BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #908150 przez Izma181
Joanna G widzisz u mnie ginekolog nic nie widziała...ba! nawet przepisala mi tabletki na wywołanie okresu! ale nie wzielam ich, jakos mnie jej gadka nie przekonała i poszukałam innej lekarki, a ta mi juz potwierdziła ciąże i ona mnie teraz prowadzi;) to juz 26 tydzien;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908176 przez Karolincia
Izma mi moja gin na monitoringu w piatek powiedziala ze mam sliczne endometrium co miala na mysli??

10 lata 4 miesiąc temu #908178 przez Izma181
Karolincia endometrium to cos z blona śluzowa i macica zwiazane, ale co miala na mysli z hasłem sliczne endometrium to nie mam pojecia;) moze chodzi jej o to ze jestes podatna na ciaze albo ze wszystko u ciebie jest w jak najlepszym pozadku. czasami slyszec od ginekolog ze macica jest w tylozgieciu i takie tam, to moze u ciebie chodzilo o to ze jest wszystko jak w ksiazce idealnie;) Pamietaj pytaj ginekolog o WSZYSTKO co nie rozumiesz,. to lekarz, a lekarze maja to do siebie ze gadaja dziwnym łacinskim jezykiem. Ja pytam o wszystko nawet o błahostki, przyda sie na przyszlosc, albo jako odp na pytania kolezanek.

10 lata 4 miesiąc temu #908192 przez kasia085
joanna trzeba miec jeszcze nadzieje.
Karolinka ja tez przy kazdym monitoringu mialam sprawdzana gubosc endometrium. jest t bardzo wazne zy zaplodnieniu bo gdy np. jest zbyt male lub zbyt grube mimo zaplodnienia zarodek nie wszczepi sie w jame macicy i nastapi samoistne poronienie. uzywajac slowa ''sliczne'' chodzilo napewno o to ze est odowiedniej grubosci i w razie zplodnienia zarodek bez problemu sie zagniezdzi.

10 lata 4 miesiąc temu #908220 przez Karolincia
Izma - no no prosze :)

Kasiula moja Droga aby to byl dobry znak :* moja gin tak z przekonaniem i entuzjazmem mowila o tych naszych staraniach aby byly owocne :) ze trzyma kciuki i teraz na urlop idzie i mam jej smsa napisac jak dalej sytuacja sie rozwinie i wtedy powie o tym kiecy mam przyjsc i jK sie nie uda to tak samo :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908240 przez Izma181
Karolincia uda sie napewno! tylko pamietaj by o tym za dużo nie mysleć bo sie zablokujesz....;) najlepiej niech jest co jest, a w najmniej oczekiwanym momencie zobaczysz 2 kreseczki! 3 mam kciuki ;)

10 lata 4 miesiąc temu #908258 przez Karolincia
Izma - oczywiscie ze nie nakrecam sie :) chce miec mila niespodzianke :) Ginekolog mnie lekko podbudowala takim info ale zobaczymy co bedzie :)

10 lata 4 miesiąc temu #908272 przez Izma181
a długo juz próbujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #908278 przez emilia1410
Hej dziewczynki nie mam czasu by za czesto tu bywac bo duzo pracuje.
Ale wszystkin zyczenpowodzonka i trzymam kciukasy.
Ja zaczelam brac witaminy te moze to cos pomoze ,

10 lata 4 miesiąc temu #908295 przez Karolincia
Izma staramy sie lacznie 4 miesiace a 2 miesiace lecimy z pregnylem

Emilciu wspolczuje Bidulko :( ja po 10 h lub 11 h pracuje :(

10 lata 4 miesiąc temu #908327 przez aknytram
Dziewczyny, wczoraj byłam u gin dostałam zastrzyk ovitrelle i 3 dni starań :) powiedzcie czy przyjmowałyście taki zastrzyk? Moje edndometrium nie jest do końca ok i za 4 dni mam przyjmowac akard. Jejku jak sie stresuje ;) Pytanie być może banalne ale czy starać się raz dziennie czy częściej ?:)

10 lata 4 miesiąc temu #908339 przez emilia1410
No ja sie staram tak co 2 dzien;))

10 lata 4 miesiąc temu #908410 przez Karolincia
Aknytram - Witaj Kochana :) Ten Ovitrelle - to jest zastrzyk na wyołanie owulacji, aby pekł pęcherzyk Graffa?? :) Bo jeśli tak to ja biore Pregnyl i trzeba 3 dni sie kochać, my sie kochaliśmy piątek, sobota, niedziela - akuracik 3 dni :) To jest mój drugi cykl starań z pregnylem - zobaczymy jaki bedzie efekt po 15 dniach zrobie test ciązowy ;) Jak sie czujesz po tym zastrzyku?

Emilcia - co dwa dni sie kochacie? dajecie sie zregenerowac żołnierzykom ;) My to codziennie się kochalismy hehehe te 3 dni :)pt, sob i ndz ;)

10 lata 4 miesiąc temu #908442 przez Karolincia
Dzien dobry moje kOCHANE :*

Dziś tylko 9,5 h w pracy 8-17,30 szybko zleci :D musi ;( Jestem jakaś przygnębiona od 3 dni się kłócę z moim N :( nie wiem...mam już dośc tych kłótni :( Męcżace to jest :(

A Wasze samopoczucie jak? :)

10 lata 4 miesiąc temu #908466 przez Izma181
hejka kochane;) mi moja gin mowiła by nie kochać sie czesciej niz raz dziennie, bo inaczej nie ma szans na regeneracje plemników, wytrysk jest ale coraz mniej tych zuchów którzy maja do jajeczka dotrzec;) mówiła mi tez by po kazdym stosunku uniesc na chwile nogi, głupio brzmi ale mi pomogło.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka