BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 7 miesiąc temu #361248 przez Marta M
Z ciekawostek na temat raczkowania:

"Gimnastyka dla mózgu
Według amerykańskiego pedagoga Paula Dennisona najrozmaitsze problemy, od dysleksji czy nadpobudliwości po kłopoty z koncentracją albo łapaniem piłki, to wynik złego współdziałania półkul mózgowych: lewej – logicznej i prawej – twórczej, która odpowiada za emocje. Połączenia między półkulami tworzą się między innymi podczas raczkowania i właśnie dlatego ma ono tak ogromne znaczenie. Malec niby tylko przemyka sobie to tu, to tam, świetnie się przy tym bawiąc, tymczasem w jego mózgu cały czas powstaje sprawny system „międzypółkulowych tras szybkiego ruchu”, którymi wszelkie bodźce, również te, które nie są związane z ruchem, mogą mknąć w obie strony z zawrotną prędkością. Tak wyposażony człowiek uczy się szybciej i z mniejszym wysiłkiem."
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu #361255 przez maja1982
marta - no pewnie ze dasz radę z dwójką dzieciaczków!!nie mam co do tego wątpliwości :)

słowiczek - no ja nie wiem co mu sie stało, też tak nie miał - a teraz lubi byc na rękach wszystko ogląda chce dotknąć wszystko go interesuje!!teraz bawi sie ładnie - ale musi widziec tatę albo mamę!!a wasze tak nie mają?? może ja coś źle robię??chętnie skorzystam z waszych porad :)

idę zjeść obiadek
12 lata 7 miesiąc temu #361274 przez Pyśkaaaa
Juleczka ależ Ty elegancka fiu fiu Frankowi sie podobasz :) aż sie uśmiechnął na Twoj wiodk :)
co do jedzenia to Franek je też nie za wiele tzn jak go karmiłam cycem trwało to całą wiecność... a teraz 150 to jest max

Jagódka gratulację nowych umiejetności Franuś nie ro bi papa ale za to bije brawo i robi taniu taniu :P

Majeczka pięknotko :* jak ja uwiebiam ja :)

Maja mój Franek jest aniołem, serio on mało płacze i mało marudzi więc jak już to robi to wiemu że mu coś dolega no chyba że się nie wyśpi....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Martuś to prawda pisz ile chcesz o @ :P i ja bede rozczarowana....

Amelka gratuluję zebuszka :*
12 lata 7 miesiąc temu #361276 przez Pyśkaaaa
a i zapomniałam wam napisać... robiłam IGE na białko mleka krowiego (bo mamy problem z receptą na pepti a na alergologa czeka sie 3 miesiącea prywatnie kobita zyczy sobie 100 zł i tak kolejki sa ... więc te badanie była tańsze... i )okazało się że ma straszną tą alergie jakiś masakryczny odchył aż dzwoniłam do naszej pani doktor i jutro idę do lekarza prowadzącego w koncu po receptę :D
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361281 przez monika1984lodz
koszmar spacerowy powrócił.....
w domu też maruda...
dziewczyny ja albo osiwieję albo wyłysieję jak tak dalej pójdzie.
Niech ten kto mi zabrał mojego słodziaka mi ją odda!!!!!!

Pysia mam nadzije ,że Wam przepiszą wkońcu to pepti

dziewczyny która ma przepis na budyń dla dziecia.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 7 miesiąc temu #361290 przez kasia79
Monika ja mam tylko swoją marudę :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361291 przez gosia2324
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jade z mezem do SPA :)
Świętować 4 rocznice ślubu :)
Kupil tanio wyjazd na 19-20 czerwiec ( a rocznice mamy 14go)

hotelkazimierski.pl/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Maja, Joga bawi sie Garnuszkiem z Fishera, wkłada i wyjmuje z niego klocki.

Majcia śliczny czerwony kaptureczek z Ciebie!

Marta, Jogo przyjęła na razie taka sama pozycje jak Maja i sie buja do przodu :)
Zaraz nam dziewczyny wystartuja :)
A co to Twojej spóźnionej @ to założę sie ze gdyby jednak przyszła to juz by Ci bylo troszkę przykro :)
A z 2 dala bys tade, bo kto da jak nie my :kiss: :blink:
12 lata 7 miesiąc temu #361297 przez monika1984lodz
Gosia ale masz fajnie!!!!!!!

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 7 miesiąc temu #361308 przez megi2501
Gosia fiu, fiu....super :) Tylko we dwoje :unsure:

Moniu u mnie tylko moje dziecko, już sprawdzałam nawet w szafie i pod łóżeczkiem, ale Twojej Nunki u nas nie ma ;)

Moje dziecko nie wymusza, jest bardzo grzeczna, stąd wiem, ze zęby jeszcze nie idą- więc też nie pomogę. Mała bawi się nawet 3 godzinki sama :cheer:
12 lata 7 miesiąc temu #361312 przez monika1984lodz
Megi trzy godziny??? Emi to nawet pięć minut nie potrafi sama się sobą zająć :(

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 7 miesiąc temu #361322 przez Mała
Monia moją kochaną Olcię też ktoś podmienił :( Uwaga pilnujcie swoje Aniołki, bo ktoś je podmienia na Diabły wcielone o miłej twarzyczce dzieciątka :blink:
12 lata 7 miesiąc temu #361323 przez megi2501
Moniu, chyba moja się tak nauczyła. Bo często muszę na przykład iść się zająć ciotką i ona była sadzana i się bawiła, więc chyba przyzwyczajona jest...teraz, jak raczkuje muszę bardziej uważać, bo wychodzi za mną na korytarz i mnie woła :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361329 przez maja1982
megi - trzy godziny!!wow :)

monia, mała - współczuje !!!

gosia - Lolek też sie bawi klockami, pudełkami i innymi zabawkami tylko problem w tym ze musi ktos być przy nim !!ale to chyba nasza wina bo tak go przyzwyczailiśmy - nieświadomie!!Ogólnie LOuś jest kochanym dzieckiem, wesołym i umie sie sam zabawić (ale na pewno nie 3 godziny :P ) ja po prostu mam dzisiaj słabszy dzień i mnie wszystko drażni!!!
12 lata 7 miesiąc temu #361333 przez monika1984lodz
Emi znowu obsypana :pinch: :( witki opadają

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 7 miesiąc temu #361335 przez kasia79
gdzie ją obsypało i z czego?
Moderatorzy: ilona
Reklama