BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #213055 przez anakol
Iva, za to IKEA to u Was chyba jest na każdym rogu i w dodatku tanio, bo to szwedzkie jest?
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #213060 przez luska
Kusicie tymi pluszakami :P My dla Ola myslimy o tej lampeczce , no ale jeszcze się na razie wstrzymam.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #213069 przez Dorciaition
Milla wielki dzięki za te stronki :kiss:

Te lampki super. W planie też mam taką kupić. W niedziele jedziemy do Ikei.

Iva, a Ty kiedy do Polski planujesz przyjechać?

Milla jeszcze troszeczkę i grudzień zawita :lol:

Oj Luśka ja też tak mówiłam co do psów, a teraz jak już ją mamy to jest inaczej. Dobre jest to, że nie linieje.
Jak była mała pogryzła mi nowe okulary. Chyba z 3 dni płakałam.
Własnie przyszedł do mnie sąsiad z karmą dla niej. Dobrze mam, bo zawsze z dostawą do domku :)

Zabieram się za obiadek. Spagetti znowu. Mój to by ciągle to jadł ;)

Suari dobrze, że tak daleko jesteś, bo Vestusia to by Cie chyba udusiła za te żyrafki :laugh: :silly: :silly:

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #213074 przez luska
Ankol fajna ta lampeczka :)
13 lata 2 miesiąc temu #213080 przez vestusia
No nie, Suari teraz to znowu pojechałaś mi po majtach. Ja chcę tę żyrafkę!!! Ale cholera szkoda mi troszkę tyle pieniędzy. Normalnie zawału zaraz dostanę przez Ciebie :) Ale mam wrażenie, że Ty mi ciągle wynajdujesz takie Żyrafki i sprawdzasz granice mojej wytrzymałości :P

Anakol, fajna ta lampka. My mamy w sypialni pomalowane ściany na taki ciemny łosoś? sama nie wiem, co to jest, i wieczorem przy tej naszej lampce z Ikei też jest fajne światło, taki półmrok właśnie w odcieniach czerwieni. Też po zamontowaniu tej lampki siedziałam w fotelu i zachwycałam się efektem :D

Faceci to sieroty. Mój ciągle, jak ktoś go pyta kiedy rodzę, mówi, że jeszcze ze dwa miesiące co najmniej. Upominam go i mu mówię, że nie dwa miesiące, że niech nie robi mi siary i raczej skraca ten czas, bo nie dość, że taka wielka jestem, to jak mówi ludziom, że za ponad dwa miesiące urodzę, to co oni sobie pomyślą? Że rośnie taki wieloryb, a gdzie tam koniec ciąży? No z chłopami to nie urobię czasami.
13 lata 2 miesiąc temu #213082 przez luska
Docia ja mam u rodziców swojego pieska , spał ze mną i tez taki hrabia , ale teraz sobie nie wyobrażam .Miałam dostać na gwiazdkę yorka od brata i szwagierki ale odmówiłam im B) Mykam ogarniać , a mi się nie chce .Młodzież wstała sobie o 3 , bawił się chwile u siebie w pokoju i przylazł do nas do sypialni.Tak wiercił tyłkiem , ze z Łukaszem połamani wstaliśmy w końcu o 4.30 zażyczył sobie mlimli, i spał do 8 a my po 6 wstaliśmy B)

No a przyszło mi dziś wszytko:)Musze ta koszule przymierzyć czy mi dupsko wejdzie hehe , no i dla małej legginsy w panterkę słodkie są :P
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #213084 przez vestusia
Ja licytuję inne sukieneczki.
Dziś mi się śniło, że tych wczorajszych nie wygrałam, bo mi Batmanik sprzątnęła je sprzed nosa i się tutaj na forum przyznała he, he, he :D Ale durny sen :D

Wkleję Wam mojego brzuchola. Przed chwilą foty robione. A co tam :) 34 tydzień i 6 dzień :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #213085 przez Milla
luska napisał:

hej kobietki

Mila no to juz duży chlopak .Moj własnie rozpoczyna po raz kolejny, probe nocikowa, dzis doszedł nocnik .Wiec mamuska mu wytłumaczyła , ze to prezent , ze teraz susiu tu robimy i kupke itd......on jest kumaty chłopczyk wiec teraz moja kolej w wykazaniu sie .bo siada na ten nocnik bez problemu :lol: A pisałam wam jak poprzedni traktował..........no od 10 w sumie raz siusiu zrobił do nocnika ale siada chetnie , ale i tak kupsko zwalił koło nocnika hehehe .Ale jak na pierwszy raz to i tak super.No smoka sobie nie wyobrażam , żeby Olo jeszcze ciągnął i mam nadzieje , ze teraz albo nie dam wcale , albo tez szybko zrobimy papa

No yorki sa cudowne , ale sie przekonałam do pogladow rodziny meza , że zwierze w domu.....nawet mowy nie ma.Chyba bym oswiała jak by mi wskakiwało na łozko latało po dywanie itd Raczej sie przymierzam na dużego na podwórze ale to tez musimy siatkę zrobić no i dzieciaki muszą podrosnąć , bo chce naprawdę dużego nowofunlada wodołaza

O kuzwa hehe no jak by pies mojemu Łukaszowi pogryzł telefon.........pewnie już by było po psie B)

Vestusiu nie zaopatruj sie za dużo w jedynkę , bo już 2-3 miesięczna dzidza to na 2 przechodzi :) No niestety z tymi pampkami to masakra , dlatego tak mi zależy na nauce siusiania Oleska B)

Dziewczyny nie ma sie czego bać , podstawa to chcieć i nie szukać na sile problemu :) No ja to wogole nie widzę innej opcji jak cycem :P No ale tez się nie zapieram bo nie wiadomo jak to wszytko się potoczy, rożnie to może być :dry:

JO anka boska ta owieczka :kiss:

A z butami nie mam problemów chodzę na obcasie ogólnie nie mam problemu i chodzę w tym co przed ciąża(no wiadomo , ze szpile konkretne odpadają)

Mila teraz ci żyć dziewczyny nie dadzą hehehe ;)

Doti prosze ciebie , krus to porażka hehe .Ale co tam ponarzekać można .W sumie jestem bezrobotna a dostaje za l4 hehe 10zł za dzień , :lol: :lol: :lol: i do tego mi zajeb.......za jeden kwartał co mieliśmy opóźnienie z opłatą z tydzień.No ale jak by nie patrzeć te 3 tys wpadną + z gminy no i nam się należny z mopsu , ale mój się honorem unosi i powiedź , ze jak złoże jakiś wniosek to wpier...... :silly: z jednej strony ma racje ;) Ale co pieniądze piechota nie chodzą :P

Luska ja małemu kupiłam nocnik i nakładkę na kibelek już ponad rok temu. Ale zamiast na niego siadać nakładał go sobie na głowę :laugh: Nic na siłę. Dojrzał w lipcu tego roku. Nie od razu oczywiście. Najpierw latł w majtkach lub bez po domu i po dworze jak była odpowiednia pogoda no i sikał na trawę, czasami na tarasie. Jaką miał radochę. Trzeba wyczuć ten moment kiedy on jest już świdomy że chce mu się siusiu. Ze dwa razy naroił w przedszkolu (babki chyba nie obserwują tych dzieciaków), w domu jak rano wstanie to od razu idzie do łazienki.
Teściowa ma psa wielkiego w domu (jakaś rasa myśliwska). Fuj. Wszędzie pełno jego sierści.
Dlatego też jak będę miała psa to na dworze.
13 lata 2 miesiąc temu #213089 przez Milla
vestusia napisał:

Ja licytuję inne sukieneczki.
Dziś mi się śniło, że tych wczorajszych nie wygrałam, bo mi Batmanik sprzątnęła je sprzed nosa i się tutaj na forum przyznała he, he, he :D Ale durny sen :D

Wkleję Wam mojego brzuchola. Przed chwilą foty robione. A co tam :) 34 tydzień i 6 dzień :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Vestusiu śliczny brzusio. Jak dorwę aparat to też zrobię fotkę i wrzucę.
13 lata 2 miesiąc temu #213090 przez vestusia
Jak zrobiłam te fotki z bliska, to jakoś normalnie ten brzuch wygląda. A na tej pierwszej z daleka taka wielka Bambaryłka ze mnie. No ale... trudno się mówi he, he, he :)
13 lata 2 miesiąc temu #213094 przez Suari
Vestusia- ale masz fajny brzucholek :)

może jutro się skuszę i też zrobię fotkę:)
13 lata 2 miesiąc temu #213100 przez Milla
Vestusia mój to ostatnio wypalił, że ostatnio w sklepie w czasie robienia zakupów jak stałam tyłem do niego to stwierdził, że widać że jestem w ciąży :angry: Co ja poradzę na te schabiki? Przecież chodzę już w ciąży 16 mcy z trzymiesięczną przerwą B)
13 lata 2 miesiąc temu #213102 przez Suari
Luska- a może Olo potrzebował kilku nocniczków żeby wybrać sobie do którego chce robić :laugh: a że nie miał nic do wyboru to robił obok :)
13 lata 2 miesiąc temu #213108 przez Milla
anakol napisał:

My kupiliśmy dla Natalki taką lampkę www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150976/

Jest super, jak mój mąż ją przywiózł to sami siedzieliśmy jak dzieci w ciemnym pokoju i świeciliśmy sobie :lol: Aż się śmialiśmy z siebie, że to dla nas bardziej niż dla niej ;)

Można ją ustawić tak, ze świeci na różowo cały czas, a można tak że co jakiś czas zmienia kolor świecenia (różowy, czerwony, żółty, zielony). Bajerka :silly: W dodatku tak sobie myślę że poza zielonym to te kolory są takie mniej więcej jak dzidziuś widzi w brzuchu przez skórę, to może się będzie czuła bezpieczniej? I może będzie łatwiej zasypiać, jak jej się będzie co jakiś czas zmieniał kolor poświaty na ścianach, raz czerwona, raz żółta :side: Fajne są takie gadżety dla dzieci :)

Świetna lampka :) Ja niestety najbliższą Ikeę mam w Poznaniu lub w Gdańsku. W atkim zadupiu mieszkam, he, he.
Rok temu na Allegro zamówiłam lampę Dudero z ikei- fajna jest a le niestety mały zronił w niej 2 dziury-papierowy klosz. Wracając z urlopu nad morzem wstąpiliśmy do Ikei ale już takich kloszy nie robią
13 lata 2 miesiąc temu #213109 przez iva 20
tak tak ikea to szwedzkie :P
a do polski wybieram sie dopiero we wakacje z mezem samochodzikiem :)
ale vestusia masz sliczny brzuszek :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka