- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283253 przez Suari
Vestusia- nie to żebym ja też miała zboczenie co do żyrafek, ale tą co ma pod pachą to dostał i jest super, a jak się cieszy i do niej gada a poza tym ja dzisiaj w nocy miałam pobudkę co 2 godziny, więc nie jesteś sama z tym wstawaniem. Czasami mały budzi się dwa razy w ciągu nocy (noc dla mnie do godziny od 24 do 6 rano), a czasami tak jak dziś- co 2 godziny
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Suari.
Temat został zablokowany.
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283256 przez iva 20
Witam
ja juz nie spie a moja mala wstala o 8i gaworzyla rowna godzine i dalam jej cyca i spi hihi moj szkrabek maly
Sauri ladniutki chlopczyk z twojego babaska
Ola no to nie mialas ciekawej sytuacji z ta patelnia no chlopy takie sa nie poradne
Vestusia moze usiadz z Bobem na spokojnie porozmawiaj z nim powiedz co cie boli czego ci brakuje i jak on sobie to wyobraza bo siedzac z dzieckiem caly dzien to czlowiek jest bardziej zmeczony niz po tej pracy bo wiem po sobie teraz po calym dniu o godz 18chce mi sie spac jak cholera a pamietam jak chodzilam do pracy to potrafilam od 5 rano nie spac bo na pociag i przyjezdzalam o godz 20 do domu i mialam sile i pelna energi zeby jeszcze cos ugotowac i posprzatac cale mieszkanie ale jak to chlopy cale zycie zmeczeni
Malina hihi juz widze twojego meza haha ja tez bym sie smiala jak nie wiem jak bym to widziala bo ja smieszka jestem to raczej wybuch smiechem ale dobrze ze mu sie nic nie stalo
ja pewnie za niedlugo gdzies o 11 na spacerek obiadek ze wczoraj jest wiec dzisiaj luz blus hihi dzisiaj musze zadzwonic o paszport malej bo mial byc w polowie stycznia a dzisiaj juz 18 wiec cos opoznione
ja juz nie spie a moja mala wstala o 8i gaworzyla rowna godzine i dalam jej cyca i spi hihi moj szkrabek maly
Sauri ladniutki chlopczyk z twojego babaska
Ola no to nie mialas ciekawej sytuacji z ta patelnia no chlopy takie sa nie poradne
Vestusia moze usiadz z Bobem na spokojnie porozmawiaj z nim powiedz co cie boli czego ci brakuje i jak on sobie to wyobraza bo siedzac z dzieckiem caly dzien to czlowiek jest bardziej zmeczony niz po tej pracy bo wiem po sobie teraz po calym dniu o godz 18chce mi sie spac jak cholera a pamietam jak chodzilam do pracy to potrafilam od 5 rano nie spac bo na pociag i przyjezdzalam o godz 20 do domu i mialam sile i pelna energi zeby jeszcze cos ugotowac i posprzatac cale mieszkanie ale jak to chlopy cale zycie zmeczeni
Malina hihi juz widze twojego meza haha ja tez bym sie smiala jak nie wiem jak bym to widziala bo ja smieszka jestem to raczej wybuch smiechem ale dobrze ze mu sie nic nie stalo
ja pewnie za niedlugo gdzies o 11 na spacerek obiadek ze wczoraj jest wiec dzisiaj luz blus hihi dzisiaj musze zadzwonic o paszport malej bo mial byc w polowie stycznia a dzisiaj juz 18 wiec cos opoznione
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283263 przez Malina86
Hello Mamcie!
U nas nocka super- Misia zasnela jak zwykle o 20:30, pobudka o 4:30 i 8:30 W koncu nie chodze jak zombie
No macie racje, ze jakby sobie Malz nogi polamal to bym dopiero miala przewalone, ale ten widok... Najpierw zamarlam, ale jak sie zebral w sekundzie to sie tak rylam Ale smieci nie puscil Najlepsze, ze Miske trzymalam na reku, a Ona, az piszczala z zachwytu
Milego dzionka!
U nas nocka super- Misia zasnela jak zwykle o 20:30, pobudka o 4:30 i 8:30 W koncu nie chodze jak zombie
No macie racje, ze jakby sobie Malz nogi polamal to bym dopiero miala przewalone, ale ten widok... Najpierw zamarlam, ale jak sie zebral w sekundzie to sie tak rylam Ale smieci nie puscil Najlepsze, ze Miske trzymalam na reku, a Ona, az piszczala z zachwytu
Milego dzionka!
- Kredka
- Wylogowany
- gadatliwa
- malutkie rączki a chwycą za serce na całe życie
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283264 przez Kredka
witam nocka minęła co 2 godziny cycek a pomiedzy kwekanie tak wiec nie specjalnie sie wyspałam. Myslałam ze chociaz pospimy od 7ej do 10ej bo potem na kontrole do lekarza i szczepienie no ale moj synus wolał byc bujany na raczkach niz spać...
Suari ale słodki szkrab i jak tuli ta swoja Mariolke Nie jestes sama, ale powiem szczerze ze ja lubie karmic Mikusia i nie przeszkadza mi nawet ten system co 2-3 godziny. Jak dłuzej nie je to sie martwie...głupia jestem co??
Ide sie szykowac poki Miki spi w lezaczku. Buziaki na dobry dzien..
Suari ale słodki szkrab i jak tuli ta swoja Mariolke Nie jestes sama, ale powiem szczerze ze ja lubie karmic Mikusia i nie przeszkadza mi nawet ten system co 2-3 godziny. Jak dłuzej nie je to sie martwie...głupia jestem co??
Ide sie szykowac poki Miki spi w lezaczku. Buziaki na dobry dzien..
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Kredka.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
12 lata 11 miesiąc temu #283303 przez chłopek
dziewczyny dzieciaczki kochane
u mnie czasem było tak że Ksawcio cały dzień by cyca doił, chyba bliskości mu brakoało i dlatego.
vestusia faceta trzeba sobie wytresować mój też ma tak czasem że go prosze o cos a on nic jak grochem o ścianę, no ale od dwóch dni usypia Ksawcia ciężko mu to idzie bo młody tylko ze mna usypia no ale sie chłop stara a wczoraj naczynia mi umył, oczywiście po długich prośbach no ale umył. czasem tez mam ochote go udusić bo tak mnie wkurza. tój Bob komody nie chce złożyć ja mojego o złożenie łóżeczka ( bo musieliśmy je schować) prosiłam tydzień, a o pomalowanie drzwi chyba z miesiać,
u mnie czasem było tak że Ksawcio cały dzień by cyca doił, chyba bliskości mu brakoało i dlatego.
vestusia faceta trzeba sobie wytresować mój też ma tak czasem że go prosze o cos a on nic jak grochem o ścianę, no ale od dwóch dni usypia Ksawcia ciężko mu to idzie bo młody tylko ze mna usypia no ale sie chłop stara a wczoraj naczynia mi umył, oczywiście po długich prośbach no ale umył. czasem tez mam ochote go udusić bo tak mnie wkurza. tój Bob komody nie chce złożyć ja mojego o złożenie łóżeczka ( bo musieliśmy je schować) prosiłam tydzień, a o pomalowanie drzwi chyba z miesiać,
- katka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283304 przez katka
Witajcie
My już po pobraniu krwi bo zapomniałam wam wczoraj napisać ze doktorka powiedziała że Ola jakaś bledzucha jest i dała na morfologie bo może mieć anemie. Dziś byłyśmy na pobraniu i Olinka była bardzoooooo Dzielna.
Dobra uciekam bo mi sie mój szkarb obudził
My już po pobraniu krwi bo zapomniałam wam wczoraj napisać ze doktorka powiedziała że Ola jakaś bledzucha jest i dała na morfologie bo może mieć anemie. Dziś byłyśmy na pobraniu i Olinka była bardzoooooo Dzielna.
Dobra uciekam bo mi sie mój szkarb obudził
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283361 przez anakol
Jesteście okrutne. Trzy nowe strony tylko dlatego, że poszłam spać o 22-giej
Na pewno wszystkiego nie zdążę nadrobić od strzału, ale zrobię co będę mogła
Ola, śliczna Natalcia i jak główkę trzyma wysoko
Zuzolek też piękny, a jakie ma wdzianko w serducha
Ja wczoraj podjęłam próbę uczenia Natalki zasypiania w łóżeczku na noc. W dzień zasypia bez problemu ale wieczorem - dramat. Ryczała okropnie przez godzinę, znowu cała czerwona i spocona. My się przy niej zmienialiśmy, tylko jej biedusi nikt nie mógł zmienić Może mnie skrytykujecie ale po godzinie się poddałam. Może ona jeszcze nie jest na to gotowa, czytałam że najlepszy moment jest jak dziecko ma 4 miesiące, czyli za miesiąc. Nie wiem ile można próbować, tak 20-30 min dla mnie by było znośne, ale męczyć jej drugą godzinę nie miałam serca.
A teraz np śpi w łóżeczku, zasnęła w 5 min. W dzień zupełnie nie protestuje, no...
dobra, później doczytam bo się budzi.
Na pewno wszystkiego nie zdążę nadrobić od strzału, ale zrobię co będę mogła
Ola, śliczna Natalcia i jak główkę trzyma wysoko
Zuzolek też piękny, a jakie ma wdzianko w serducha
Ja wczoraj podjęłam próbę uczenia Natalki zasypiania w łóżeczku na noc. W dzień zasypia bez problemu ale wieczorem - dramat. Ryczała okropnie przez godzinę, znowu cała czerwona i spocona. My się przy niej zmienialiśmy, tylko jej biedusi nikt nie mógł zmienić Może mnie skrytykujecie ale po godzinie się poddałam. Może ona jeszcze nie jest na to gotowa, czytałam że najlepszy moment jest jak dziecko ma 4 miesiące, czyli za miesiąc. Nie wiem ile można próbować, tak 20-30 min dla mnie by było znośne, ale męczyć jej drugą godzinę nie miałam serca.
A teraz np śpi w łóżeczku, zasnęła w 5 min. W dzień zupełnie nie protestuje, no...
dobra, później doczytam bo się budzi.
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283367 przez Malina86
Vestusia, a moze sprobuj z jakas inna butelka jesli chcesz Zuzi butle dawac. Ja mam trzy rodzaje butelek i Mała toleruje tylko jedne. Z innej ewentualnie herbatki sie napije, ale mleka za chiny. Butelki tommee tippee wygladaja jak cycek, moze z tej by jej sie dobrze pilo?
katka widze, ze Olinka dzielna na pobieraniu byla jak moja Misia Gorzej na szczepieniu...
katka widze, ze Olinka dzielna na pobieraniu byla jak moja Misia Gorzej na szczepieniu...
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Malina86.
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283393 przez Suari
Kredka- ja też lubię karmić, po dzisiejszym nocnym karmieniu co 2 godz jest ok, ale czasami to jestem padnięta i ledwo zyję. Twój synuś to też taki słodziak
Malina- jak cisię udało męża zresocjalizować? jakaś sala tortur była ?
Malina- jak cisię udało męża zresocjalizować? jakaś sala tortur była ?
- emkapl84
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283445 przez emkapl84
hej dziewczyny!!!!w ogole nie mam czasu na forum jak jest mama...jutro wylatuje wiec wrescie porzadnie usiade przed kompem i wam poodpisuje troche czytalam co tam u was slychac ale tylko tak ogolnikowo....musze was wreszcie kiedys nadrobic!!!!
ogolnie miedzy mna a mezem znowu srednio bo sie wkurzyl, ze jestem materialistka bo mu wygarnelam te bilety...na to on, ze to sa jego przyjaciele itp itd...ehhhhhhh nie fajnie jest znowu...
Vestusia nawet nie wiesz jak ja bym chciala, zeby ci sie ulozylo...niekoniecznie z bobem zebys wreszcie byla happy mamą
buziaczki dla wszytskich
ogolnie miedzy mna a mezem znowu srednio bo sie wkurzyl, ze jestem materialistka bo mu wygarnelam te bilety...na to on, ze to sa jego przyjaciele itp itd...ehhhhhhh nie fajnie jest znowu...
Vestusia nawet nie wiesz jak ja bym chciala, zeby ci sie ulozylo...niekoniecznie z bobem zebys wreszcie byla happy mamą
buziaczki dla wszytskich
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283459 przez Aleksandra
anakol napisał:
Anakol kładź Natalkę w dzień u was na łóżku na drzemkę lub zabawę albo gdzieś poza łóżeczkiem. Ja tak robię już od miesiąca i Natalcia ładnie w nocy śpi u siebie i już ie chce z nami spać.
Nie było mnie parę godzin a tu tyle stron!!
My już po szczepieniu. Dziś była szczepiona na pneumokoki. Waży już 4910g !! Jest co nosić. Od wczoraj jest marudna i jak nie drzemie to ręce idą w ruch. Zaczęłam ćwiczyć bo przecież niedługo kręgosłup mi siądzie
Dzieciaczki słodziaczki
Anakol kładź Natalkę w dzień u was na łóżku na drzemkę lub zabawę albo gdzieś poza łóżeczkiem. Ja tak robię już od miesiąca i Natalcia ładnie w nocy śpi u siebie i już ie chce z nami spać.
Nie było mnie parę godzin a tu tyle stron!!
My już po szczepieniu. Dziś była szczepiona na pneumokoki. Waży już 4910g !! Jest co nosić. Od wczoraj jest marudna i jak nie drzemie to ręce idą w ruch. Zaczęłam ćwiczyć bo przecież niedługo kręgosłup mi siądzie
Dzieciaczki słodziaczki
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Aleksandra.
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283466 przez Batmanik
hejka
Olu szwagier zarabisty tylko pozazdroscic hehe
Moj to nie mysli ze ja mowie powaaznie a mi tam do smiechu nie jest...
jeszcze mnie choroba wzielA A DZIS Z MALA MAM DO DERMATOLOGA A POZNIEJ PEDIATRE:(
NIE MOGE SIE DOCZEKAC FOTELIKA:))
ACH I NIE CHWALILAM SIE WAM MOJA ZUPA HEHE MIALAM MROZONKE- WARZYWA NA PATELNIE I WRZUCIALAM JE DO ZUPY A TAM BYLA MARCHEWKA I ZIEMNIAKI W PLASTERKACH HEHE DODAM ZE WCZESNIEJ SAMA WRZUCIALAM ZIEMNIAKI ALE ZUPA POMIMO TEGO BYLA PYCHOTKA:)
SUARI ZAKOCHALAM SIE W IGORZE
MODL SIE ZEBY NIE BYL TAKI UPARTY JAK MOJ- SMOCZEK NADAJE MU SIE DO WYMIANY WIEC KUPILAM MU WCZORAJ KAUCZUKOWY ALE INNEJ FIRMY I WYGLAD MA INNY TO GO NIE WZIAL
NIE MOWIAC O BUTELCE KTORA TEZ TRZEBA WYMIENIC ALE ON Z INNEJ SIE NIE NAPIJE - NAWET Z TEJ SIENIE NAPIJE JAK MU UCHWYTY DOLACZE
Olu szwagier zarabisty tylko pozazdroscic hehe
Moj to nie mysli ze ja mowie powaaznie a mi tam do smiechu nie jest...
jeszcze mnie choroba wzielA A DZIS Z MALA MAM DO DERMATOLOGA A POZNIEJ PEDIATRE:(
NIE MOGE SIE DOCZEKAC FOTELIKA:))
ACH I NIE CHWALILAM SIE WAM MOJA ZUPA HEHE MIALAM MROZONKE- WARZYWA NA PATELNIE I WRZUCIALAM JE DO ZUPY A TAM BYLA MARCHEWKA I ZIEMNIAKI W PLASTERKACH HEHE DODAM ZE WCZESNIEJ SAMA WRZUCIALAM ZIEMNIAKI ALE ZUPA POMIMO TEGO BYLA PYCHOTKA:)
SUARI ZAKOCHALAM SIE W IGORZE
MODL SIE ZEBY NIE BYL TAKI UPARTY JAK MOJ- SMOCZEK NADAJE MU SIE DO WYMIANY WIEC KUPILAM MU WCZORAJ KAUCZUKOWY ALE INNEJ FIRMY I WYGLAD MA INNY TO GO NIE WZIAL
NIE MOWIAC O BUTELCE KTORA TEZ TRZEBA WYMIENIC ALE ON Z INNEJ SIE NIE NAPIJE - NAWET Z TEJ SIENIE NAPIJE JAK MU UCHWYTY DOLACZE
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #283591 przez anakol
Katka, Natalka tez była białaskiem jak skończyła 2 miesiące, ale pediatra powiedziała że dzieciaki między 2gim a 3cim miesiącem mają anemię i to jest normalne, bo czerwone ciałka które miały z krwi matki się już rozpadają a swoje się dopiero muszą wytworzyć - czy jakoś tak W każdym razie, że anemia w tym momencie to norma i nie ma się co przejmować ani nawet badać krwi. Wiec pewnie Wam wyjdzie anemia, ale się tym za bardzo nie przejmuj
Moderatorzy: ilona