BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #608655 przez agniesia1604
zii,
a może odmówił bo nie ma poczucia zostać świadkiem - cóż ... żeby zostać świadkiem to też trzeba na to zasłużyć - widocznie nie jest mu to dane:)
Poza tym może on nie chce byście sobie ślubowali miłość wierność i uczciwość...
Być świadkiem to duży zaszczyt... widocznie Wasz kolega nie jest Waszym dozgonnym przyjacielem. W sumie bym się tym nie przejmowała - czasami może to i być zazdrość że przyjacielowi się powodzi... różnie to bywa:)
Znajdziecie innego świadka ... popatrzcie wokół... kto tak naprawdę jest Waszym przyjacielem ... i kto tak naprawdę Wam nie odmówi - bo przyjaciel nie odmawia w takiej sytuacji - on jest wniebowziety że może uczestniczyć w Waszym życiu :)

Nie przejmuj się tym kolegą... on nie zasługuje na Waszą przyjaźń a jedynie na bycie kolegą... sorka ...ale jak dla mnie - przyjaciel nie odmawia ...... nie w takiej sytuacji...:)

Ja miałam kolkę wczoraj od 17 do godziny 2 w nocy ... po prawej stronie... to moja 3 kolka w trakcie ciąży.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #608663 przez Niesia
No mam nadzieję, że dzidzia pokaże nam co ma między nóżkami :) Jedni są pewni, że to chłopak, inni na 100% że dziewczynka... zobaczymy. :)

Tylko to badanie trzyma mnie przy życiu i daje siłę jutro wstać. Nie dość, że nie znam tej przychodni, to jestem w grupie z pewną osobą, na której towarzystwo nie mam ochoty i w ogóle mi się nie chce...muszę przetrwać do 15 :)to mi daje siłę.

11 lata 8 miesiąc temu #608674 przez Martazytka
:) ja po bardzo długiej przerwie, nie wszystkie posty nadrobiłam :(
W Wielką Sobotę mieliśmy USG połówkowe- pierwszy raz w życiu wyszłam z wizyty z wrażeniem, że dobrze wydałam pieniądze. Badanie wykonywała lekarz z certyfikatem do badań prenatalnych. Nasz maluch ułożył się w poprzek i splątał nóżki i rączki razem- zasłaniając buźkę, ale za to wystawił pięknie na pokaz siusiaka- tatuś otrzymał specjalne zdjęcie z zaznaczonym obrysem męskiego narządu :) Musiałam trochę fizycznie się poruszać, żeby można było ocenić dzieciaczka. 3d-4d nie było możliwe do wykonania- wychodził misz masz.
Ale Kacperek zdrowy :) wszystko co potrzeba jest tam gdzie ma być, mimo pozycji udało się wykluczyć rozszczep podniebienia- na końcu odsłonił na chwilkę usteczka.
No i kopie coraz silniej :) czuć kopniaczki przez brzuszek a nawet czasem widać :)
Jeszcze ani jednej rzeczy nie kupiłam maluchowi... za to moja mama szaleje :)- no i maluch ma kilka różowych bodziaków...hmmm nie obrazi się chyba na babcię. No, chyba że babcia pójdzie na całość i kupi sukienkę....
Mój K. powiedział, że będzie gonił kawalerów... a potem sobie przypomniał, że powinien powiedzieć- Panienki.

11 lata 8 miesiąc temu #608679 przez klauduska89
Dobrze że te święta już minęły, bo mam dość gości :) A tak to jadłam tyle co nigdy...Nigdy za ciastami nie przepadałam a teraz zjadłam tyle co nigdy :) Ostatnimi czasy bardzo doskwiera mi ból kręgosłupa, chyba już przez rosnący brzuch. Nie mogę za długo siedzieć, a jak już siedzę to muszę sobie pod plecy poduszkę podkładać. No i moja domowa waga wskazuję +2kg i nie wiem czy to możliwe przez tydzień, ale patrząc na ilość jedzenia jaką pochłaniałam to może i tak jest :)

11 lata 8 miesiąc temu #608684 przez Niesia
klauduska na ból pleców polecam basen. mi pomaga :)

11 lata 8 miesiąc temu #608697 przez EwelinaB87
Ja przez te swieta mam cala lodowke serników (4rodzaje) tortów, plackow, kielbas szybek masakra nie do przjeedzenia, chyba mam juz 3kg na plusie za ten tydzien hehe

Ja sie tym rozszczepem martwilam, ale buziunie bylo widac idealnie i tez lekarz to wykluczyl oczywiscie

11 lata 8 miesiąc temu #608718 przez cukierecek27
Witam ,

dawnooo mnie tu nie było... ale systematycznie staralam sie nadrobic posty... Gratuluje poznania płci i zdrowych maluchów. No u mnie jak narazie zapowiada się dziewczynka :kiss: ale Pani doktor tak na 100% kazała poczekać do połówkowego... no wiec czekamy do 15 kwietnia na godzine 15 hehe z niecierpliwością. Chcemy od razu zrobić 4d, u mojej Pani doktor to koszt 200zł.

Święta święta i po świętach... człowiek bardziej zmęczony jedzeniem niż czymkolwiek innym :laugh: a lodówka jeszcze pełna...

Niesia właśnie co niektóre pozytywne argumenty przeważają te negatywne i dają siłę! Więc spokojnie dasz radę. Nie jesteś sama :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #608720 przez klauduska89
uwielbiam basen i planowałam całą ciąże chodzić tam regularnie, no ale niestety lekarz mi zabronił więc odpada :(

11 lata 8 miesiąc temu #608734 przez Niesia
uuuuu

11 lata 8 miesiąc temu #608736 przez MamaBąbelka
Zii, nie przejmuj się, wiem, że zrobił Ci przykrość i zranił najbliższą Ci osobę, a to boli, ale z mocno wierzącymi osobami tak to bywa, czasem starają się wywierać mocną presję, żeby zmusić innych do ślubu, który uważają za jedynie ważny. Może nie zna lub nie rozumie powodów, dla których nie możecie wziąć ślubu kościelnego. Jednak ma prawo odmówić nawet bez powodu, zapomnij więc o tym, bo nie warto się stresować.

Martazytka, fajnie, że badanie wyszło dobrze i synek jest zdrowy :). Co do różowych ubranek, to niestety starsze pokolenie ciągle ma przekonanie, że jest to kolor dla chłopców :). Sukienki dla chłopca raczej na pewno nie kupi :D.

Cukiereczek, mi i Mami_nce, jeśli dobrze pamiętam, też na 100% nie chcieli potwierdzić dziewczynki, ja sądzę jednak, że u żadnej z nas się to już nie zmieni :).

My dopiero wczoraj załapaliśmy się na święta, ale ja ostatnie dni nie mogę jeść zbyt dużo, po pierwsze mała się wtedy bardzo uaktywnia i trochę to przeszkadza w jedzeniu, no i chyba po prostu duże porcje już mi się nie mieszczą, muszę jeść częściej, a mniej.

A niunia ostatnio więcej szaleje, wczoraj rano, jak się obudziłam i przytuliłam do pleców męża, to u tatusiowi nakopała :D

11 lata 8 miesiąc temu #608738 przez katarzynaxxx89
Hej dziewczyny dzięki za info w sprawie toksoplazmowy powie doktorkowi o tym i zobaczymy co on na to. W piątek oddaje mocz mam nadzieję że tym razem będzie lepiej bo leukocyty są od stycznia, zrobię też morfologię. Ale już nie mogę się doczekać USG 4d chcę wiedzieć czy wszystko dobrze i jaka płeć a to 13.04 będzie odliczam dni

11 lata 8 miesiąc temu #608745 przez cukierecek27
MamaBąbelka no też tak mysle ze sie to nie zmieni bo maluch ułozył się tak że no nie dałoby się zauważyć mężczyzny , wiec usg to tylko bedzie potwierdzenie :)

katarzynaxxx89 3mamy kciuki za wyniki no i że 13go poznasz płeć:)) niby nie tak ważne ale jednak :) bo najwazniejsze by zdrowe było :)

11 lata 8 miesiąc temu #608753 przez cukierecek27
ja przed nastepna wizyta morfologia mocz i HBS, dlugo sie czeka na ten ostatni wynik? czy standardowo po poludniu juz jest?

11 lata 8 miesiąc temu #608754 przez MamaBąbelka
Cukiereczek, to tak samo jak u nas, kąt mieliśmy idealny, tylko nóżki nieco za mocno złączone, ale moim zdaniem siusiak i moszna by się nie schowała przy takiej pozycji, ale rozumiem panią doktor, że w razie czego nie chciała jednoznacznie tego potwierdzić.

Katarzyna, koniecznie poproś o to badanie. No i czekamy na 4d i płeć maluszka :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka