- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Poziomka
świetana ta kreacja ciekawe czy mąż taką dostanie bo w instytucie nam jakoś na szkole r. nie mówili że mamy przynieść. Nawet niby koszule do rodzenia są
Dziewczyny ja bym nie chciała przenosić. To strasznie niebezpieczne podobno. Niedotlenienie dziecka może być. Dziwię się że lekarze pozwalają aż 2,5 tyg.
Więc jak będzie termin...a ostatnią wizytę mam 09.05.2012 ( termin na 20.05.2012) to najpierw pomyję okna, później zjem pizze z chilli a potem pójdziemy się z mężem kochać A masaż krocza to dziś zaczynam se robić bo kupiłam maść nagietkową.
- HappyMummy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nina ur. 26.04.2012, 3210g, 53cm
Z jednej strony chciałabym mieć poród za sobą ale z drugiej strasznie się boję tego bólu
- HappyMummy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nina ur. 26.04.2012, 3210g, 53cm
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
uważam, że fajnego masz lekarza zgadzam się że by tego nie robił jakby nietrzebabybyło. Tak może się ładnie wstrzelisz w termin. Nie przenosisz. Ale ci fajnie że to już. Ja muszę poczekać jeszcze 2 tygi
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Tak Wam zazdroszczę tego etapu ciąży już
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
wczoraj przed wieczorkiem wybraliśmy się z Mężusiem na dłuższy spacer... byliśmy pooglądać parostatek, który przypłynął wczoraj do Szczecina... i wnioski z tego... coraz mniej nadaję się na spacery... przez całą drogę prawie brzuch cały czas mi twardniał a w połowie drogi musiałam szukać jakiegoś lokalu, żeby poratować się toaletą mimo, że przed wyjściem byłam i po powrocie już od razu też... no i w czasie chodzenia puchną mi palce u rąk... masakra... mieliśmy ze sobą aparat, żeby porobić zdjęcia... Mąż nawet wracał po niego na górę... ale nawet go nie wyciągnęliśmy jakoś...
HappyMummy, Misia trzymam za Was kciuki
u nas Młody jeszcze całkiem wysoko... mam nadzieję, że będzie w terminie, bo wtedy ze wszystkim zdążę... 24 idziemy na wizytę... zobaczymy czego się dowiemy... potem 8 mam się zgłosić na pobranie posiewu... a 16 na wizytę... tylko to 2 dni przed terminem... boję się, że jak Młody się pospieszy to nie będę miała wyników ze sobą... zagadam, żeby zrobić to wcześniej Może się uda...
Poziomkamnie jakiś czas temu bardzo bolało w pachwinach... wg ginki Młody uciskał na wiązadła macicy... ale odpukać od kilku dni spokój a poza tym śliczne zdjęcie z brzusiem
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja słyszałam, że jak jest 10 dni po terminie to już koniecznie samemu trzeba się zgłosić do szpitala na wywołanie, bo później to już niebezpieczne dla dziecka.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
ewel To parcie na mocz to pewnie wynik napierwania główki Małego, tak jak u mnie A pieczenie to może być infekcja, lepiej skonsultuj to z lekarzem.
Mały się denerwuje tym kaszlem i chwilami chyba uderza w pęcherz bo mam czasem takie dziwne chwilowe uczucie parcia na mocz i pieczenie.
Poziomka napisał:
Mój mąż nie wyobraża sobie, że nie będzie go przy porodzie. Dzięki Bogu ma od 5 maja do 1 czerwca wolne, więc długo będzie w domku. Tylko pytanie kiedy Mała się wyklujeA rodzice same, czy z mężami ? Bo ja z mężem Już mu kreację na tę uroczystość kupiliśmy hehe
ewel7 napisał:
Ja też, zazwyczaj robi się taki masaż jak już akcja porodowa się zaczęła i słabo idzie do przodu. Wtedy robi się masaż. Albo jeśli jest po terminie...happymummy jestem trochę zaskoczona, że lekarz w 38 tyg robi taki masaż
Ja dzisiaj byłam w szkole i ledwie doszłam. Lila napiera silnie na dół. Podczas chodzenia pojawiały się jakieś kłujące bóle w pochwie, a jak zaszłam do domu to na wkładce był kolejny glut śluzu. Mąż się śmieje, że za 2 dni urodzę
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale czuję też napór jakiś taki jakby się przeciągał na szyjce i to nawet tak kłuje. Mam to gdzieś od 28 t.c. mówiłam lekarzowi na usg i powiedział że wszystko w porządku.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
jaktam dziś u Ciebie. Jeśli nasz czytasz i możesz odpisać to daj znać koniecznie
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
no właśnie często jak chodzę to mnie tak zakłuje w pochwie
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
co do zakupów, spacerów to ja już też mam mniej siły i też bardzo szybko się męczę.. jak stara babcia normalnie...