- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
to fajnie
dziewczyny jeśli chodzi o obracanie się główką w dół czy też nie, to ja takiego ciśnienia nie mam. Dwa razy synek był w dół a raz do góry. Ostatnio tak mi esię przesmradza, że myślę że jeszcze sprytnie się przekłada raz w dół raz w górę. Mam wrażenie że leży w poprzek bo kopie prawie na plecach i to normalnie boli. Raczej mi na żebra nie wchodzi tylko z boku kopie jakoś. Tak się wyciąga, że nie wiem czy bym nie wolała ataku na żebra. Ostatnio jak miał czkawkę to na górze plumkał a nie w dole jak zawsze.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Ingrid Super, że z serduszkiem wszystko ok
Dzisiaj piękny dzień, a od wczoraj cukier na pięknym poziomie W końcuuuu
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
wytańczyłam się na imprezie i jest wszystko dobrze
Ingrid życzę Tobie i dzidziusiowi dużo zdrówka!
Ewel za Was też trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, dziewuszki
Aga to będziesz miała kołyskę czy łóżeczko? A powiedz mi, jak stoi u Ciebie łóżeczko to wyścieliłaś je pościelą od razu czy czekasz do końca? Bo mi mąż już kołyskę wiezie i zastanawiam się, czy jak ułożę pościel to czy się nie zakurzy..:/
Czy wy też macie spuchnięte nogi?bo mi na wieczór puchną, szczególnie jak długo siedzę, rano trochę opuchlizna schodzi, ale to nie jest stopa jaka była jeszcze 3 miesiące temu.. :/
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nogi też mi puchną niestety i czasami dłonie:( Dobrze, że się wytańczyłaś Nie wiem czy ja bym jeszcze dała radę wieczorem czuję się strasznie zmęczona i o 20.00 to bym już najchętniej leżała w łóżeczku
Dzisiaj kolezanka wyciągnęła mnie na zakupy do galerii to powiem szczerze, że po pół godzinie miałam już dosyć czułam się jak emerytka nogi bolały, plecy bolały no i siusiu co chwila masakra
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
zaczynamy remont w pokoju Młodego... na razie prawie opustoszał... tzn zniknęło to co sama dałam radę przenieść... reszta czeka na mężusia potem oklejanie i zmiana z różu na zieloną łąkę i niebieskie niebo jak już skończę i będzie się czym pochwalić to wstawię fotki... mam nadzieję że do świąt na spokojnie nam się uda zwłaszcza, że teraz dłużej jest jasno a potem pranie, prasowanie i układanie
Ewel trzymaj się będzie dobrze
Ingrid29 dobrze że z serduszkiem w porządku
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja dzisiaj dosyć słabo się czuję, mierzyłam ciśnienie i mam bardzo niskie bo 109/51..
A ręce też mi puchną, musiałam pozbyć się obrączki i pierścionków z palców, bo np dziś rano jak się obudziłam to normalnie miałam jakby siny palec.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Z tym puchnięciem to też niestety cierpię, nogi jakieś dziwne, ciężkie...Wczoraj byłam na paznokciach i ogólnym pięknieniu dłoni i nie potrafiłam zdjąć obrączki! Cóż peeling zrobiony był z obrączką
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Dzisiaj mam wizytę u gina. Ciekawe czy będzie robił USG...
beadka Ja miałam ostatnio ciśnienie 105/60 Ale jakoś nie wpływa to źle na moje samopoczucie. Zawsze miałam niskie ciśnienie. Lepiej trochę niższe niż za wysokie, które jest w ciąży niebezpieczne ...
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
u gina byłam wczoraj ale nic się nie działo, dopiero za 2 tygodnie będę miała te wszystkie posiewy bakteryjne robione, żeby w razie co zdążyć wyleczyć drogi rodne i nie zakazić Maleństwa.
W ogóle mój gin to spokojny strasznie człowiek, on we mnie wyrobił taki wewnętrzny zakaz panikowania przy każdym bólu. Może i dobrze ale póki nic się nie dzieje, ale to w końcu ordynator więc mu tak zaufałam ....
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
misia ja zawsze właśnie miałam wyższe ciśnienie dlatego jak mam takie to czuję się gorzej.
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Aga czy mogłabyś mi sporządzić wyprawkę jaką robisz dla siebie i maluszka do szpitala?
Przepisałabym sobie i zaczęła powoli kompletować. Będę wdzięczna:) :*
Też dostanę łóżeczko i wózek i niedługo po nie pojadę. Nawet nie wiem jak one wyglądają
Z tego co słyszałam to prawda jeśli chodzi o badana na HIV ale o GBS nie słyszałam, lekarz pewnie mi powie 16 kwietnia bo wtedy mam wizytę i usg.
Mi póki co nóżki i raczki nie puchną ale w pierwszej ciąży tak miałam, że nawet kostek nie było widać więc współczuję. I fakt wbrew pozorom należy pić dużo wody.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja HIV musiałam zrobić już na początku ciąży, tak lekarz zalecił i nawet mnie to trochę oburzyło (wiecie poczułam się jakby mnie włożył do worka osób ryzykujących itp)ale cóż zrobiłam i mam spokój
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
2 koszule jedna do porodu druga na później
szlafrok
kapcie-klapki pod prysznic
recznik kąpielowy + mały do twarzy
przybory toaletowe
biustonosz do karmienia
wkładki laktacyjne
majtki jednorazowe + 2-3 pary bawełnianych
podkłady duże (podpaski bella najlepiej te poporodowe)
wodę do picia
dokumenty - dowód, karta ciąży, ostatnie badania krwi, moczu, grupa krwi, usg, RMUA lub książeczka ubezpieczeniowa
DLA MALUSZKA
pajace lub śpioszki i kaftaniki(lub body z dł. rekawem) tak na 4 dni
2 czapeczki
2 pary skarpetek
łapki nie drapki
smoczek
pampersy
ręczniczek
rożek lub kocyk
kosmetyki (krem do pupy, mydełko do mycia, chusteczki do pupy)
No i dla siebie jeszcze ubranie na wyjście ze szpitala + dla dzidziusia ubranko na wyjście (+ fotelik samochodowy, ale to już tatuś musi przywieźć )
To wszystko mam spakowane no oprócz dokumentów, bo na razie noszę przy sobie jak by co