BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #510567 przez Suzi
Kasiu, z pewnością to przejściowe, polez sobie , wypocznij a wszystko sie ustabilizuje, byle spokojnie :)

Agi, ja nie powiem żebym nie miała ochoty na słodycze, ale cóż, dzidziuś ważniejszy wiec szlaban totalny. Moimi ulubionymi dostępnymi teraz słodyczmi sa grejpfruty i granaty - po prostu uwielbiam, ale też mogę w ograniczonych ilosciach, pieczywa - nie ( chyba że czasami kawałeczek razowca żytniego ) , makaronu - nie, ryżu nie, soków - nie, słodzonej herbaty - nie :( :( :( , napojów gazowanych nie, bananów nie itd, itp, wiec nie dziwota, że kilogramy sobie poszły z czego akurat sie baaaaaardzo cieszę. Rodzina mi kadzi, ze nigdy taka szczupła nie byłam jak w ciąży :lol:
Córka "prysposobiła" sobie moją ulubioną skórzana kurteczkę, z której hmmmm, wyrosłam, a jak ostatnio przymierzałam to luzik wszędzie, zapinam bez problemów i nawet nie jest opięta, wiec bedzie sie musiała od niej odzwyczaić :silly: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #510580 przez eisenQ
Suzi widać ciąża Ci śluzy :laugh:
A co sadzicie na temat przesadów typu jak mama marnieje to dziewczynka a jak ładnieje to chłopiec :cheer:
Ja jeszcze do pampersow nie doszłam z kupnem ciagle zastanawiam się jakie będą najlepsze :side:

11 lata 11 miesiąc temu #510583 przez monia89
Suzi pozazdrościć spadku wagi :) Ja to okrągła jestem że masakra :P

11 lata 11 miesiąc temu #510797 przez Azja
Zwariuje dzisiaj, chyba utne sobie nos, mam od wczoraj wodnisty katar dzis mi juz leci tylko z jednej dziurki, ale jakie to moze byc wkurzajace ;)

mam pytanie czy mozna w ciazy stosowac taki spray do nosa z wody morskiej o cos takiego

www.doz.pl/apteka/p47908-Marin-Ratiopharm_aerozol_100_ml bo znalazłam w domu a nie mam ulotki a w sumie na necie nie ma jakis przeciwskazan dla kobiet w ciazy, ale pomyslałam ze lepiej sie Was zapytam :laugh:

a w ogole to niech ta pogoda sie wyklaruje, bo normalnie nie wiem jak u Was ale u mnie to cala rodzinka pokolei chora, jak nie katar to kaszel , albo temperatura, a w rodzinie meza jelitówka panuje strach sie z kims spotkac zeby cos do domu nie przywlec :S

no dobra ponarzekałam troche mam nadzieje ze Wam milo sobota mija POzdrawiam :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #510805 przez Dave
Oj, oj widzę, że wszystkie wzięły ze mnie przykład i wylądowały w łóżku.

Azja - wodę morską można spokojnie stosować.

Kuruj się i zdrowiej jak najszybciej.

Ja nadal się męczę. Niech to się już skończy. Katar i kaszel. No do obrzygania :evil: :evil: :X :X

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 11 miesiąc temu #510814 przez kasia1329
Azja wodę morską można.stosować spokojnie w ciąży.

11 lata 11 miesiąc temu #510824 przez agat
Monia gratuluję dwóch kresek! Moja też była bladziutka :) Teraz na pewno wszystko będzie dobrze i 5 miesięcy po nas będziesz miała swoje maleństwo :)

Witaj Suzi :)

Ja ostatnio też oglądałam wózki, ale nadal nie jestem na nic konkretnego zdecydowana.

Dziś dużo się dzieje, bo mam urodzinki i w odwiedzinach byli juz teściowie, brat z żoną, teraz czekamy na znajomych :) Żeby nie bylo tak miło to rano byliśmy na pogrzebie wujka, no ale cóż, takie życie.

11 lata 11 miesiąc temu #510941 przez Azja
dzieki za info co do wody morskiej :)

Mnie to juz od lezenia plecy bola, tyle mam roboty w domu a tu trzbea lezec, bo z lejacym katarem to nie idzie nic zrobic :laugh:

a jak sie wyleze w dzien to pozniej sie boje zeby w nocy spac a nie łazic po domu ah :)

11 lata 11 miesiąc temu #511026 przez Paletka
hejka;)

jak tam po Swietach??

wesolego Sylwestra wam zycze;) dziewczyny:) udanego 2013 roku:) slicznych Maluszkow;) i lekkich porodow Kwietniowych:)

3-Grudniowe Szczescie!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #511045 przez Dave
agat-wszystkiego najlepszego.
ja tez mam dzis urodzinyp:-P

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 11 miesiąc temu #511076 przez kasia1329
Ja tylko na chwilę. Mały się w końcu uaktywnił :) plamienie póki co też ustało. Troszkę mnie jeszcze brzuch boli ale jest lepiej.
Ważne że Mikołajek dał znać o sobie.
Ja miałam gości i jestem padnieta więc uciekam spać.
Spokojnej nocy kobietki.

11 lata 11 miesiąc temu #511137 przez Suzi
Agat, miło Cię poznac :)

No widzisz kasiu, mówiłam, tylko spokojnie :) :)

Dave, do Ciebie krótkie pytanko, bo tak sobie troche podczytuję tu i tam..., jak to się stało ze startowałaś jako "lutówka" a teraz jesteś " kwietniówka" ?????????

11 lata 11 miesiąc temu #511183 przez Suzi
ups, Dave, doczytałam się, nie odpowiadaj na to głupie pyt.:-(
Ale grunt, ze się szybko udało i jesteś "kwietnióweczką' :-)

11 lata 11 miesiąc temu #511206 przez agi-p
Dzień dobry :)

Suzi rany ale sobie narzuciłaś dyscyplinę ... co Ty jesz w ogóle ??? :P Nie dziwię się , ze tak schudłaś .

Eisenq Ja w te przesądy nie wierze wcale :P Jestem w 3 ciąży , wszystkie moje dzieci to dziewczynki , a zmieniałam się w każdej ciąży . W pierwszej byłam popuchnięta,blada,zmieniona strasznie na niekorzyść . Wyglądałam potwornie . Druga ciąża była lepsza pod względem wyglądu . Wiadomo utyłam 17 kg , ale wyglądałam ok . A teraz znowu brzydnę :P

Azja tak jak dziewczyny piszą wode morską można spokojnie stosowac . Mi lekarz kazał robić toaletę nosa 4 razy dziennie teraz w ciąży . Ale nie ma żadnych ograniczeń tak naprawdę .

Paletka Ty o zawsze jak po ogień :P Dzięki za życzenia i wzajemnie szczęśliwego Nowego Roku :)
Co tam u Was ? Jak Leonek ? No i jak Ty sie czujesz ???

U Nas wczoraj imprezka do 1 w nocy była :P Potem zasnać nie mogłam , a jak juz sie udało,to Ami sie budziła na mleko :P Ale tak czy siak długo nie pospałam , bo o 5:30 moje dziecko juz wyspane było :p

Udanej niedzieli :)

11 lata 11 miesiąc temu #511217 przez monia89
Witam i ja :)
Ja wczoraj praktyki zdobywałam z prawie 3 tyg dzidziusiem i już nie mogę doczekać się kiedy Antoś będzie z nami :)
A jak narazie uczę psów bycia troszeczkę ciszej z rana :P Bo jak tylko ślepka rano otworzą zrobią siusiu to zaczyna się istne szaleństwo z piszczałkami......

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka