BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #613069 przez moniaaak
ewela86 napisał:

aleksia88 masz rację z tymi małymi ilościami, a w rossmanie są takie małe buteleczki żeby do nich coś przelać?

Ewela są takie buteleczki z pompką, kosztują chyba coś niewiele ponad 2 zł. Ja kupiłam te miniaturki, ale potem to żałowałam, że nie wzięłam tych pustych.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #613070 przez Kiniaczek
Odnośnie dziur w głowie i zaników pamięci to uwaga... ja ostastnio wyszlam z domu na zakupy, po drodze wzięłam worek ze śmieciami.... i of kors przechodząc obok śmietnika zapomnialam że mam wyrzucić śmieci ...siara jak nic przemaszerowałam z tym workiem polowe drogi do biedrony... :ohmy: :ohmy: :ohmy: :huh: :huh: :huh: :blush: :blush: :blush: :blush:

11 lata 8 miesiąc temu #613079 przez ewela86
Moniaak dzięki:) to chyba najrozsądniejszy pomysł:)

Kiniaczek dobrze że do biedrony nie pomaszerowałaś:)

11 lata 8 miesiąc temu #613092 przez Olga60
Domiś91 napisał:

Dziewczyny, blagam doradźcie jakiś dobry krem na rozstępy! Mam ich coraz więcej :(

Ja też używam MUSTELE. Ale kochana, to trzeba stosować od początku, teraz troszeczkę jest za późno, jedynie co to je załagodzisz

11 lata 8 miesiąc temu #613115 przez aleksiaa88
ewela86 napisał:

aleksia88 masz rację z tymi małymi ilościami, a w rossmanie są takie małe buteleczki żeby do nich coś przelać?

Domiś ja mam to samo - przewrócenie się w nocy na drugi bok nie lada problem, nie mówiąc już o wstaniu siku - wtedy najpierw muszę się odwrócić na bok dopiero potem wstaje:)

ewela są takie pojemniczki u mnie obok tych małych pojemności są puste buteleczki i pudełeczka podróżne.
Taki duży płyn jak kupisz to po porodzie się przyda i przed więc warto sobie odlać tam na 3 dni pobytu

11 lata 8 miesiąc temu #613116 przez KarinaM
Ja stosuję zwykły balsam i na brzuchu nie mam rozstępów ale mam tendencję do rozstępów na udach i tam też smarowałam. Narazie nie mam świeżych ale jeszcze mogą mi się zrobić. Stare rozstępy tylko się rozszerzyły.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #613127 przez aleksiaa88
Jak wstaję to najpierw muszę zrobić 2 podejścia żeby obrócić się na bok a potem mówię mały teraz będziemy się pionizować no i siedzę :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #613141 przez Anabelle
Rozstępy to głownie sprawa genetycznej podatności. Jedne z Was będą się oliwką ziaja za 5 zł smarować i nic im nie wyjdzie, a inne wykupią pół apteki a i tak popękają.
Jedyne co można robić jak wyjdą to duuuuużo smarować, wtedy stają się mniej widoczne. Jak "zastygną" czyli zrobią się białe to już kaplica.

11 lata 8 miesiąc temu #613148 przez Kiniaczek
Anabelle napisał:

Rozstępy to głownie sprawa genetycznej podatności. Jedne z Was będą się oliwką ziaja za 5 zł smarować i nic im nie wyjdzie, a inne wykupią pół apteki a i tak popękają.
Jedyne co można robić jak wyjdą to duuuuużo smarować, wtedy stają się mniej widoczne. Jak "zastygną" czyli zrobią się białe to już kaplica.

Dokładnie tak jak piszesz, moja koleżanka smarowała się Mustelą od początku i popękała masakrycznie... moja sisotra smarowała się oliwką Rossmanowską i nic jej nie strzeliło....Nie ma reguły. Ja póki co jeszcze w jednym kawale ale juz taka napięta skóra że nie wiem jak długo wytrzyma... Ja smarowałam się Elancylem, miałam też Tołpę a od 2 miesięcy przerzuciłam sie na olejek ze słodkich migdałow...

11 lata 8 miesiąc temu #613151 przez Olga60
Anabelle napisał:

Ale można starać się zminimalizować ich ilość poprzez odpowiednie dbanie o swoją skórę, tym bardziej jeśli sie wie, ze ma się tendencje do rozstępow, a nie czekać jak się pojawią i dopiero działać.

11 lata 8 miesiąc temu #613163 przez Kiniaczek
Olga60 napisał:

Anabelle napisał:

Ale można starać się zminimalizować ich ilość poprzez odpowiednie dbanie o swoją skórę, tym bardziej jeśli sie wie, ze ma się tendencje do rozstępow, a nie czekać jak się pojawią i dopiero działać.

Późno do nas dołączyłaś to możesz nie wiedzieć że Domiś się smarowałą regularnie a mimo to pojawiły się rozstępy.

11 lata 8 miesiąc temu #613168 przez lalka
ja w pierwszej ciąży też się smarowałam od samego początku..oliwką dwa razy dziennie i wyszły na biodrach......więc ja mam na to swoją teorię...taką jak Anabell!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #613184 przez ewela86
właśnie wrąbała pół czekolady z bakaliami.... :P :P :P

11 lata 8 miesiąc temu #613185 przez Kiniaczek
A ja frytki :lol: na szczęscie łosoś do tego więc mam połowe wyrzutów sumienia :P

11 lata 8 miesiąc temu #613189 przez Olga60
lalka napisał:

ja w pierwszej ciąży też się smarowałam od samego początku..oliwką dwa razy dziennie i wyszły na biodrach......więc ja mam na to swoją teorię...taką jak Anabell!!!!

Czyli teraz w ogóle nie smarowałas się???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka