Milusiego wieczorku :)

11 lata 7 miesiąc temu #647671 przez sylka
Super Paulinka znów poobcuje z kultura wyższą :D

Impreza szybko minie tylko szykowania zawsze sporo. W majcu jak pogoda jest i ma sie domek to jeszcze grilla można zaserwować :)

11 lata 7 miesiąc temu #647687 przez Agusiak
Sylka myślałam o grillu ale oczywiście w weekend ma być zimno i deszczowo :dry: Na roczku też tak było i siedzieliśmy w domu. Maj jest właśnie taki deszczowy :S
Nie będziemy szaleć z żarełkiem bo o tak później większość zostaje.

11 lata 7 miesiąc temu #647692 przez sylka
ja robiłam szaszłyki wszystko poszło a szawagierka gołąbki mi przyniosła i co zostało zamroziłam :) a do tego sałatka, słodkości i zimna płyta

11 lata 7 miesiąc temu #647704 przez Agusiak
ma na razie planujemy zrobić gotowe kanapki, sałatki, na ciepło kiełbaski i oczywiście tort i ciasta, no i obowiązkowo jakieś śledzie bo u nas większość rybolubna. Ale znając T to jeszcze coś wymyśli, on zawsze przesadza z żarciem a potem kupa roboty jest tylko, ale fakt że pyszne :P

11 lata 7 miesiąc temu #647706 przez sylka
Grunt aby solenizantka była zadowolona ;)

11 lata 7 miesiąc temu #647740 przez Gosia_Krupa
No więc jestem :) Na niedługo,bo jestem tak skonana jak nigdy.

Nie mam pojęcia ile kilometrów dzisiaj zrobiłam w tym upale,ale na pewno sporo.

Uwaga! Teraz będzie długaśny opis mojej ekspedycji w sprawie pracy :silly:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dolało potem i u nas na wsi to ubrałam dzieci w komplety na deszcz. Hanię w nieco za duży po Michale,więc śmiesznie wyglądała,ale zabawa była przednia. Michu co prawda przesadzał,więc się na niego zdenerwowałam. I słusznie,bo w kaloszach przyniósł mi chyba ze szklankę czarnej wody. Jak te kalosze zdjął z tych nóg o ta woda wszystka się wylała na podłogę i trzeba było ją myć :angry: Nagrałam nawet filmik komórką i udało mi się też jakąś fotę cyknąć,ale w jakiej jakości są to nie wiem. Może jutro zobaczę to Wam pokażę jak też ta mja Kluska śmiesznie wyglądała :)

Miłego wieczorku,nocki i do jutra!

A z pracą to nie wiem. Mają się odezwać,ale system jest trzyzmianowy,a ja nie mam czym dojeżdżać na pierwszą zmianę,więc chyba nici jakby nawet mnie chcieli :(

11 lata 7 miesiąc temu #647768 przez Agusiak
wow Gosia samo czytanie mnie zmęczyło a Ty faktycznie przebyłaś te wszystkie trasy :ohmy:
To musiał być dla Ciebie rzeczywiście ciężki dzień ale najważniejsze że już się skończył :)

A jak nie wyjdzie to widać nie było Ci pisane, z resztą jakbyś miała daleko dojeżdżać to na dłuższą metę byłoby ciężko.

11 lata 7 miesiąc temu #647895 przez agi-p
Dzień dobry :)

Kochane Wy tu o takich pysznościach piszecie , a ja ograniczam jedzenie :P Musze powalczyć z tymi kg , bo same to za cholerę nie pójdą :P

Agusiu imprezka na pewno się uda i wszyscy będą zadowoleni i objedzeni :P Ta pogoda to teraz taka zmienna , ze nie ma się co nastawiać.
My ostatnio tez grilla zaplanowaliśmy , a finalnie przez deszcz musiałam w piekarniku wszystko robić .

U Nas wczoraj też było slonecznie i duszno , a od 15 tak lało , grad leciał i myślałam , ze dach mi rozwali .

Gosiu zwariowany dzień za Tobą i wszystko jakby przeciw Tobie się zmówiło .Mam nadzieję , ze dziś odpoczniesz i będziesz unikała słońca . Wczoraj tego wszystkiego za dużo miałaś . I tak dobrze , ze jeszcze miałaś siłę nam tu wszystko opisać . Jesteś wielka :)
Tyle zamieszania i jeszcze może sie okazać , ze na marne to wszystko ? No nie , może jednak się uda jakoś wszystko dograć .
Czekam na te fotki , bo juz sobie wyobraziłam Hanulę w tych za dużych rzeczach :P

Dziś od rana słoneczko pięknie się przebija . Mam nadzieję ,ze uda nam się dziś pospacerować . Obiad mam od wczoraj , posprzątane też , jedyne co mnie czeka to prasowanie .Ale tym zajmę się jak Amelka zaśnie (o ile Maja mi pozwoli :P ) .

Miłego poranka :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #647929 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi zazdroszczę Ci że masz posprzątane :)
Mnie to czeka dziś lub jutro w zależności od planów zakupowych ;)

A pyszności pysznościami a pamiętaj że ja też potem będę się z tym męczyć. Do zrzucenia będzie cała tona a ja już mam brzuch prawie taki jak z Linką do porodu :( :S

Trzymam kciuki za znikanie zbędnych kg, niech tylko zostaną w biuście :blink:

U nas póki co słońce ale pewnie po południu zaś będzie deszcz.

Miłego dnia :)

Sylka a powiedz mi boś Ty mą skarbnicą wiedzy jest :P :P czy w tranie jest wystarczająca ilość witaminy D tak że jak będzie młoda go pić to będzie okej?
Nie wiem czy nie kupić po porostu tej D z Bobika i podawać jej normalnie jak kiedyś??

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648127 przez megi23
hej laski, ja wczoraj pojechalam i kupilam Tymciowi taki :
jezdzil troche na nim ale woli 3 kolowy hehehe bo mamusia go wozi a samemu nie trzeba :)

pozniej kosilam trawe ze szwagierka... i caly dzien na ogrodzie . chlopaki takl sie z malym bawily ze .. piasek mial wszedzie ... obecnie Tymcio spiocha , ja ogarniam domek , a przynajmniej sie staram hehe
szwagierka zabila swoja pralke wczoraj i dzis pranie robie a ona wyciagnela czesc ubran i zablokowala . ma wkladana od gory .. na dole odwirowalam i tam bede prac ..

Gosiu ja dalej trzymam kciuki moze sie uda ,, ale mialam przeboje ...

Agi udanej Linkowej omprezeki .. moj ostantio zajac powiedzial to prababci jest nazwisko hahah smialismy z niego .. wczoraj tez bylismy na imieninach u niej dostala duzy portfel i merci a Tymcio mega czekolade :P :P , byla zachwycpona i mowi ze tylko do kosciola bedzie w nim chodzic , a S do niej ta ksiadz zobaczy ze taki wielki i bedzie wiecej na tace wolal :P :lol:

u nas straszne komary juz po 17 lataja , ja juz cala pogryziona ... szwagierka ma mi kupic cos od ukaszen dla mnei i dla malego .. jak ja ich nie nawidze :angry:

milego dzionka kochane
milego dnia laski

aaa apropo fotelika cybex tez sie zastnawialam ale wybralam recaro i nei zaluje ... moj pije tran i tam jest wystarczaja ilosc wit D
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #648161 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Dziewczyny,z tego wszystkiego zapomniałam,że mam dzisiaj odhaczkę w UP. Myślałam,że włączę Hani bajki,a ja sobie pośpię jeszcze z godzinkę. Na szczęście w porę coś mi dało w łeb i się zebrałam na szybkiego i pojechałam rano z chłopakami. Zaprowadziliśmy Micha i potem drałowałam do urzędu. A tam :ohmy: dwa razy więcej ludzi. Zawsze o tej samej porze brałam numerek,a dzisiaj dostałam dwa razy dalej :( Myślałam,że na autobus nie zdążę i będę musiała czekać 2 godziny,ale najwidoczniej się spięli w pewnym momencie i po jakimś czasie zaczęło iść szybciej. No i zdążyłam,tyle,że jestem jakby walec po mnie przejechał :( I tak też się czuję. Głowa mi pęka,oczy się zamykają,a w dodatku strasznie mnie noga rwie od wczorajszego wieczoru i się zastanawiam czy to na zmianę pogody czy od tego łażenia wczorajszego :unsure:

Rowerki super :)

Mama do mnie wczoraj dzwoniła czy chcę dla Hani rowerek,taki normalny na dwóch kółkach,ale bez kółeczek bocznych. U znajomych dzieci wyrosły,a rowerek stał. Mama mówi,że widać że używany był,ale nie wygląda tak źle. Na początek może być :) A mąż mówił,że spróbuje przyczepić kółka od Michała roweru. Może będzie ok,a jak nie to się dokupi.

Agusia,imprezka na pewno będzie super miła i przede wszystkim pyszna :P a Linka jeszcze do teatru idzie :) No super! Szkoda,że u nas nie ma czegoś takiego :( Sama bym dzieci zabrała z miłą chęcią. Misiek to chodzi z przedszkola do teatru albo wystawiają u nich w przedszkolu :) A Hania to dzikus-na dworze tylko,żadnej sztuki :silly:

A w ogóle wyobraźcie sobie,że Michał był u weterynarza z przedszkola. Okazało się,że byli w innym terminie. A ten mój urwis nic nie powiedział,a codziennie się pytam jak było w przedszkolu,co robili,gdzie byli i czy ktoś był u nich. Nie pisnął nic :angry: Dopiero jak mąż przywiózł teczkę z pracami to zobaczyłam,że kolorowali psy i podpis był "z wizytą u weterynarza". I dopiero wtedy raczył ten mój syn mi cokolwiek na ten temat powiedzieć.

Ja jestem w polu ze wszystkim :( Pokój wygląda jak po wojnie,prania mam tonę,prasowania dwie,kartka na komunię nie zrobiona,świnka skarbonka to się wysuszy na wiór :(

Pogoda nie sprzyja siedzeniu w domu. Miałabym straszne wyrzuty sumienia,że z niej nie korzystam :( Wczoraj po południu dolało,a dzisiaj znowu skwar(chyba też jakaś burza będzie). Hania śpi to trochę ogarnę pokój(bo właśnie skończyłam śniadanie i dopijam kawę),pranie mi się akurat wypierze to je popowieszam,a co dalej to nie wiem :dry:

Miłego dnia!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka