BezpiecznaCiaza112023

Piersi

11 lata 3 miesiąc temu #732404 przez Tygryska
Cześć mamuśki mam pytanie do Was. Karmię już 14 miesięcy i zauważyłam że lewa pierś jest pełniejsza mleka piękniejsza od prawej a w tej prawej piersi jest mleko ale pierś nie jest taka sama jak prawa jest mniejsza od lewej.Czy jest coś aby do prawej piersi gromadziło się tyle mleka co w prawej? aby piersi były równe pełniejsze? A czy po zakończeniu karmienia piersi będą równe czy zostaną takie jakie są teraz?? Proszę o odpowiedź może ja nie jestem sama z takim problemem.
Pozdrawiam gorąco

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #732452 przez aisod
Obstawiam, że po prostu dziecko polubiło bardziej tą pełniejszą pierś ;) Musisz, albo bardzo pilnować ile zjada z każdej i po prostu zwiększyć laktację w prawej piersi, albo przeczekać i po zakończeniu karmienia powinno wszystko wrócić do normy. :) Zawsze możesz podpytać lekarza :)

11 lata 3 miesiąc temu #733490 przez srenka_918
Moja kuzynka jest w trakcie uczenia się za położna i twierdzi że uczą ją aby przestrzegać matki by nie karmiły za długo piersią, bo jest tak jak aisod mówi: Dziecko polubiło bardziej jedną pierś, bo np łatwiej z niej leci mleczko itp...
A w ogóle Twój organizm jest już wyssany i mogą Cię szybciej łapać wszystkie choróbska więc radziłabym powoli odstawiać dziecko...
Jak odstawisz to raczej jeśli jedna pierś jest większa przez to że pełniejsza to większą pozostanie (moja bratowa też ma nierówne cycki bo karmiła częściej jednym cyckiem bo szybciej napełniał się pokarmem) A żeby nie sflaczały Ci radzę nie dopuszczać Ci do tego aby "zwisały" swobodnie kiedy są pełne mleczka bo to nadciąga skórę, no i nie dopuszczaj do przepełnienia piersi i wyciągnięcia do końca na zmianę, zawsze pilnuj by coś w nich zostało aby nie były całkiem flaczki bo nie wrócą do jędrności...
Pozdrawiam

11 lata 3 miesiąc temu #733937 przez aisod
srenka z tym "za długo" to się nie zgodzę...Nie wiem co to za położna, która coś takiego twierdzi. Nie ważne czy karmisz 2,3 miesiące czy trzy lata, z jednej piersi może po prostu płynąć mleko szybciej i ta dziecku podpasuje. Najważniejsze jest, żeby właśnie pilnować, żeby opróżniane były w miarę jednakowo obie piersi. Ja karmiłam 15 miesięcy i syn sam odstawił cyca :P , a też się mówi, że z takim dzieckiem to później trudno przestać karmić...

11 lata 3 miesiąc temu #734032 przez sylka
Popieram poprzedniczkę. Karmiłam 13 mies i syn tez sam zrezygnował z piersi. W czasie karmienia lewa była większa bo szybciej sie napełniała. Podawałam mu je na zmianę. Po zakończeniu karmienia wróciły do normy. Obie są równe, nie sflaczałe i tyci wiekszę niz przed ciażą. Nie rozumiem stwierdzenia " A w ogóle Twój organizm jest już wyssany i mogą Cię szybciej łapać wszystkie choróbska więc radziłabym powoli odstawiać dziecko... " Wiekszej głupoty chyba nie słyszałam a znam wile mitów na temat karmienia piersią.

11 lata 3 miesiąc temu #736281 przez Tygryska
sylka aisod Dziękuję za wypowiedzenie się na ten temat więc jestem spokojniejsza,że po zakończeniu karmienia piersi wrócą do normy.Oczywiście,że podaje na zmianę tą większą i tą mniejszą.Pilnuję aby się opróżniały jednakowo.Najpiękniejsze piersi miałam w ciąży i jeden dzień po urodzeniu takie pełne że pięknie w nich się prezentowałam chciałabym mieć jeszcze raz takie :)
A co do postu syrenki_918 A w ogóle Twój organizm jest już wyssany i mogą Cię szybciej łapać wszystkie choróbska więc radziłabym powoli odstawiać dziecko... chyba największej głupoty nie słyszałam!!
Pozdrawiam :)

10 lata 4 tygodni temu #945152 przez aneczka21
Myślę, że dodatkowo powinnaś skorzystać z usług brafitterki - ta Pani pomoże Ci dobrać odpowiedni wygodny stanik, aby Twoje piersi wróciły jak najszybciej do normy ;). Ew. Możesz sama na podstawie artykułu http://porady.mobi/jak-dobrac-odpowiedni-stanik/ zmierzyć i dobrać fajny stanik.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka