BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 2 miesiąc temu #768722 przez tweety1992
No tak ;) Mąż mówi że mu się podoba ale i tak swoja listę pomysłow da mi ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #768856 przez srenka_918
Pasal ja jestem z okolic Słupska

Co ja jadłam jak mały miał miesiąc?
Chleb, masło, wędliny chude niewędzone, ser biały, jajka gotowane, marchew, burak, ziemniak, gotowane mięso drobiowe i wołowe/cielęce, ryba gotowana na parze, jabłka, banany, drożdżówki, dżemy jabłkowe,truskawkowe, pomidorówkę z makaronem i ryżem, kaszę jęczmienną, budyń, piłam herbaty: miętową, rumiankową, zieloną i kawę zbożową, a do tego soki z owoców jakie wymieniłam i wodę źródlaną, ze słodyczy to często kusiłam się na czekolady i lody ;)

11 lata 2 miesiąc temu #769353 przez pasal
Poziomka sprawdzałaś czy Filip "chodzi" jak wsadzisz ręce pod paszki?

11 lata 2 miesiąc temu #769454 przez srenka_918
Pasal, a co cię sprawdza w ten sposób, Bo Pawełek "chodzi"

11 lata 2 miesiąc temu #769519 przez pasal
Dziwiło mnie, że u moich dziewczyn ten odruch jeszcze nie zniknął a wydawało mi się, że już powinien. Bo dziecko się rodzi z odruchem "chodzenia" pełzania, moro i to wszystko po jakimś czasie zanika.

Dziewczyny ale dziś przesrana nocka.. co 30 minut wstawałam bo Gabryśce smoczek wypadał i się darła. A jaka burza była!!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769564 przez poziomka-1801
pasal Filip nie chodzi,jak go biore pod paszki i nozki chce postawic na lozku to je podkurcza. Ja mialam takze fatalna noc...maly krzyczal i placzal na spiocha...kupikam mu kropelki camilia na zabkowanie bo juz nie wyrabiam ze sraczka ii na luzna kupe pomogly bo zalatwil sie na twardo ufff,ale sliniotok i polykanie rak jak bylo tak i jest.
Super bylo w sobote,wreszcie poczulam ze nie jestem sama ze swoimi problemami,dzieki Ci pasal :kiss:

Rozmawialam wczoraj ze swoim K.o tym ze zycie seksualne mrowek jest bujniejsze niz nasze,a on:Tobie to tylko ciagle malo i malo,tylko seks najwazniejszy.Rozwalil tym system,no bo kuzwa jakraz na tydzien i to wyblagane raz,to jest czesto to ja pierdziele w takim razie przed porodem bylo w ogole tylko lozko. Jestem wsciekla...czuje ze jak,, to,,sie nie zmieni to bedziemy sie klocic ile wlezie ,bo nie kumam jak po8h pijac kawe jezdzac autem zojcem i zalatwiajac pierdoly firmowe mozna byc ciagle zmeczonym...to ja powinnam w ogole tylkp spac...po tym jak ogarniam szkole dom dziecko praktyki zakupy...

11 lata 2 miesiąc temu #769610 przez pasal
Czyli to jeszcze ten odruch z brzuszka, nie dobrze.. właśnie dziecko powinno podkurczać nóżki, no trudno widocznie jednak rozwijają się w swoim tempie. Nie wiem co z naszym mieszkaniem jest nie tak, ale u teściowej spały w dzień, spały w noc.. bez płaczu, krzyku.. Jak się zajmowaliśmy nimi u nich, to też się nie darły. Weszliśmy do naszego mieszkania i wrzask :/

Poziomka, mi po tym spotkaniu też lepiej. Przynajmniej wiem, że nie tylko u nas taka kicha. Mój mąż chyba podsłuchał naszą rozmowę bo odrobinę się zmieniło, choć na razie nie zapeszam.

Jak dodajesz kasze mannę do mleka to w jakich proporcjach? bo na opakowaniu napisane żeby dodać tylko wodę i karmić łyżką i nie wiem.. a zanim ja obie łyżką nakarmię.

11 lata 2 miesiąc temu #769975 przez poziomka-1801
Tesciowa dala usypiacza pewno jakiegos :) Kaszki nestle ryzowo mlecznej daje 4czubate lyzki na 150ml,lub 5na 180. U mnie idealna(wg kubkow smakowych malego) to taka ktora na butelce po przechyleniu tylko w niektorych miejscach osiada,jak zostaje biala butla to za gesto...czasami nie wychodzi ale to wina kaszy chyba..bo np z bobovity musze dac 5na 150 ale takich srednio czubatych...daje zawsze tez 2miarki nan pro do kaszy nawet jak jest ryzowo mleczna bo tego mlleka tam jest 30pare %...a po rozwodnieniu to pewnie polowa z tego...uwazam ze powinno byc jak na gesto jak na rzadko robic a nie wez tu kombinuj. I moj pije kasze ze smoczka ktoremu dziorke nozyczkami podcielam..glupie ale sie sprawdza i bez nerwowki moze zjesc bo te smoczki 3przeplywowe to do kitu byly na kasze.

11 lata 2 miesiąc temu #770036 przez pasal
Ja dla dziewczyn dziurki wypaliłam, ale jak zobaczyłam "dodaj wodę" to zgłupiałam. Mam z 7 opakowań różnych kaszek i nie daję, bo nie wiedziałam jak. Karmienie łyżką nie wchodzi w grę. Ta gąbka co ją kupiłam, zarąbista! faktycznie nie trzeba ich trzymać i wystarczy chlapać :>

Jutro idziemy na szczepienie, już się boję.

11 lata 2 miesiąc temu #770449 przez poziomka-1801
O wypaleniu nie pomyslalam :silly: a no widzisz,szkoda ze wczesniej Ci niepowiedzialam o gabce,mialabys latwiej.my mamy6tego szczepionke :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #770708 przez pasal
My już po :) szału nie ma z wagą dziewczyn. Zuza 5,600 Gabi 5,655. Póki co są grzeczne. Większy cyrk odstawiły rano i to w rękach babci. Choć nie powinnam, to tak się smiałam w pokoju obok.. czyli to nie moja wina, że one takie rozdarte :> Mężyk wziął je na trochę na spacer a ja szykuję obiad.

Co u Was dziewczyny? tweety, co się nie odzywasz?

11 lata 2 miesiąc temu #770723 przez tweety1992
A bo lubię sobie czasem Was poczytać :D

Muszę się pochwalić. Mój kochany mężuś pracę stała dostał przy produkcji folii i recyklingu :D Jesteśmy uratowani a dziecko będzie miało wszytsko co będzie można mu zapewnic. Cholernie się cieszę.

A tak to strasznie żle się czuję :( Nie dobrze mi na wymioty mnie zbiera raz mi zimno raz cieplo chce mi sie jesc ale nie umiem nic przelknac (gardlo mnie nie boli)

11 lata 2 miesiąc temu #770776 przez srenka_918
Witam ;)

Tweety może jakąś wirusówkę złapałaś? No i gratuluję z powodu znalezienia pracy ;)

Pasal, Pawełek jakiś miesiąc temu też podkurczał nóżki do siadania, jak go trzymałam pod paszkami, ale teraz za cholerę nóg nie zegnie żeby usiąść i chodzi, ale nie tak jak kiedyś, że udawał, tylko tak stabilnie wbija nogi w podłoże, połowę swojego ciężaru potrafi utrzymać, ale nie daję mu tak stawać ani chodzić mimo że chce, bo się o bioderka boję...

No i cieszę się że spotkanie się udało ;)

11 lata 2 miesiąc temu #770781 przez poziomka-1801
pasal a waga ich jest prawidlowa? nie ważą dużo...moj tyle miał gdy konczył 2miesiące.
Fifiemu dolna jedynka idzie:) dzisiaj zauwazylam biała dosc ostra jej krawędz :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #770906 przez pasal
Poziomka, są wcześniacze więc patrząc po siatkach centylowych idą lepiej niż powinny. W sumie już potroiły swoją wagę urodzeniową. Lekarz mi mówił, że nie mogę ich porównywć z rówieśnikami, bo one miały gorszy start i ze wszystkim będą do tyłu o dwa miesiące i powinno to się wyrównać do 2 roku życia. Przybierają średnio trochę ponad kilogram na miesiąc.
W końcu się doczekałaś :) u dziewczyn poza rozpulchnionymi dziąsłami nic nie czuć.

Tweety może maluch się zakręca gdzieś koło żołądaka i stąd to wszystko, jeszcze Ci zgagi do kompletu brakuje :)

Srenka -sama nie wiem o co w tym chodzi, potrafią przejść tak kilka długości łóżka i to w szybkim tempie. A do siadania jeszcze się nie rwą jakoś specjalnie. Lubią siedzieć ale same się nie pchają.

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka