BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

9 lata 11 miesiąc temu #952487 przez nelka
Aneta niestety to nie cichy wielbicieli ale my tak zaglądałyśmy na twój profil jak nam zniknełaś;-)
37 to nie gorączka ale jak jest delikatnie podwyższona to może rzeczywiście coś go męczy i organizm się broni. A jak dzisiaj? Jest poprawa?
Podziękowania: Aneta_78

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #952490 przez yoozia
Anetka jak tam Jasio? Mam nadzieje, ze juz lepiej. Kurde nie przeszlo mi nawet przez mysl, ze w pierwsze swieta rozchoruje nam sie dziecko :( do dupy, no ale co zrobic... Siedzimy sami w domu, nawet na spacer nie mozna wyjsc, chociaz zimno nie jest i goraczki nie ma, ale ten katar wtsretny... Wole nie ryzykowac. Zastanawiam sie kiedy w ogole bede mogla z nia wyjsc :huh:

Munkki, dzieki ze pytasz :) wiec skoku chyba nie ma, tzn ciuszki juz od paru dni sa jakies male i duzo wiecej sie smieje mimo tego przeziebienia, ale nic poza tym. Az sie dziwie, ze ma dobry humor mimo tego katarzyska. Kaszelek naprawde rzadko i chyba ta cebula z zalecenia poloznej pomogla. Wczoraj po kapieli znowu byla masakra, ryk, ale teraz jest tak co wieczor od czasu szczepienia. Od razu po wyjeciu z wanienki i polozeniu na przewijak zaczyna sie ryk. Nie wiem moze ona to kojarzy ze szczepieniem i stad ta histeria? Na szczescie uspokojenie jej nie zajmuje nam wiecej jak pol godziny.
Kurde, swieta w gorach... Zazdrosc :P

A jeszcze jakby bylo tego malo, ze mala chora, to ja dzisiaj tez wstalam z totalnie zawalonym gardlem, nosem i czuje sie jak flak. Meza tez boli gardlo. Normalnie wymarzone swieta :dry:

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #952494 przez yoozia
Ups...

Co do siedzenia w aucie, to ja tez z tylu :P odkad urodzilam jeszcze nie prowadzilam ani tym bardziej nie jechalam z nia sama. Jakos sie boje, ze by mi plakala i za kolkiem nie moglabym jej uspokoic.

Czy wasze dzieci np lezac tez tak dziwnie kreca glowami na boki? Jakby sie rozgladala, ale to dziwnie wyglada. Jakby zlapala jakas zawieche kreci glowa z lewej na prawa. Czy to jest normalne? :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #952495 przez malvi
Yoozia współczuję :kiss: ale i tak macie lepsze niż my... ja sama z Krzysiem i do tego boli go to dziąsełko gdzie się wyżyna ząbek i często płacze. Do tego mnie boli brzuch i nie mam apetytu, prawie nic dziś nie jadłam a w lodówce upieczone mięsa, śledzie i sałatka :(

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952496 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

9 lata 11 miesiąc temu #952499 przez malvi
Aneta tak. Nie będę czekać nie wiadomo na co jeśli mój synek najlepiej czuje się w domu. Ale wreszcie coś zjadłam...

9 lata 11 miesiąc temu #952516 przez aneczka25
czesc kochane!
My się witamy z Wrocławia- święta spędzamy u teściów:)
Malutka nie najgorzej ale mogłoby być lepiej- w każdym bądź razie nie płacze:)
Malvi współczuję bardzo! Pamiętam jak pisałaś że
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anetka Jasio dużo płacze? Miejmy nadzieję że już będzie dobrze!
Yoozia jeśli chodzi, że tak szybko macha główką w jedną i drugą to nasza też tak ma:)
A przy katarze podobno nawet wskazane są spacery! Tak słyszałam i my z małą chodziliśmy:)
Podziękowania: yoozia, Aneta_78

9 lata 11 miesiąc temu #952523 przez pauletta
My po . Maja spala wiekszosc mszy, w lokalu tezz duzo spala i byla grzeczna. My siedzielismy do 19.
Jedzenia tyle zr maaaaasakra. Ile zostalo tez to szok. Plackow itd, az miejsca brakuje. W lodowie.
A teraz Majunia patrzyla sie na mnie , ja ja glaskalam i padla .
Ja idr ogarnac chate i tez sie klade.

9 lata 11 miesiąc temu #952525 przez pauletta
Napisze o tesciach w wolnej chwili

9 lata 11 miesiąc temu #952526 przez Marza
Pauletta, ale mnie zaintrygowałaś :D czyli jednak teściowie Was uraczyli swoją obecnością?

Dziewczyny u nas śnieg :) Nie jest go wiele, ale w ten ostatni dzień świąt nadał cudownego klimatu! Szkoda, że w Wigilię go nie było chociaż tyle... My sobie siedzimy w domku, wczoraj zaliczyliśmy spacer-było cudownie. Mały w dzień jest strasznie zmierzły... Też już od jakiegoś czasu widzę u niego na górnym dziąsełku białą plamkę, ale czy to już ząbek może być? Na dole też ma, ale dwie takie jakby dziurki podłużne, ale to ma od urodzenia, jakby miejsca w których ząbki mają wyjść. Cały czas mam wrażenie, że daję mu za mało mleka... Po każdym posiłku płacze zamiast się właśnie wyciszyć... Chyba już mu zacznę robić porcje ze 150ml wody... Co Wy na to? Niby w czwartym miesiącu ma tyle wypijać, ale przecież już niebawem skończymy 3 miesiąc. Jutro mam nadzieję, że się wybierzemy do znajomego M, tam mają córeczkę 6miesięcy to bym pogawędziła z mamusią :) Gdzieś wsadziłam dokumenty i nie wiem gdzie! Muszę szukać, bo ani dowodu ani prawka nic :(

Dziewczyny niech zdrowieją te nasze pociechy, a te które są zdrowe to niech są dalej zdrowe :D U mojego się znowu nasilił katarek ;/ Plus taki, że jest w stanie pospać od 21 do 5, a od świąt M wstaje w nocy i rano, a ja sobie słodko śpię :D

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952527 przez Aneta_78
...

Podziękowania: yoozia

9 lata 11 miesiąc temu #952528 przez Marza
Aneta my się kłócimy najczęściej przez teściową, chociaż ostatnio M mnie zadziwił i jej powiedział co i jak.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Munkki ja siadałam z tyłu, ale teraz już zostawiam małego samego. Jak tylko wsiądziemy do auta to śpi, więc nie boję się, że zacznie płakać.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952530 przez Aneta_78
..

9 lata 11 miesiąc temu #952531 przez Marza
www.suwaczki.com może tu sobie załóż suwaczek :) Ja z tej stronki mam! :)

W ogóle poruszałyście temat śmiania się maluchów na głos. Nasz pierwszy raz zaczął w wigilię! :D Byłam w szoku :D jakieś to takie mało naturalne :D ale nie śmieje się za każdym razem z głosem, ale jak już to mamy z M ubaw :D
Podziękowania: pauletta

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #952538 przez yoozia
To mnie uspokoilyscie, dzieki :)

Anetka, no wlasnie przez to przeziebienie nie jedziemy do Polski. Do tego ja mam lekka goraczke, gardlo zapchane i jak na zlosc zadnych tabletek do ssania :/ przejrzalam dzis apteczke, lekow sto tysiecy, ale wszystko co na gardlo to przeterminowane :angry:
Jak dobrze, ze maz jest w domu, to duzo mi pomaga, bo jestem dzis nie do zycia. Lece spac. Dobrej nocy mamusie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka