- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a z tym karmieniem to ja mam tak,ze moj ciagle moze jesc 5 minut i zasypia na 10 minut. je 5 minut i zasypia i tak w kółko... budze go ale czasem z kiepskim rezultatem. czasem sciagam swoje do butelki 100 ml i tym go karmie i z butli na raz to wypija i czasem zsypia na godzinkę czasem dwie.ale te dwie to juz nie pamietam kiedy w dzien tyle spal...
ale za to w nocy jak nie mial kolek to spal 4 godzinki i później po 2. wiec calkiem ladnie.
mysle....mam nadzieje,ze to sie unormuje )
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Myślicie,ze mozna przekarmić takiego Maluszka ??? czy On sam wie kiedy suie naje?
bo tak się zastanawiam czy jak się zrobi np.90ml mleka (niby tyle powinien zjadac taki maluszek jak Nasze) i On nie zasypia po tylu ml to może On ptrzebuje więcej,ale jak da Mu sę np. 140 i On to wypije to nie będzie za dużo dla Niego ???
Nie wiem czy któraś mnie zrozumiała
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
a przeczytałam cos takiego i popłakałam sie przy tych kilku zdaniach trzykrotnie - (chrzanione hormony)
1. Wyobraźmy sobie, jak czuje się dorosły, który jest smutny, samotny, rozpaczliwie potrzebuje bliskości i poczucia bezpieczeństwa, a ci, którym chciał ufać, mówią mu: radź sobie sam, twoje potrzeby nas nie obchodzą? Taki dorosły czuje się fatalnie. Ale opanował sztukę szukania wsparcia, potrafi, lepiej lub gorzej, zadbać o swoje samopoczucie. Małe dziecko nie umie się pocieszyć. Rozpacz samotnego płaczu, nadzieja i rozczarowanie w jego wołaniu o bliskość mamy to coś, co warto sobie wyobrazić i uświadomić, zanim zdecydujemy się nie wchodzić do pokoju szlochającego dziecka.
2. Wieczorne zasypianie to moment, w którym dziecko szczególnie potrzebuje naszej bliskości i obecności. Zasypianie to takie małe rozstanie, a sposób, w jaki maluch je przeżywa, może stać się modelem reagowania na późniejsze rozstania. Malutkie dziecko, które traci mamę z pola widzenia, nie wie, że ona wróci. Dorosłemu trudno to sobie wyobrazić, że za każdym razem odchodzimy od malucha "na zawsze". Zostawiając go płaczącego w pokoju, narażamy dziecko na samotne przeżywanie rozpaczy, której głębi nie potrafimy sobie wyobrazić.
6 Małe dziecko płacze, bo to jedyny język, w którym komunikuje swoje potrzeby. Nie dlatego, że chce nami manipulować czy dokuczyć. Płacze, bo nas potrzebuje. Głód, smutek, nuda, samotność, nadmiar bodźców, mokra pielucha, niewygodne ubranko, pragnienie czułości i bliskości, tęsknota za mamą, strach przed jej utratą - każdy z tych życiowych problemów malutkiego dziecka dorosły może rozwiązać jednym gestem, przytuleniem, chwilą uwagi. Jeśli tylko zareaguje na wołanie.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Maksiu w szpitalu -Błażej ma podejrzenie sepsy musieli go przywieźć do nas do Olsztyna do szpitala trzymajmy za nią kciuki i módlmy się o zdrowie dla maluszka!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no właśnie wiesz więcej???smutno mi się aż zrobiło jak dostałam od Ciebie ten sms ale trzeba być dobrej myślibiedny Błazej
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
m m ja karmię już trzecie dziecko,ale do żadnego nie odciągałam pokarmu,więc nie mam zielonego pojęcia,ile takie dzieci powinny jeść,ale na pewno przystawiam Ignasia zawsze kiedy się domaga.Nie przekarmiłam swoich córek,bo raczej piersią sie nie da.Ignaś jak ma dosyć to sam wypuszcza brodawkę i nikt go nie zmusi,żeby wziął jak nie chce.W nocy karmienie zajmuje mi godz.z przerwami na zmianę pieluszki i tak ze dwa-trzy razy
Jejkuś od czego niby ta sepsa u takiego maluszka?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dobrze zrozumiałam -o Maksiu czyli Kamili i Błazejku.a jak ja napisałam tutaj????kamyczka zle mnie zrozumiala to nie ja pojechalam do szpitala tylko maksiu z synkiem, bo on mial kolki a wyszło co innego
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
biedny Maluszek
Olga hheheeh maly czul,ze wychodzi na dłużej i dlatego chciał mieć pewnos,ze ma wszystko wymienione i jest nakarmiony wystarczajaco )
Moj nei najada sie za dobrze i podczas spaceru budzi się. albo na zakupach
jak je z butelki to chyba jak jest pelny to tez wypusci butle? juz sama nie wiem .
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sprostowanie :
Maksio jest w szpitalu z synkiem, bede cos wiedziec to napisze
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
kamyczka ze ja jestem z sebciem w szpitalu
chlopek,a co jest Sebciowi?