BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #361413 przez Elwerka00
ciekawe jak tam Agatka... Chyba juz urodzila,hm...

Alez tu cicho dzis;D
Moj Olek dzis troche marudny .. i czeka nas noc,ahh

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361547 przez ewelinda83
Witam mamuski wieczorowa pora :)
My po wizycie u lekarza :) Kinia wazy 3960g, przybiera moj malutki grubasek ;) ma suchutka skore wiec moge ja dopajac herbatkami i jak najwiecej smarowac. Krostki na buzi to tradzik, ktory ma sam zniknac.
No a ja hmmm dostalam tabletki anty ... wiec moge przezywac swoj drugi PIERWSZY raz :silly:

Cera tez mi sie znowu pogorszyla, mam tarke na buzie :( a po porodzie mialam taka ladniutka, gladziutka

My planuje kolejne malenstwo, chcielibysmy zeby Kinia miala rodzenstwo :) no ale jak to bedzie to zaobaczymy ... o Kinge staralismy sie az 4 lata, wiec i przy drugim moze byc problem :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #361550 przez ewelinda83
Kinia od poludnia byla strasznie marudna :( ale teraz juz spi ponad 2 godziny :) mam nadzieje ze noc tez przespi ;)

No Agata powinna juz pawic swoje malenstwo :)

12 lata 7 miesiąc temu #361600 przez kala321
my mieliśmy dziś gości,dodatkowo ja prasowałam,potem kolejni goście i kolejni,kąpiel,jedzonko i sen
teraz ja idę się myć i położyć bo kiepsko się czuję jakaś zmęczona-chyba to duże prasowanie ze mnie siły wyciągnęły,a jutro rano trzeba wstać ,bo rano do lekarza,ciekawe ile nasz mały głod urósł i przybrął,odezwę się jutro
spokojnych snów:)

12 lata 7 miesiąc temu #361749 przez Elwerka00
noc byla ciezka,ale dalismy rade;D
Nici ze spacerkow bo pogoda brzydka,,

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #361758 przez ewelinda83
moja noc tez ciezka :( Kinga sie wyspala wczoraj wieczorem :dry:
a spacerek sie nam zapowiada sloneczny :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #361804 przez kala321
Witam,byliśmy u Pani dr, byłą zadowolona,mówiła,że mały bardzo dobrze się rozwija.Napletka nie ruszać,zresztą mówiła,że i tak jest dziurka bardzo łądnie widoczna jak na jego wiek, mówiła,że jest silny i zdrowy.Waży już 3650-mały głodomorek.
Jedyna co nie podobało się to pępek i dała nam tydzień,jeśli nie zacznie odpadać,to do chirurga dziecięcego.
chyba ten oktanisept,odstawię i zrobię gancjaną lub spirytusem rozcieńczonym 2:1,

czarna magia dla mnie z tymi szczepieniami,napiszcie mi jakie wy stosowaliście,może mi to coś podsunie co zrobić
a te rotawirusy i pneumokoki,któaś robiła
robiłyście podstawowe,czy te skojarzone?

12 lata 7 miesiąc temu #361810 przez Karola1990
a u nas wczoraj Oleńka tak się wymęczyła że w nocy spała 6 godzin od 22 do 4 i wyspałam się nawet :D
później z nami w łóżku spała do 7:30 :)
przed chwilą spała godzinkę i teraz znów śpi mi na rękach...
chyba odsypia wczorajszy dzień.

wczoraj przed snem wypiła ok 160ml! i chyba dlatego tak dlugo spala. w szoku byłam!
za to teraz tylko 70ml :/
u was tez maluchy tak dziwnie piją z butli? chyba bede musiala wieksze kupic bo wczoraj dorabialiśmy.

ewelinda... podziwiam ja po swoim porodzie nie zdecyduje sie szybko na kolejne dziecko. za duze przezycie jak dla mnie... ale podobno z 2 łatwiej jest zajsc w ciaze i porod podobno szybszy.

kala... prasowanie u mnie jest wiacznie w koszu... nie moge nigdy dokonczyc i prasuje na raty. a to posciel a to ciuszki albo nasze ubrania. zawsze coś jest.

wczoraj wypiłam z M wina musującego truskawkowego :P czułam jakbym pierwszy raz alkohol piła... strasznie mi nie smakował po takiej abstynencji :)

12 lata 7 miesiąc temu #361818 przez kala321
:) piłaś:) ja pewnie samym zapachem się upiję po takiej przerwie

u nas mały pije tak 110 ml /8 razy na dobę

ja włąśnie jak prasuje to jak się wezmę to już do końca,ale wczoraj koleżanka przyszła popilnowac małego a ja prasowałam,tylko brałam na karmienie

12 lata 7 miesiąc temu #361820 przez Karola1990
kala kup piochtanine ... po 3 dniach odpadnie .... ten octan. nic nie daje ja tez tak miałam i kolezanka kupiła kali w której kapalismy i własnie piochtanine ... podziałało po pierwszym użyciu. kikut rano juz wisiał na włosku i wieczorem odpadł. nie ma to jak stare sposoby.

a szczepionki bierzemy podstawowe. na pneumokoki niestety ale nie mamy funduszy bo to kilka tys. ok 2 chyba

12 lata 7 miesiąc temu #361835 przez kala321
karola a jak sie tą piochtaninę używa?

12 lata 7 miesiąc temu #361842 przez Elwerka00
ja szczepionki biore 5w1 bo polozna mi polecila,a na rotawirusy i te drugie nie szczepie bo jak dziecko wysyla sie do zlobka itp to wtedy warto zaszczepic a jak siedzi w domu to nie trzeba..

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #361845 przez Karola1990
zależy jaki ma korek ale ja biorę na patyczek do uszu i na pępek marzę albo kropelkę jedną puścić. możesz nawet 2 razy dziennie ... nic się nie stanie.
a kali to takie tabletki i my dodajemy połowę jednej tabletki do kąpania. teraz też dajemy bo ma te potówki i może coś pomoże. ... napewno nie zaszkodzi :)
kosztują grosze ok 4zł

12 lata 7 miesiąc temu #361848 przez Karola1990
elwerka a ja słyszałam że na rotawirusy to tylko przez pierwsze 6 m-cy można chyba.

u nas znajomej dzieci miały pneumokoki ale to chyba przez to że wiecznie brudne chodziły. trzeba myć raczki i dbać o czystość. to wystarczy. mam nadzieję. inna kolezanka mówiła że po tej szczepionce dziecko zachorowało na sepse :/
opinie są różne. Ja nie miałam takiej szczepionki i wy podejrzewam tez i jakoś zdrowe jesteśmy :)

12 lata 7 miesiąc temu #361857 przez kala321
czyli gencjana ta fioletowa?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka