BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #643723 przez wunia1984
Inez witaj w gronie sierpniówek :) Napisz kogo nosisz pod serduniem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643726 przez Monix
Dzień dobry :)
Ja dopiero jem śniadanie - chlebek z powidłami śliwkowymi i kakao. Nieźle się zasłodziłam :P
Potem jedziemy na wioskę zrobić sobie grilla. Jest w miarę ciepło, to trzeba wykorzystać :)

Ja do pępuszka używałam octenisept, choć na początku przemywałam tylko wodą, bo takie też dostałam zalecenia ze szpitala, jednak bardzo długo nie chciał odpaść :dry:
Przy wizycie patronażowej położna stwierdziła że te zalecenia są idiotyczne i kazała kupić ten octenisept właśnie. Po paru zaledwie dniach już go nie było.

Witaj Inez ponownie :)

11 lata 7 miesiąc temu #643732 przez inez_lamcha
Będzie mała Sofia wczoraj w końcu doszliśmy z mężem do kompromisu co do imienia :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=55275
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=55288

11 lata 7 miesiąc temu #643735 przez EwelinaB87
hej inez_lamcha znacie juz plec? jak bedzie mial dzidzius na imie?
Mamy tabelke sierpniowych mamuś jak chcesz mozesz dolaczyc ;) ile masz laT?

11 lata 7 miesiąc temu #643740 przez asiulek_dolls
hej Dziewczyny :)

witam nowe mamusie :) miło że do nas dołączyłyście :)
Renata bardzo Ci współczuje i mam nadzieje że limit przykrych wydarzeń w twoim życiu został już wyczerpany i że teraz czekają Was same szczęśliwe chwile

Niesiu gratuluje i życze Wam wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, abyście cieszyli się Waszą miłością nawet wtedy kiedy -dla urozmaicenia i ubarwienia- wkradnie się w Wasze życie jakaś niewinna kłutnia lub rutyna, żebyście zawsze patrzyli na siebie z czułością i namiętnością, żebyście w zdrowiu trwali przy sobie i przede wszystkim aby Laurka wypełniała Wasze życie radością, dumą i uśmiechem :kiss:

długo mnie nie było... ale przez ten czas sporo rzeczy udało mi się dla Kacperka skompletować :) mamy już prawie wszystko, brakuje tylko wózka i kosmetyków (to zostawiam na później ze względu na daty ważności) no i musze jeszcze dokupić kilka rzeczy dla siebie do szpitala...
co do termometra chciałam kupić taki do uszka ale brat dostał kiedyś od firmy z którą współpracował dwa termometry i jeden nam podarował, o taki właśnie:
www.elmedico.pl/product-pol-93-Termometr...Icrolife-FR-100.html
poza tym mam w domu takie najzwyklejsze elektroniczne i jeden rtęciowy
aaaa jak będziecie kupować termometry do wanienki to polecam takie zwykłe (plastikowa zabawka żabka, delfinek, kaczuszka, statek i tym podobne z wbudowanym termometrem np. w rossmanie) uważajcie na te paskowe termometry do wody kompletnie się nie nadają, przy kąpieli bratanka ja odczówałam że woda jest dużo chłodniejsza pomimo że zamoczyłam tylko dłonie (kiedy użyliśmy tego paskowego) niż kiedy brat sprawdzał temperature właśnie takim zwykłym termonetrem

wunia ja kupie na pewno do pępuszka octanisept, ale z tego co wiem nie należy przesadzać z jego używaniem bo jak się za dużo i za często używa to sie kikut goi zamiat psuć

11 lata 7 miesiąc temu #643743 przez asiulek_dolls
a co do wciągania glutów to ani ja ani mąż nie będziemy tego robić, to będzie zadanie odkurzacza :) polecam aspirator który można podpiąć do odkurzacza, bratowa stosuje i jest bardzo zadowolona katarek.pl/index.html

11 lata 7 miesiąc temu #643766 przez inez_lamcha
A gdzie można dołączyć do tabeli?
A jeśli chodzi o wiek mam 23 lata.

11 lata 7 miesiąc temu #643772 przez EwelinaB87

11 lata 7 miesiąc temu #643779 przez inez_lamcha
:) To teraz już wiem super :) Dzięki :)

11 lata 7 miesiąc temu #643852 przez Niesia
Na wstępie witam nową mamusię :)

asiulek, bardzo dziękuję za życzenia. W ogóle Wszystkim Wam dziękuję :) Trochę tu pomarudziłam, postresowałam się i powydziwiałam a to z bukietami a to z butami... Jeszcze raz dziękuję za życzenia i rady. :kiss:

klauduska laurka też się czasem tak pnie a na brzuchu pojawia mi się gula. Śmieszne uczucie ale wręcz rozczulam się gdy dotknę tego miejsca i wiem, że dzieli nas tylko trochę mięcha :P

U nas dziś pogoda piękna :) Byliśmy rano na rynku, kupiliśmy pomidorki malinówki <mniam>. Na kolację rybka po grecku <mniam mniam>. Kupiłam torebeczkę ccc.eu/public/katalog/medium/2220124200003sur.jpg

A teraz po obiadku odpoczywamy. K śpi, ja gram i oglądam Fineasza i Ferba <uwielbiam tę bajkę> :D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643857 przez patka1603
asiulek pomysł z tym aspiratorem niby fajny bo te ręczne to wydają się mało komfortowe, i jakoś obrzydza mnie to odciąganie po przez zassanie powietrza ale może to kwestia obycia, z 2 strony wyciągać odkurzacz za każdym razem aby wyciągnąć z noska pojedyńcze baboki ew. katar to się wydaje głupota, a poza tym nie wiadomo jak maluszek będzie reagował na hałas odkurzacza plus dodatkowy problem z oczyszczaniem w środku nocy- hałas

Witaj inez napisz coś więcej op sobie

Jak plany na dziś bo u nas piękna pogoda tzn w końcu od paru dni pojawiło się delikatne słoneczko i na 17 idziemy na grilla do kuzyna

A tak mi się przypomniało mój brzuszek dzisiaj przeżył jakiś armagedon- w życiu nie wadziłam żeby tak skakał pierwszy raz Kacperek tak się rozszalał, to był na prawdę wspaniały widok, w pewnym momencie to nawet brzuszek tak zabawnie zafalował. Byłam wniebowzieta!!!!!!!! :woohoo: :kiss:

a to nasza grupa na Facebooku www.facebook.com/groups/549884215030159/

11 lata 7 miesiąc temu #643862 przez EwelinaB87
nagraj i pokaz :P

11 lata 7 miesiąc temu #643863 przez klauduska89
u mnie dziś też w miarę fajna pogoda, rano było bardzo gorąco, teraz się trochę chmurzy ale jest ciepło. Plan na dziś - sianie warzywek w ogródku wykonany :) Mimo że ja tam najwięcej się nie narobiłam, bo bardziej pomagałam teściowej niż sama robiłam to i tak jestem zmęczona. Wieczorem wybieramy się chyba do znajomych to się zrelaksuję. Atmosfera w domu nie za fajna i dość napięta...teść bardzo lubi wypić i ciągłe awantury o to...Mam nadzieję że jak postawimy sobie już tą górę to się odetnę od tego wszystkiego bo można zgłupić...Jaj ja nie lubię tego człowieka to szok...

11 lata 7 miesiąc temu #643872 przez patka1603
ewelina może następnym razem nagram bo dzisiaj była totalnie zaskoczona i nieprzygotowana na takie akrobacje

kladuska dużo pozytywnych emocji proponuję, teść nie jest wart psucia sobie humoru a tym bardziej weekendu

11 lata 7 miesiąc temu #643873 przez klauduska89
dziewczyny a powiedzcie mi, wasze maluszki mają czkawkę? Mi się raz na początku jak już czułam ruchy zdawało że to czkawka a teraz jest spokój i mały czkawek chyba nie ma.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka