BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #571147 przez Dave
niedziela jak niedziela.
ale jakos humor sredni mam. ja chyba nie lubie niedziel.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #571162 przez Magdalena9t
Właśnie przeglądam stronę www.motherhood.pl i zastanawiam się nad kupnem takiej fasolki do karmienia: motherhood.pl/produkt/fasolka-motherhood.html
co o niej sądzicie? :)

11 lata 10 miesiąc temu #571170 przez agat
Hej dziewczyny :)

Impreza się udała, choć myślałam, że wytnę sobie dół pleców i biodra :/ Dzisiaj czuję ogromne zmęczenie, zakwasy, ból nóg, pleców, stóp, ramion - jakbym maraton przebiegła hehe :P Dlatego dziś cały dzień lenistwa i leżenia :)

Magdalena takie poduchy-rogale podobno niektórym przydają się baaaaardzo a innym w ogóle. Ja dostanę za darmo od koleżanki.

11 lata 10 miesiąc temu #571184 przez Magdalena9t
agatfajnie,że imprezka się udała ;) teraz sobie ładnie odpoczywaj i leniuchuj, należy Ci się :blink:
Moja kuzynka, chwaliła taką fasolkę, mówiła że odciąża kręgosłup, ale chciałam poznać inne opinie :silly: myślę,że raczej ją kupię :) dobrze,że Ty dostaniesz od koleżanki :)

11 lata 10 miesiąc temu #571186 przez Magdalena9t
Obiad przygotowany, czekam aż mąż wróci z meczu i położę się troszkę ;) mały tak mi się rozpycha,że aż brzuszek boli, mały łobuz :P

11 lata 10 miesiąc temu #571195 przez Dave
a ja juz chce koniec tego dnia. Maja tez lewa noga wstala i momentami mam dosc.
co do fasolki,wlasnie tak jert,dla jednych rewelacja a dla drugich strata kasy. jak dla mnie ta druga wersja. najwygodniejsza pozycje znajdziesz w trakcie karmienia. zawsze mozna kupic. ja bedac w domu preferowalam karmienie na lezaco. pochlanialam wtedy ksiazki. noi na siedzaco,ale bez zbednych tobolkow.

11 lata 10 miesiąc temu #571226 przez Anabelle
Trudno mi powiedzieć jak w praktyce. Doradca laktacyjny polecał, ponieważ drętwienie mięśnia sutkowo obojczykowego lub garbienie podczas karmienia stymuluje zanikanie pokarmu. Podobno grunt to wygodna pozycja dla mamy, a jak siedzimy to ponoć wygodnie z fasolką.
Ja jednak mam tą dużą fasolkę do spania z motherhood, zamierzam ją testować podczas karmienia maluszka, ale czy będę zadowolona, to zobaczymy :)

11 lata 10 miesiąc temu #571242 przez Dave
Anabelle - no właśnie można wykorzystać kojec :laugh:

Zajęłam Maję farbkami. Pięknie będziemy wyglądać, o stole nie wspomnę, ale akurat na takie kreatywne zabawy to nie ma się co spinać :)

11 lata 10 miesiąc temu #571250 przez Anabelle
Ale dobrze ma ta córa z Tobą Dave :)

Ja mam dzisiaj kiepski dzień, wszystko mi nie pasuje :P Oby do jutra, jutro jadę na basen, do dziadków, do rodziców, a we wtorek ruszają już studia. W środę połozna przynosi detektor tętna, a w czwartek po zajęciach warsztaty bezpieczny maluch i słodki wieczór z rodzicami, bo bede miała urodziny, a M wyjeżdża do pracy na pól tygodnia.
Siedzę w jednym pokoju bo wszyscy w domu chorzy i strach wychodzić :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571256 przez Dave
Anabelle - no to jesteśmy dwie, które chciały by już zakończyć dzisiejszy dzień.
Przed Tobą też aktywny tydzień.

I nie fajnie, że dookoła zarazki. Uważaj na siebie. Zapobiegawczo jakaś herbatka z cytrynką, sokiem, miodem itp.

11 lata 10 miesiąc temu #571266 przez ilonah
Widzę, że Wam niedziela nie za bardzo pasuje a mi wręcz odwrotnie. Na obiadku byliśmy u moich rodziców a teraz z mężusiem oglądamy tv, nie jestem sama w domku i dlatego mi dobrze. Ja na warsztaty z bezpiecznego malucha idę we wtorek - zobaczymy jak będzie. Odnośnie rogala do karmienia to przyjaciółka co ma 4 miesięcznego bobasa bardzo sobie chwali i mówi, że jej bardzo ułatwia to karmienie. Ale wszystko to indywidualna sprawa, ja na razie zamierzam korzystać z tego rogala co mam do spania, w razie czego dokupię.

11 lata 10 miesiąc temu #571333 przez agat
Ja na mój kojec do spania już patrzeć nie mogę, zbrzydł mi okropnie :P Nie wyobrażam sobie używać go jeszcze po porodzie :P

Ja też już bym chciała koniec niedzieli, bo śnięta cały dzień chodzę, nie znoszę takich rozwalonych dni. Dziś zasnę o normalnej porze, jutro wstanę po ludzku i mam nadzieję, że będzie już normalnie :)

11 lata 10 miesiąc temu #571372 przez Dave
Czyli ta niedziela jakaś ogólnie dziwna była. Może ciśnienie nie takie.

Maja zasnęła dziś bez problemów. No to pozostaje mi oblecieć domek i nic nie robię :silly: Czekam na męża.
Pobuszuję po necie w poszukiwaniu dobrych cen tego co chce kupić. A jutro i w dalsze dni, będzie ruchliwie :laugh:

A mi dziś Mat tak gdzieś nogi wypychał z prawej strony pod żebrami, że tylko takie gule przesuwające się co chwilkę miałam :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #571390 przez anafora21
Witam Kwietniowe Mamusie.
Postanowiłam do Was. Mam termin na 16 kwietnia. Spodziewam się synka. Odważyłam się napisać ponieważ czytałam że jedna z was miała kamienie. Ja niestety dorobiłam się trzech;/. Aktualnie skraca mi się szyjka i muszę siedzieć w domu. Nudzę się okropni więc postanowiłam dołączyć zawsze to jakiś kontakt ze światem:)

11 lata 9 miesiąc temu #571393 przez Dave
Anafora - fajnie, że do nas dołączyłaś :laugh: Gratuluję synka.
Natomiast kamieni nie zazdroszczę.
Z nami na pewno szybciej i przyjemniej spędzisz te ostatnie chwile oczekiwania. A i po narodzinach mam nadzieję, że tu zostaniemy.

To Twoja pierwsza ciąża?? Imię już wybrane??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka