BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 10 miesiąc temu #62877 przez martela89
alutka1011 napisał:

A nie masz żadnych ambicji!Jakby mi mąż powiedział że mam nie pracować to bym go wyśmiała :laugh:

Mam ambicję-prowadzę dom,wychowuję dziecko-czyli wykonuję bardzo wiele zawodów,plus to ,że jestem fryzjerką.

Nie wydaje mi się żeby kobieta która pracuje była lepsza od tej co nie pracuje. Bo moja mama też nie pracowała ani moje ciotki i nie widzę w tym nic złego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #62878 przez alutka1011
Ciekawe masz podejście do życia!I twoje wywyższanie się jest co najmniej śmieszne!Ale przynajmniej mamy się z czego po śmiać z kilkoma dziewczynami!

13 lata 10 miesiąc temu #62882 przez alutka1011
martela89 napisał:

alutka1011 napisał:

A nie masz żadnych ambicji!Jakby mi mąż powiedział że mam nie pracować to bym go wyśmiała :laugh:

Mam ambicję-prowadzę dom,wychowuję dziecko-czyli wykonuję bardzo wiele zawodów,plus to ,że jestem fryzjerką.

Nie wydaje mi się żeby kobieta która pracuje była lepsza od tej co nie pracuje. Bo moja mama też nie pracowała ani moje ciotki i nie widzę w tym nic złego.

No tak jesteś nauczona że lepiej siedzieć w domu a mąż na mnie zarabia-porażka

13 lata 10 miesiąc temu #62883 przez martela89
Wiem i jeżeli nie powiedzie nam się z biznesem to obydwoje jedziemy na stałe do Holandii,bo tak jak już alutka wspominała nie chcę aby moje dziecko kiedyś "zapytało kim jest ten pan"?

13 lata 10 miesiąc temu #62885 przez martela89
alutka1011 napisał:

martela89 napisał:

alutka1011 napisał:

No tak jesteś nauczona że lepiej siedzieć w domu a mąż na mnie zarabia-porażka

Tak tego jestem nauczona i mój mąż też uważa ,że to on powinien na nas zarabiać bo jest głową rodziny i woli żebym wychowała dziecko i dbała o dom niż zarobiła marne grosze.

A porażką jest to ,że Ty jesteś nauczona wpierniczać się w cudze życie i pouczać innych.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #62888 przez paulina2209
nie czuję się lepsza od ciebie tylko inaczej patrzę na życie niż ty. dla mnie najważniejsza była stabilizacja zanim urodzę dziecko. do tego dążyłam i to osiągnęłam. teraz też siedzę w domu i będę szła na wychowawczy.

a zanim urodziłaś też mąż nie chciał żebyś pracowała?

13 lata 10 miesiąc temu #62891 przez Emme
oj tak, trzeba trafić z pomysłem na interes, bo inaczej lipa. a nikt nie będzie parzył, że nie idzie, a płacić trzeba. właśnie dlatego potrzebny jest dochód niezależny w razie "W". ale jak ktoś nie prowadził interesu to nie przekona się.

moja mama nie pracowała i dziękuję jej za dom pachnący obiadem, ale dziś kiedy już ma duże dzieci nikt do pracy jej nie weźmie, a pieniądze są potrzebne i role się odwróciły-my pomagamy rodzicom. poza tym przychodzi czas, że człowiek potrzebuje zajęcia (syndrom pustego gniazda)

a zawód wykonywany to nie to samo co wyuczony (ich można mieć wiele i nic to nie zmienia). dom każda z nas prowadzi i każda wychowuje dziecko.

13 lata 10 miesiąc temu #62892 przez alutka1011
Heh i kto tu się wpiernicza chyba już nie pamiętasz jak pouczałaś Emme że nie chce karmić :laugh: Świat jest za mały!!!Otwórz dziewczynko oczy!

13 lata 10 miesiąc temu #62894 przez martela89
Akurat co do prowadzenia interesu to wiemy co to znaczy bo moi dwaj wujkowie mają własne firmy i właśnie jeden nam pomaga i doradza.

13 lata 10 miesiąc temu #62895 przez paulina2209
u moich rodziców też jest taka sytuacja. mama nie pracowała i ma teraz problem z zatrudnieniem. tato prowadził firmę w której sam fizycznie pracował i ostatnio spadł z rusztowania i połamał nogi. zusy trzeba płacić a dochodów zero. i jeszcze trzeba pamiętać że nasi rodzice żyli w trochę innych czasach. wtedy kobiety głównie zajmowały się domem, rodzice nie mieli kredytów na całe życie i nie mieli na co wydawać pieniędzy :laugh:

13 lata 10 miesiąc temu #62897 przez mariosponge
Czemu mi się ciągle wydaje że wszyscy są przeciwko Marteli?
O co Wam chodzi? Każdy żyje jak chce i co innym do tego??!!
Jedynym wytłumaczeniem jest dla mnie zazdrość, że dziewczyna młoda, ma ładną córeczkę, męża który zarabia tak dobrze że nie musi pracować i radzi sobie w życiu bez większych zmartwień.
Ja pracowałam od 13 roku życia, co wakacje zapierdzielałam jak niewolnica, zamiast jak normalni nastolatkowie bawić się i cieszyć życiem... Ubrania które nosiłam były kupione tylko i wyłącznie za moją własną kasę. Dużo przeżyłam i nie miałam życia wyścielonego różami, ale cieszę się z tymi którzy nie muszą tak ciężko harować żeby coś mieć.

[/url]

13 lata 10 miesiąc temu #62900 przez martela89
alutka1011 napisał:

Heh i kto tu się wpiernicza chyba już nie pamiętasz jak pouczałaś Emme że nie chce karmić :laugh: Świat jest za mały!!!Otwórz dziewczynko oczy!

Nie pouczałam tylko pisałam co sądzę na ten temat z resztą nie tylko ja.
Pisałam,że kobieta karmiąca piersią wcale nie jest zamknięta w domu.

Nie doczytałaś,a masz najwięcej do powiedzenia .

13 lata 10 miesiąc temu #62902 przez martela89
mariosponge napisał:

Czemu mi się ciągle wydaje że wszyscy są przeciwko Marteli?
O co Wam chodzi? Każdy żyje jak chce i co innym do tego??!!
Jedynym wytłumaczeniem jest dla mnie zazdrość, że dziewczyna młoda, ma ładną córeczkę, męża który zarabia tak dobrze że nie musi pracować i radzi sobie w życiu bez większych zmartwień.
Ja pracowałam od 13 roku życia, co wakacje zapierdzielałam jak niewolnica, zamiast jak normalni nastolatkowie bawić się i cieszyć życiem... Ubrania które nosiłam były kupione tylko i wyłącznie za moją własną kasę. Dużo przeżyłam i nie miałam życia wyścielonego różami, ale cieszę się z tymi którzy nie muszą tak ciężko harować żeby coś mieć.

Dzięki :)

13 lata 10 miesiąc temu #62903 przez paulina2209
tu nie chodzi o to że wszyscy są przeciwko niej. tylko czasem mam wrażenie że zbyt naiwnie patrzy na świat. i umówmy się że własne doświadczenia różnią się drastycznie od tego jak się patrzy jak robią inni. póki samej się nie przeżyje to nic się nie wie

13 lata 10 miesiąc temu #62905 przez Emme
my tu sobie dyskutowałyśmy a martela sama się przyłączyła. poza tym jest powiedzenie "uderz w stół a nożyce się odezwą".

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka