BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #564310 przez Urszula
Witam po weekendzie!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #564313 przez Dave
Dziewczynki za dwa dni pokazujemy brzuchaczki :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #564339 przez Magdalena9t
Ja jutro na usg jadę,znów pooglądam sobie moje maleństwo :) na to usg to mogłabym co tydzień chodzić i oglądać :laugh:

Dziewczyny a mam pytanie: Chodzi mi o becikowe, czy teraz trzeba coś załatwiać aby je otrzymać czy dopiero po porodzie wszystko się załatwia? Bo w tym temacie jestem zupełnie zielona :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #564390 przez kaikai
Dzien dobry

moje kamienie znowu sie odezwaly a jestem na tej cholernej diecie :( ;(

Dzis spalam nawet dobrze po tabletkach, ale obudzilam sie o 4 na siusiu i juz koniec spanie. Piotrek Dawidka chrapaniem budzil.
Zapisalam sie na warsztaty brzuchatki i jutro beda a ja z tym bolem brzucha nie wiem czy dam rade jechac. Tak bardzo chcialam :(

Monia ja jeszcze wozka nie zamowilam zrobie to na poczatku marca ale juz mam wybrany to mniejszy problem :)

Co do becikowego to wiem ze trzeba miec zaswiadczenie od lekarza to mozna sobie po porodzie zalatwic na wizycie. Ma sie rok na otrzymanie tego zasilku i zaswiadczenie o zarobkach. Ja liczylam to mi sie nie nalezy :(

11 lata 10 miesiąc temu #564397 przez Dave
Madzia - to może jakieś foto nam zaprezentujesz :side:

Co do becikowego, to wsio po porodzie załatwisz, więc luzik.

kaikai - oj, nie dobrze. Mam nadzieję, że może do jutra Ci przejdzie żebyś mogła pojechać.
Kurka że tez takie cholerstwa muszą teraz się odzywać.

Moi zabawiacze Mai wybrali się na spacer więc mam trochę luzu. No i co, zamiast odpoczywać, to kombinuję co tu podziałać i plebiscyt wygrało prasowanie :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #564399 przez kaikai
Dave ja moze dzis zrobie fotke brzuszka bo pozniej nie wiem czy bede miala nastroj i sile.

Magda ale Ci zazdroszcze ze juz jutro masz usg. Ja za tydzien wizyte mam i dopiero na wizycie gin mnie zapisze na usg.

11 lata 10 miesiąc temu #564402 przez Gosia_Krupa
kaikai,jak to Ci się nie należy becikowe?! Ono przysługuje wszystkim! Ty pewnie myślisz o tym drugim tysiączku,który właśnie jest uzależniony od zarobków. I spokojnie wszystko załatwisz po porodzie :)

11 lata 10 miesiąc temu #564407 przez Suzi
Witajcie po weekendowo,

O, kaikai, to bad news z samego rana :( współczuję
Patrycja, to miałaś przedsmak porodu z tymi kamieniami.... :P , jak mój ojciec lezał na urologii to ogladałam w gablocie na korytarzu wystawione "okazy" tego co wyjęli z pacjentów, lub czego pacjenci sami się pozbyli - niektóre były tak wielkie, kolczaste i o kosmicznych kształtach, ze coś niesamowitego. Mam nadzieję, że Twoje Pat, nie były przynajmniej kolczaste!
Dzieki za słowa uznania w stronę mojego płaszczyka (Monia, Agat)CHCE JUZ GO NOSIC!!! :angry:
Witam nowe Mamusie :)
Cos Heri do nas nie zaglada, obraziła się czy co? mam nadzieję, ze u niej wszystko w porządku. Heri! odezwij się!
Co do kosmetyków, to juz Wam podsyłałam stronkę, gdzie mozna przeczytać o polecanych i zdecydowanie niepolecanych kosmetykach dla maluszków...
www.podwojona-sroka.blogspot.com
jak dla mnie, dużo ważnych informacji, polecam, a , no i wazne, ze to nie zadna firma, tylko po prostu mama - kosmetolog pisze czerpiac z własnej wiedzy i doświadczenia.

11 lata 10 miesiąc temu #564416 przez kaikai
Gosia to ja juz nie wiem, czytalam ze teraz jest zmiana przepisow i na osobe musi byc do 1900 zl z groszami. A te dodatkowe to juz w ogole trzeba miec najpierw prawo do zasilku rodzinnego i zarobki do 500 zl dokladnie nie pamietam i dopiero wtedy mozna dostac ten dodatek.

11 lata 10 miesiąc temu #564421 przez Dave
Gosiu - ja też pierwsze słyszę o drugim becikowym???

Muszę poszperać.

Suzi - już swego czasu zerkałam na tę stronkę i poczytałam o chusteczkach i się zdziwiłam.

11 lata 10 miesiąc temu #564431 przez kaikai
Suzi wlasie zapomnialam,swietny plaszczyk :)

Ja to po operacji bede miala cala sakiewke tych kamyczkow,tyle ich mam he he ale nie bede chciala trzymac tego dziadostwa.

Suzi fajna stronka ja jeszcze nie kupilam kosmetykow dla malego to sobie poczytam :)

11 lata 10 miesiąc temu #564449 przez Dave
Ja chyba też bym wywaliła te badziewne kamole.Chyba że byłby tam wyjątkowo atrakcyjny, dziwaczny okaz :)

11 lata 10 miesiąc temu #564477 przez Magdalena9t
kaikai współczuję :( ale trzymaj się wszystko będzie dobrze, musi być :)
mam nadzieję,że będę mogła pochwalić się zdjątkami bo ostatnio to dał mi takie niewyraźnie, nawet synka dobrze widać nie było :P

11 lata 10 miesiąc temu #564479 przez Magdalena9t
Też nie słyszałam o tym drugim becikowym, Gosiu jakieś konkretniejsze informacje masz może?

11 lata 10 miesiąc temu #564493 przez kaikai
Magda teraz to juz te fotki z usg to wszystkie takie niewyrazne bo dzidzisie duze.

A ten drugi 1000zl to czytalam wlasnie ze jest to dodatek do rodzinnego, wiec jesli nalezy Ci sie rodzinne to i ten dodatek dostaniesz.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka