BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #159959 przez Kamilka24
Cześć Wam kobietki,

Aśka pięknie napisałaś- ja czuje to samo... mamy podobne terminy (1 dzień różnicy) i widzisz naszym maluszkom jest chyba dobrze w brzuszkach :blink:

Różyczka będę trzymała jutro kciuki od samego ranka, jak Ci fajnie wiesz już, że BIANECZKA jutro będzie z Wami- jak ja Ci zazdroszczę kobietko kochana :kiss:

Kaśka malutka jest cudowna jak z obrazeczka :kiss:

Olka nie martw się będzie Ok, ja jestem 3 dni po terminie i dostaje szału czy wszystko jest ok i w ogóle... niedługo na pewno dodasz zdjęcie swojego skarbka małego :kiss:

Moje samopoczucie jest do bani, siedzę w pokoju i czekam, czekam i doczekać się nie mogę... czasami płakać mi się chcę jak widzę Wasze maluszki- tak Wam zazdroszczę tych małych słodziaczków, nie wiem co mam ze sobą robić :angry: :dry:

Buziaczki dziewczynki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #159960 przez luska
hej dziewczyny
Śliczne te wasze dzieciaczki:0Gratuluje wszystkim ,a pozostałym mamusia w dwupaku życzę szczęśliwego rozwiązania.
Dziewczyny nie ma się co tak denerwować cc .Nie jest to takie straszne a blizny potem nie widać a nawet jeśli coś zostanie to jest ona w taki miejscu , ze skąpe bikini zasłoni:)(

13 lata 5 miesiąc temu #159995 przez Viszka11
Masuska-napisz mi jak sie wstawi z Przeladarki link w podpise;) prosze:0 bo probuje i mi nie wychodzi:( ktory link sie kopiuje...i czy sie wykesla z htpp://przy suwaczkach?

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 5 miesiąc temu #160001 przez dorotas29
Hej!!!

Dziewczyny, dzieciaczki macie prześliczne!!!

Różyczka- normalnie Ci zazdroszczę tego jutra i mi się płakać chce.... :(

Ja mam humor pod zdechłym azorkiem, nic mnie nie cieszy,noc też była nieciekawa, tym razem dla odmiany strasznie bolała mnie głowa i przez pół nocy wymiotowałam,a drugie pół miałam nudności.... :(
Do tego rano te okropne telefony ,kiedy urodzę, kurczę...też chcę wiedzieć.... :(
Myślałam, że wczorajszy seksik coś pomoże,a tu kaszana,ehhh....nie będę Was zanudzać....

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #160005 przez masuska
Tak Różyczko dziś był lans na maksa.

Proszę się dziewczęta nie bać cesarki, w najgorszych bólach sobie myślałam że chcę cesarkę a nie SN i chyba większość tego chce, więc myślę że nie ma się o co martwić. A prawda że ta blizna jak już jest to w takim miejscu że jej nie widać. Chociaż moje bikini myślę że by pokazało:) Za rok muszę je założyć:)

Viszka, jak generuje Ci jakiś kod suwaczka, to kopiujesz wszystko z [im.g] razem z http:/

13 lata 5 miesiąc temu #160041 przez Lucy
A my bylismy zrobic zdjecie do dowodu :lol: jak bede miala chwile to wrzuce,a i zlozylismy wniosek o becikowe...
  • Nie bojcie sie
cesarki i blizny po niej u mnie juz prawie nie widac i nie stosuje zadnych masci,majteczki zakrywaja wszystko :lol: [/ul]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 5 miesiąc temu #160052 przez Green
czesc dziewczyny :)
Masuska ale Piotrus slodko wyglada jak spi :kiss:

A moja Dagmarka daje mi/nam popalic :dry: dzis odkad wstalysmy czyli o 11.oo caly czas marudzi ,poplakuje niby ze gloda a przy cycu zasypia ,przy probie przelozenia jej do swojego wyrka budzi sie i placze dopiero teraz jakims cudem zasnela :unsure: :ohmy: Jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze psychicznie chyba? Zgaduje ,a wlasciwie dalabym sobie lapke uciac ze wy takich problemow niemacie? W dodatku zastanawiam sie czy moja niunia niema skazy bialkowej? Jak wypije herbate z mlekiem ,jogurta z musli strasznie ja wysypuje na raczkach nozkach szyjce buzce no wszedzie na calym cialku. Pytalam dzis polozna o testy na alergie czy robia tutaj takim maluszkom, mam sie dopytywac lekarza na wizycie a wizyte mam za jakis tydzien chyba?

A jakbylysmy 2w1 martwilysmy sie o roztepy ,u mnie osobiscie w ostatnich 2 tygodniach wyskoczylo kilka malusisch paseczkow po bokach , ale teraz patrzac na brzuch po 1o dniach od porodu jestem przerazona prawa dolna czesc brzucha jest cala w czerwone prazki :ohmy: Czy to mozliwe zeby teraz wyskoczyly roztepy od 'spadku' wagi ???

Kamilka ja w dniu porodu zjadlam 2 plastry surowego ananasa(ktoras kiedys pisala ze niby pomaga w przyspieszeniu akcji) i wyszorowalam piekarnik a w nocy do szpitala na porodowke :blink:

Rozyczko to jutro TEN dzien???

13 lata 5 miesiąc temu #160068 przez Green
A ze sie tak zapytam jeszcze ... co pomaga na ropiejace oczko? Moja Daga ma wciaz jedno oczko zaropiale przemywam jej kilka razy dziennie przegotowana woda jednego dnia pomaga nastepnego nie :dry: Juz nawet probowalam masazu oczka .

13 lata 5 miesiąc temu #160097 przez masuska
Green nam tez ropieje oczko, przemywam rumiankiem, ale uwaga moze to uczulac, podobno. A taka zmiana do 6 tygodnia po narodzinach jest normalna i wystarczy przemywac, pozniej jak cos to udraznia sie kanaliki.
Maly moj czasem tez daje o sobie znac, przez pare godzin nawet, ale juz sie oswajam ze czasem musi sobie poadac. A moze wyjdzcie na spacer, w wozeczku moment zasnie.
Green a jak tam pepuszek? wiem ze kikut odpadl, a czysty jest?
O tej skazie to polozna dzis mowila zeby nie przesadzac z nabialem. Ja jem nie za wiele, ale 2 Jogurty dziennie wciagne.

A z rozstepami nie wiem o co chodzi bo czemu teraz wychodza? Jak skora naciagnieta to ok, ale nie teraz.

Green jak tam waga? ja mam juz 81, czekam na 7 z przodu:)

13 lata 5 miesiąc temu #160111 przez Green
masuska no ja wlasnie tez nierozumiem o co chodzi z tymi roztepami :unsure: przez cala ciaze ich niebylo na koniec wyskoczyla ledwo garstka a teraz szok jak patrze na brzuch , niewiem skad to sie wzielo :unsure: :ohmy:

Co do wagi staram sie wazyc rano jeszcze przed sniadaniem (wtedy jest ponoc najprawdziwsza waga) dzis jednak mi ucieklo z pamieci sie zwazyc wiec jak niezapomne i znajde chwilke to jutro napisze ile to KG mam :huh:

A z tym rumiankiem to az sie boje probowac , ja zawsze mialam jakies takie alergiczne reakcje skorne boje sie ze mala moze tez tak miec i jeszcze bardziej to chyba boje sie jje reakcji :huh:

pepusia Daga ma czysciutkiego dzis wlasnie polozna przemyla go tak fest gazikiem(ja sie balam grezbac przytym az tak) i jest tra-la-la sliczny :lol:

NO mi polozna nic o tej skazie niechciala powiedziec ,wszytskie pytania mam zadac lekarzowi na wizycie :dry: Tez uwielbiam jog. zwlaszcza naturalne z musli no ale jak zjadlam wczoraj musli z 1 malym j.nat. za pol godz mala byla wysypana :dry:

musze sie pochwalic ze moje kochanie spi juz od 1,5 godz na tatowej klacie :lol:
[/color][/i]

13 lata 5 miesiąc temu #160121 przez Rika
Green odstaw na tydzień wszystkie mleczne produkty i wtedy zobaczysz czy to od mleka. Mogą to być też potówki na przykład. Najlepszy sposób na sprawdzenie czy to potówki czy alergia to weź kieliszek, ogrzej go w dłoniach i przyłóż do krostek. Jeśli zbledną pod naciskiem to znaczy że to potówki, jeśli dalej będą czerwone to alergia. Ja na początku przy Zuzi ciągle z kieliszkiem latałam :)
A co do spania małej to widać potrzebuje duuużo bliskości :)

Masuska i Green rozstępy wyskakują nie tylko wtedy, gdy rozciąga się skóra ale też gdy za szybko się rośnie lub chudnie. Mi po ciąży wyskoczyło więcej niż jak byłam w ciąży.
A co do nabiału to przy Zuzi miałam wielkie zapotrzebowanie na mleko, piłam kakao litrami i ciągle jadłam płatki czekoladowe. Małej nic nie było.

Różyczko jutro wielki dzień :) Normalnie nie mogę się doczekać jak będziesz już po :) Trzymam kciuki!!!

Aniaw a zgłosiliście zaginięcie rejestracji? Bo są sytuacje, ze ktoś kradnie tablice, przyczepia do swojego samochodu, fałszuje dokumenty i łapie mandaty na czyjeś konto :ohmy:

Masuska świetne zdjęcia :)

A ja dzisiaj jakaś taka leniwa jestem :) w nocy zrobiłam pazurki u nóg na cacy, wybalsamowałam się i mi lepiej :D
dziewczynki śpią a ja się obijam. 5-6 sierpnia jedziemy na Mazury :) już nie mogę się doczekać :D

13 lata 5 miesiąc temu #160126 przez różyczka
Wiecie jak mnie gin zdenerwował :ohmy:
Oczywiście znowu sie upierał, ze czuje głowę na dole a ja, ze to pupa, no to usg no i pupa - mama wie najlepiej przecież. Na co on, że nic tu nie zapowiada porodu, że szyjka długa zamknięta, że dziecko tez nie gotowe, stopień dojrzałosci łozyska II, duzo wód płodowych i w sumie to ma miejsce jeszcze żeby sie przekręcić itp. itd. :ohmy: No i znowu ta sama gadka, ze to ułożenie przy 2 dziecku nie jest wskazaniem do cc....że mamy czekac az sie zacznie akcja...i ja sie poryczałam wtedy bo juz nie wytrzymałam tego gadania :(
Jak zaczęłam wyc to on, ze on teraz idzie na urlop i 1 sierpnia spotkamy się na wizycie i zdecydujemy co dalej bo jemu tak szkoda jest teraz ją wyciągać jak ona taka nie gotowa, a w razie czego gdyby podczas jego urlopu cos się wydarzyło no to on może najwyzej podszepnąć swoim asystentom w szpitalu (?!) żeby zbyt długo nie kazali mi sie meczyć :ohmy:
No oniemiałam, a mojemu męzowi zaczął pot zciekac z czoła :dry:

Ze zdenerwowania zaczęłam tak szlochać, ze zlitował się jednak i kazał stawić jutro o 8.30, podkreslił ze 30 razy, ze to jest tylko i wyłącznie "życzeniowa" cesarka :S i uprzedził, ze oni maja z rana planowane rózne zabiegi więc nie wiadomo o której mi zrobią jutro to cc.
Ale wiecie co jest najgorsze? Z tych emocji moja Mała ćwiczy w brzuchu jakies piruety teraz i obawiam sie, ze do jutra sytuacja moze się diametralnie zmienić! I może jeszcze być tak, ze rano mnie przyjmą, zrobia usg, glowa bedzie tam gdzie trzeba i wróce do domu :(
Nie mogę już wytrzymać normalnie tego napięcia. głaszczę brzuch i błagam ją żeby juz nic nie robiła dzisiaj a ona skreciła sie jak rogal i ciągnie głowa w dół po jednej stronie brzucha jak na złość. Przeciez to już 39 tydzień ciązy, Mała wazy 3450 kg więc chyba nie jest dla niej az tak wczesnie...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #160135 przez różyczka
Masuska on wyglada w tym wózeczku jak laleczka baby born :) jest sliczniusi :)
a ta fotka na kolanach u mamuni to mnie rozwalila kompletnie :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #160196 przez Rika
Różyczko a może zobacz co jutro powiedzą, każ zrobić sobie usg i ewentualnie odwiedź innego lekarza lub jak masz możliwość to zmień szpital. co za dziad!!!

13 lata 5 miesiąc temu #160197 przez olka1730
Rózyczko powiem Tobie ze nawet nie wiesz ile zdziałałaś wpychając się na odział...później byś miała takie schizy jak Ja teraz czekając końca 42 tyg,i zastanawiasz się czy aby nie jest za późno :angry: Ja jestem na siebie zła ze tak się poprostu poddałam i wyszłam(urażona jak nie to nie-nie będę sie prosić)a trzeba było głowę pochylić.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka