BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 1 miesiąc temu #942550 przez moofka
heloł :)

zancik trzymam kciuki za piękny przyrost bety :kiss:

Ulka fajny bebolek :cheer: dobrze że dziewczynka będzie bo nie wiem czy chłopak chciałby w takim różu pomykać :P

Chudzinka z zagramanicy nawet zajrzała B)

meldunek to i zancik i ferri trzeba przy okazji uaktualnić - się dzieje :woohoo:

a u nas też badziewnie za oknem :sick: a ja muszę iść do gina dzisiaj :S
Podziękowania: ulka1983

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #942555 przez monique1983
Zancik - to czekamy na wyniki bety, chociaż jestem pewna, że to formalność :)

Ula - piękny domek :) Ula tak to wygląda, teraz Emma i Ty, ale nawet mi tak nie pisz, bo to znaczy, że po styczniu jest luty i przyjdzie czas na mnie i Pinezkę :woohoo:

Dziewczyny to ja dalej pytam :P Na początek to miałyście pampersy z tym wycięciem na pępek czy nie? Jakie chusteczki nawilżane polecacie, a po jakich np. pojawiało się uczulenie?

10 lata 1 miesiąc temu #942562 przez ann-sunshine
Aggi na mnie mogłaś liczyć, wiadome że ciekawość mnie zżerała i spytać musiałam

Joanna, no nic to czekamy razem z tobą, ale niech małpa się decyduje, to kolejny cykl będziemy mogły z tobą kciuki trzymać

Monique za pierwszym razem miałam te pampersy premium care - fajne są tylko drogie, a jak dziecko sadzi kleksy co chwila to się je przebiera i przebiera. Teraz miałam happy z wycięciem, ale powiem, że na mojej kruszynce i tak jeszcze na pępek sięgały więc i tak górę pieluszki podwijałam jeszcze żeby nie drażniło. A potem już na dady przeszliśmy. A zwykłe pampersy mnie śmierdzą i nie umiem ich używać i już. Co do chusteczek to sobie musisz wypróbować pod siebie że tak powiem bo one różnie pachną, różnie mocno są nawilżone, różnie się rozciągają, więc nie kupuj dużego zapasu jednych tylko różne i znajdziesz ulubione. A uczuliły tylko z netto w moim przypadku.

Zancik a dziś już będzie wynik bety?

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942563 przez mesy
moni my zaginali pampersa ... czasrm wycinalam miejsxe na pepek :p

chusteczek roznych uzywamy i uczulenia brak...jedyne pampersy pampers patryka uczuliky ...

ulka fajny brzus :) widac ze na dziewczynke bo wysoko i taka chocby pilka... ja to mialam nizej brzuchola....

10 lata 1 miesiąc temu #942570 przez ann-sunshine
Julka ja na wagę nie wchodzę, ale wiem że jeszcze kilka kilo na + zostało. Spodnie kupiłam większe i obawiam się że tym razem już do starego rozmiaru nie wrócę, ale to dobrze, powolutku wymienię sobie garderobę na bardziej kobiecą (jak na mamę dwójki dzieci i kobietę po trzydziestce przystało ;) ) Życzę powodzenia z mamą i udanych zakupów.

Ja też będę z mamą, bo mężu w delegację na 3 dni jedzie, a my akurat jutro bioderka, a Marta ma liszaja pod okiem i muszę z nią iść też do lekarza. Wesoło będzie.

Chudzinka jaką pogodę macie?

10 lata 1 miesiąc temu #942576 przez mesy
Julka mata Patryka nie interesuje :P on ma swoja malpke co grzechocze i musze mu trzymac ja nad nim i wtedy do niej gada ;) w reke tez lapnie :) ale mata to nie to ....nie interesuje go i koniec ...

ejjj wiecie coo dzwonilam na ta rehabilitacje i terminy maja dopiero na styczen :blink: ale powiedzialam o co chodzi i powiedziala babka ze mam sie nie przejmowac ze glowki jeszcze nie podnosi ..bo opisalam jej co i jak i powiedziala , ze pewnie na jednej wizycie sie skonczy zeby tylko nam pokazali jak go cwiczyc i mam jutro dzwonic i sie umowic z babka :)
Podziękowania: julka

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942579 przez ann-sunshine
Julka pierwsze rzeczy zaczęła dosyć wcześnie zauważać tzn np zawieszała wzrok na mojej mamie ubranej na czarno na tle żółtej ściany, albo kazaliśmy jej śledzić wzrokiem biało-czarną pandę, ale zastrzel mnie dni tak szybko płyną, że nie wiem czy to było jak miała miesiąc czy półtora. Potem zaczęła kolory widzieć tzn kontrast czerwony z żółtym np. Nie masz się co martwić, każde dziecko inne. Nie dalej jak wczoraj rozmawiałam z mężem o tym, że Marta na macie wytrzymywała góra 10 minut i w wielkim poważaniu miała wszystkie zawieszone tam zabawki. Karuzelka mogłaby dla niej nie istnieć, bo kompletnie nie zwracała na nią uwagi. Za to Natalia wykazuje ogromne zainteresowanie i jednym i drugim.

A co do stroju, to z najlepszą koleżanką obiecałyśmy że kupimy sobie szpilki po trzydziestce, nie wyszło, po drugim dziecku, nie wyszło, teraz mówimy że kupimy na 35 urodziny :lol:

10 lata 1 miesiąc temu #942588 przez ann-sunshine
To jeszcze chwilkę. Jak patrzy gdy pod nos mu się podetknie to prawidłowo. Czasem mi się wydaje, że Natalia szybciej się rozwija bo Marta się z nią nie certoli, skacze, biega, krzyczy, a ta głupiutka się na to wszystko cieszy. Jak widzę jak Marta rano się z nią czule wita i widzę banana na twarzy obydwu to aż mam łzy ze wzruszenia w oczach. Już widzę co się będzie działo jak będą się razem kąpać, czy bawić.

10 lata 1 miesiąc temu #942598 przez monique1983
Ann, Julka - właśnie myślałam żeby używać Pampers Premium Care, ale nie wiedziałam, czy kupować jeszcze jakieś inne z wycięciem na pępek na początek :) A co do chusteczek to faktycznie będę musiała przetestować, chociaż opinie mile widziane :)

Jeszcze wiem o co zapomniałam zapytać...Jakich termometrów używacie? Czy ma ktoś termometr bezdotykowy?

10 lata 1 miesiąc temu #942600 przez ann-sunshine
mam bezdotykowy z lidla za 50 zł i całkiem sprawnie działa. Mierzy temp powietrza, czoła, w uchu (tu nie umiem) i płynów też (nie sprawdzałam), ogólnie szybko i sprawnie

10 lata 1 miesiąc temu #942635 przez Chudzinka
Pogoda superasna, okolo 30 stopni i duszno, ale myslalam, ze sie bede bardziej pocila.
Jula, bajeczne masz zdjęcie w avatarku... :kiss: :kiss:
U mnie sie zaczyna plamienie, wiec dobrze, bo jutro juz lecimy na wyspy na plaze wiec im szybciej okres bedzie tym lepiej, bo teraz jeszcze zwiedzamy, a potem bedzie kapanie juz do konca ;)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942638 przez martyna_z
aggi gratuluje decyzji, szybko Maksiu będzie miał rodzeństwo :) a ja już myślałam.... ;)

ula jaki zgrabny różoy brzuszek, fiu, fiu :)

Chudzinka pozdrawiam i ja, czekam na super foty :) wypoczywaj za nas wszystkie, bo tu (przynajmniej u mnie) pogoda okropna

ann to wzruszające jak rodzeństwo jest tak za sobą, świetnie, to zwykle duża zasługa rodziców :)

Ktoś jeszcze przede mną testuje? Bo ja dopiero za dwa tygodnie jakoś, no może niecałe, zależy jak wytrzymam, bo teraz mam testy o czułości 10, więc mogę nie dotrzymać... ;P

edit: właśnie sprawdziłam na meldunku że jestem jedną z najdłużej starających się, no nic jak sie nie uda do końca roku to zaczynamy badania mojego M...

10 lata 1 miesiąc temu #942649 przez mesy
te ktore uzywaja pampersow dada....od czwartku w biedrze te duze paki beda za 49,99....

10 lata 1 miesiąc temu #942676 przez moofka
monique my na początku używaliśmy białych pampersów i takich samych chusteczek a po 2/3 miesiącach przerzuciliśmy się na zielone. Zośka nie miała żadnego uczulenia, a na pępucha odwijaliśmy górę pieluszki. termometr mamy jakiś taki do czoła przykładany.

julka Zośka polubiła matę dopiero jakoś pod koniec trzeciego miesiąca także spokojnie Wojtek jeszcze ma czas na takie rozrywki ;)

Chudzinka kuwa 30 stopni :blink: a u nas chyba halny piździ :pinch:

ej gdzie jest zancik i jej piękna beta? :huh:

10 lata 1 miesiąc temu #942683 przez zancik
Kobietki ja tak na szybko zabiegany dzień mam dziś teraz mogę Wam wszystkim podziękować za gratki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Moja Beta to 275,3 pózniej Was doczytam :)
Podziękowania: meli1990

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka