BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 10 miesiąc temu #316452 przez pati-m
Witam :)
Modły zostały wysłuchane, bo jak wczoraj Kacpero zasnął po tej kaszy przed 23 to spał do 8 :lol: A teraz leży na leżaczu i wyżywa się na dyndających grzechotkach :)

Gosia - pewnie, że wypada! A buty super - mówi Ci to maniaczka butów na obcasie :)

Acha! No i przez to, że byłam zołzowata, to wczoraj S. przytachał zakupy, zrobił kolację i dograł z moją mamą, że po południu Kacper zostanie z nią, a mnie zabiera do kina i na kolację :)

Agusia - czekam na wyniki :kiss:
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #316454 przez fanka
witam się i ja
mój potworek dziś wstawał 2 razy na jedzenie jak nigdy i to za każdym razem z takim krzykiem, że umarłego by obudził, po czym grzecznie szedł spać, no ale po 6 już była całkowita pobudka i tyle, póki co molestuje zabawki w łóżeczku ale słyszę już coraz większą irytację w jego głosie więc pewnie długo tu nie posiedzę ;-(
Gosia buty super :-)
Te puzzle piankowe to ja polecałam, my je mamy i jestem zadowolona.
a tak w temacie zlotu jeszcze: mówię wczoraj M o zlocie i zgodziłs ię jechać tylko mi mówi, że w czerwcu jest euro i w trakcie euro nie jedzie i już !! ;-(
ja mu mówię to możemy jechać bez noclegu jak będzie kiepsko z kasą, poznamy się z ludzmi, zrobimy zdjęcia i wieczorem wrócimy a on na to "no chyba żartujesz? jak juz pojadę to chce poznać i zintegrować się (czyt. napić się) z innymi nieszczęśnikami, którzy tak jak ja mieli pecha w życiu i ich żony trafiły na to forum ;-)
12 lata 10 miesiąc temu #316457 przez pati-m
fanka - jakiego pecha? jakiego pecha? Wielkie szczęście :) Mój S. też nie skakał z radości jak mu powiedziałam i nie mówił, że nie może się doczekać :silly: Ale się zgodził bo nie ma wyjścia :lol:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316460 przez monika1984lodz
A ja zapomnialam swojemu powedziec heehhe

Gosiu to czekam na zdjecie :)

Dziewczyki u Was tez tak wieje?? i pada???

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 10 miesiąc temu #316465 przez fanka
U mnie nie pada ale wieje okropnie!! dzieć padł , idę się ogarnąć i obiad szykować, dziś u mnie leczo, strasznie mnie naszło ;-)
12 lata 10 miesiąc temu #316468 przez pati-m
U mnie i pada i okropnie wieje, więc jeśli pogoda się nie zmieni to nie ma mowy o spacerze.

fanka - zadzieram kiecę i lecę na leczo! Kocham leczo! Mogłabym je jeść przez cały dzień :)
Uduuuuuuuuuuuszę, że apetytu narobiłaś :P
12 lata 10 miesiąc temu #316475 przez monika1984lodz
Pati to po drodze wpadnij po mnie :) hihi
Postanowione jutro leczo bedzie u mnie :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316479 przez Agusia83
Dzien dobry :laugh: Dzis juz jestem w lepszym humorze..w koncu co ma byc to bedzie...najwazniejsze by tsh mi sie wyrownalo zanim zaczniemy sie starac o kolejna dzidzie
Co do wynikow, to Wam pisalam wczoraj tsh 38 a ft4 0,74...pierwsze o wiele za wysokie a drugie za niskie...no, ale musimy walczyc :)

Gosia, pewnie, ze taki stroj pasuje...bylam kiedys w czarnej kiecce na weselu...to bardzo twarzowy, uniwersalny i seksowny kolor :lol: a buciki..hmmm...piekne, uwielbiam czerwony ...mysle, ze powinnas do tego miec jakies czerwone kolcczyki i naszyjnik,

Pati, ciesze sie, ze Kacperek w koncu zasnal i dal Ci pospac..to on taki zarloczek, ze musi lyga stac w kaszce? Niezle :silly:

Fanka, a co sie stalo Dawidkowi? Moze to zabki i dlatego taki niespokojny?

Monia, ja tez sobie robie sama zdjecia z Emi...zreszta prawie caly czas jestem z nia sama..

Co do zlotu, to moj tez sie zgodzil, a jak mu powiedzialam, ze to na weekend, to on, ze pojdzie zwarowac z taka liczba forumowych bab :silly: o czym on bedzie z nami rozmawial, o kupach? :silly: a Ja, ze bede faceci :lol: haha...juz widze, jak nas obgaduja :silly:

U mnie wieje nieslychanie...mialam pojsc z Emilka na spacer, no ale musze odpuscic i zrobic placki ziemniaczane, bo jedynie ziemniaki i cebule mam w domu :silly: jajko tez sie znajdzie...
12 lata 10 miesiąc temu #316486 przez monika1984lodz
Agusia dzieki Tobie wiem co bede miala na obiad hihihi :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 10 miesiąc temu #316496 przez pati-m
Kacpero zasnął a ja właśnie kończę Album maluszka z wnętrza brzuszka :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #316503 przez beti
Hejka :D
mój dzieć dziś się budził co 2 h na jedzenie, po czym nie chciał jeść :angry: o 3:40 przy cycku wariacja, więc myślałam, ze nie głodny, no i dopiero był ryk...:ohmy: i zachciało mu się bawić do 5:15...skończyło się na 60ml butli MM :dry: no iiiiiiii w nocy się na brzuszek przekręcił :D :D a rano obudził mnie przeraźliwy wrzask jakby go ktoś mordował...boooooo nóżka mu między szczebelki wpadła i nie mógł ruszyć...ale się wystraszyłam :ohmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do zlotu, powiedzcie swoim M żeby się tak nie cieszyli bo oni tam przecież w charakterze nianiek jadą :P

Fanka, a co to za nieszczęście trafić na to forum, że on taki nieszczęsliwy??? :P
12 lata 10 miesiąc temu #316511 przez monika1984lodz
zobaczcie co znalazlam na fb

"Bo zdrowe dzieci to szczęśliwe dzieci
Mamy, czy Wasze dzieci śpią w łóżku z Rodzicami? Planujecie podjęcie prób przyzwyczajenia maluszka do spania we własnym łóżeczku? :)

odpowiedzi jedne z lepszych...
Moje maleństwo od urodzenia śpi ze mną,za pare dni kończy 5 miesięcy,i puki co nie uczę jej spać w łóżeczku,wydaje mi się że z mamą czuje sie bezpieczniej;)Jednak w tych pierwszych miesiącach życia bardzo ważna jest bliskość rodzica z dzieckiem.

starszy spał w swoim łóżeczku od zawsze:) był taki malutki, że bałam się ze go zgniotę w nocy, potem szpitale do 9 miesiąca życia więc i tak sam w łóżeczku a potem już się tak przyzwyczaił że nawet nam się niewygodnie spało razem. Młodszy synio śpi ze mną od urodzenia. Doskonale nam się współpracuje, jest nam wygodnie i miło:) Do spania w łóżeczku zacznę go przyzwyczajać jak zacznie nam być niewygodnie razem, czyli tak koło roczku. Śpię w łóżku sama więc mogę sobie na to pozwolić, no nie przepraszam nie sama, bo teraz coraz częściej przychodzi do mnie w nocy starszy synek, żeby się przytulić do braciszka i tak śpimy w trójkę

Ja też spię z synkiem, byłam zmęczona ciągłym wstawanie i wyjmowaniem go z łórzeczka bo budził się co chwile teraz też nie sypia dobrze ale przynajmniej mam go koło siebie.
Dodam, że karmie piersią i mam pytanie do mam karmiących.
Czy wasze dzieci też się budzą co chwile żeby sobie poćmokać co godzine albo dwie?"

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316514 przez monika1984lodz
Beti no to gratulacje dla Fifka :)
A co do szefa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316519 przez angie1713
Jestem była u mnie szwagierka na plotkach pogadałyśmy o dzieciaczkach i ciąży bo ona w tym stanie miło powspominać :)

Nadia tak się nas nasłuchała że miała dość i zasnęła po minucie jak ją włożyłam do łóżeczka :lol:

Gosiu buty super i sukienkę czarną pasuje założyć na wesele :)
Beti
Gratulacje dla Fifka za przewrót :kiss: :woohoo:

Ja muszę wywiesić pranie bo już się uprało ale tak mi się nic nie chce że szok :dry: a u mnie dziś mielone na obiad :) ale placki ziemniaczane bardzo chętnie bym zjadła :P

Monia masakra z tym spaniem z dziećmi nie wyobrażam sobie :dry:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316520 przez Agusia83
Moja maruda siedzi w lezaczku, buja sie tak, ze zaraz go rozwali i jojcy jakby jej sie krzywda dziala..a zjadla niedawno mleczko :angry: :angry: :angry:

Beti, oj co Fifikowi bylo w nocy? Moze chcial dluzej pobyc z mama? :laugh: Szkoda tylko, ze o tej porze nasze maluszki mysla, ze to najlepszy czas na zabawe :silly:

Monia, Emi na poczatku zasypiala z nami, ale ciesze sie, ze ja tego oduczylam i ze sama zasypia u siebie...bo ja tam wole spac z mezem i sie wysypiac...no chyba, ze jest strasznie marudna, wowczas ja bierzemy..ale to na kilka minut i zasypia..

Wiem, ze wczoraj dodawalam fotki, ale chcialam Wam pokazac jak Emi jest szczesliwa gdy mama zrzuca ciezar pieluszy i pozwala jej swobodnie pomagachac nozkami i wywijac pupa :silly:

a ta fotka z przed kilku chwil...ona chetnie by tak juz siedziala... :silly:
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby