BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #341967 przez Elwerka00
pozazdroscic Karola faceta ; )

Ja jedyne co moge,to tylko zazdroscic...eh ;(

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #341990 przez Karola1990
ale mnie brzuch boli .
taki napięty od samego rana na dole..

musiałam tak wcześnie wstać bo ciśnienie mierzę o 8 ...
ale jest dobre więc moge dalej iść spać.
wpadłam zobaczyć czy nikt nie urodził :D

elwerka... ja go z największej dziury wyjełam :) ostatni model chyba :D
zobaczysz kiedyś zmieni się wszystko. może znajdziesz sobie kogoś innego. albo ten twój jakiegoś olśnienia dostanie po narodzinkach :)
Kochaniutka ... a jak nie to sama dasz sobie świetnie rade.. niektóre kobiety same radzą sobie 100 razy lepiej.

12 lata 8 miesiąc temu #341991 przez kala321
miłego dnia;D

12 lata 8 miesiąc temu #341992 przez Karola1990
ale mam paseczek :D
później to zmienie :P

12 lata 8 miesiąc temu #342025 przez Moniq
cześć Ciężaróweczki:) widzę że zmian brak, chociaż jeszcze iwcia się nie odezwała :))
mnie boli brzuch i krocze, w nocy znowu miałam skurcze, w sumie od wieczora, 1-1,5 godziny skurczy, 1,5 godziny przerwy i tak całą noc. masakra, do tego mała mi tak skopała krocze, że ledwo łażę :)
ach, te ostatnie dnia są ciężkie

miłego dnia

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #342027 przez Karola1990
chyba te moje robią się co raz mocniejsze bo co raz mocniej bolą mnie plecy (nie mocno ale są bardziej odczuwalne niż wcześniej)... niech mała jeszcze chwile poczeka bo muszę zakupy zrobić i na święta się przygotować. czekam tylko na pieniążki.
iwcia widziałam że wczoraj wieczorkiem była na forum ale sie nie odezwała, może w nocy coś się zmieniło :)
ale uparte te nasze maluszki :D

ale jestem podekscytowana tym wszystkim ..
skurcze są
rozwarcie najmniejsze ale jest :P
czop wypadł

teraz albo odejdą wody albo zaczną się fest skurcze :D

tak się droczy ze mną moja mała :D
chyba sprawdza moją cierpliwość.
niby chce wyjśc ale myśli sobie : jeszcze troszkę mamusiu, tak mi tu dobrze :P

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #342058 przez iwcia
Witam mamcie

Jestem jestem ale nadal w 2 paku ;p hehee normalnie już mi się z tego śmiać chce :P
mała się gimnastykuje coraz już niżej, chociaż po swoim brzuchu jakoś tego nie widzę zbytnio.

Moniq jakbym miała taki skurcze jak ty to już bym chyba w gotowości była :P ale wiem że to musza być regularne żeby nie odesłali ze szpitala ;)
No jeśli u mnie nic do środy się nie ruszy, to jadę na 7 rano z torbą, hoho co to się będzie działo ;p

Karola tez miałam taki pasek, ale mnie to irytowało, bo 2 dni miałam okropnego humoru że nic się nie dzieje i musiałam wywalić ;p

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 8 miesiąc temu #342066 przez Karola1990
Strasznie cicho się tu u nas zrobiło.
chyba wszystkie mamusie załatwiają ostatnie strawy i odpoczywają przed porodami :)
Kala robi ozdóbki, szolraczek nasz przygotowuje mieszkanko :)

ja jadę z mamą na zakupy za godzinkę gdzieś i mam zamiar kupić zapas pampersów dla maluszka naszego.
a wieczorem znów do miasta ale tym razem na zakupy świąteczne.
nie chcę mamy męczyć bo zmęczona po pracy będzie.

jutro o 13 ktg..zobaczymy co się tam pokarze :D może większe skurcze :)
ale zaryzykuje i pojade sama bo niestety nie mam z kim jechać. Może dam rade.

12 lata 8 miesiąc temu #342067 przez Moniq
ta, ja też byłam w gotowości i już marzyłam o jechaniu do szpitala; ale bez sensu jechać żeby jechać :P

pofarbowałam sobie włosy bo już nie mogłam patrzeć na odrosty, myślałam że zrobię to po porodzie ale odrosty się powiększają a porodu nie widać hihihi

jutro przyjeżdżają moi rodzice, miałam posprzątać ładnie w domku ale przypomniałam sobie że mój tatulo i tak będzie latał ze szmatą i odkurzaczem, bo on musi posprzątać po swojemu, nawet jak jest cZysto; więc nie będę się przemęczała :D

wczoraj moja starsza córka miała fazę na całowanie brzuszka i mówiła: "kocham Cię siostrzyczko!" mało się nie popłakałam; mam nadzieję że się nie odmieni:))) a jak mążwrócił z pracy to zaczęłą mu tłumaczyć że w brzuszku jest jego druga córeczka i że jak się urodzi to będzie miała dwie córeczki :DDkupa smiechu

12 lata 8 miesiąc temu #342069 przez Moniq
mnie wszyscy pytają czy nie boję się jeździć samochodem

czy Wasze brzuszki też są jakieś mniejsze niż wcześniej, bo mam wrażenie że mój się ostatnio zmniejszył?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #342070 przez Karola1990
mój chyba urósł bo w nic się nie mieszcze :P

12 lata 8 miesiąc temu #342097 przez Elwerka00
hej kochane ;*

Widze,ze jakies tam objawy porodow sa,ale nadal nic konkretnego... Ahh kiedy my przez to wszystko juz przejdziemy?;D

Ja o 3 w nocy obudzilam sie z bolem brzucha. Bolalo ciagle jak na okres,plecy,nogi bolaly,jakbym miala byc chora..wiecie taki dziwny bol.. Nie mialam skurczy,bo ciagle bolalo.. Ale tak mocno ze sie skrecalam z bolu.. Chodzilam do lazienki.. Myslalam,ze mam potrzebe sie zalatwic ale nic .. Taki nacisk a nic zrobic nie moglam.. Wydzielina przezroczyta duzo jej bylo caly dzien wczoraj,ale od czego? Nie mam pojecia.. i nie wiedzialam co robic,siedzialam w tej lazience i modlilam sie zeby to nie byl porod.. polozylam sie i do 6 sie meczylam z takim ciaglym bolem... Potem zasnelam.. Teraz musze wstac na sniadanie.. A czuje przy kazdym ruchu ze glowka napiera i az kosci tak tam bola.. Wrrr... Wiecie jak to jest,bo tez tak macie.. Ale ja jestem PRZERAZONA!

Ide na sniadanie ,mam nadzieje ze dam rade zejsc na dol ... ; o buziaki w brzuszkii ;*

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #342104 przez Moniq
Elwerko, masz nospę forte? jesli tak to weź jedną a jak masz zwykłą to weź dwie i weź sobie kapiel ciepła nie gorącą albo chociaż dłuższy prusznic i odpoczywaj

12 lata 8 miesiąc temu #342117 przez Elwerka00
Moniq mam ,ale w nocy juz nie chcialam zchodzic na dol po nie. A teraz puki co,nie boli mnie brzuch wiec zobaczymy co dalej...

a jak Ty Moniq sie czujesz? ;)

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #342122 przez Moniq
zmęczona czekaniem, sfrustrowana tymi niby skurczami, które mam praktycznie codziennie; i cały czas chodzę i dumam co by tu dobrego zjeść ale nic mi nie przychodzi do głowy :(

Was też tak suszy? tak mi się chce pić, że szok

do tego chętnie pozbyłabym się już tych dresów i bluzy męża na rzecz jakiś fajniejszych ciuszków, ale niestety póki co w nic się nie mieszczę, tzn brzuszek się nie mieści :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka