- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- basiek_252
- Wylogowany
- gaworzenie
- Już tak bllisko :)
andra88 dobrze, że to tylko fałszywy alarm, i że z synkiem wszystko w porządku. Ale zawsze lepiej dmuchać na zimne niż później żałować.
makrelcia jeszcze raz gratulacje i ogromne buziaki dla małego Jureczka. Jest śliczny i słodki. Świetnie, że miałaś lekki i szybki poród. I masz rację warto pocierpieć przez chwilę dla takiej małej ślicznej istotki
Anulka baby ma racje maluchy w pierwszych dobach zawsze tracą na wadze, jest to związane z tym, że nawał pokarmu jest przeważnie dopiero w 2-3 dobie(tak mówiła położna). A później już tylko przybiera. No chyba, że waga spadnie więcej niż 10% masy urodzeniowej to Cię ze szpitala nie wypuszczą (u nas tak było) .
MADZIA7 tak z mamo-tato. Bardzo mi się podobała, więc stwierdziłam, że sobie zaszaleje.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na początku chciałam pogratulować Wszystkim rozpkowanym MAMUSIOM!!!
Zazdroszcze Wam, że macie już te ciężkie chwile za sobą i możecie już tulić Wasze pociechy
Piękne macie te dzieciaczki, napatrzeć się nie mogę
chasiami a twój opis porodu był najbardziej wyjątkowym o jakim słyszałam
Ja już 5 tydzień leże plackiem, bo mi rozwarcie postepuje i szyjka dalej się skraca. W środe mam wizytę u lekarza i przy okazji ktg więc dowiem się co i jak. Ostatnio mnie troche lekarz postraszył szpitalem, a ja nie chce wylądowac na patologii ciąży, może nie będzie tak źle
Dziewczyny jakie Wy macie śliczne brzuszki ja mam dość duży porównując do Waszych ale na Waszych nie ma rozstępów, a na moim jest ich cała masa zreszta całe ciało praktycznie mam w rozstępach i to jako jedyna w rodzinie
A wiecie jakie dziś miałam przygody... Od 10 zaczełam biegać po lekarzach. Od tygodnia pojawiła mi sie wysypka na brzuchu, po kilku dniach była też na udach, a dzis rano na całym ciele. Dosłownie wszędzie mam małe czerwone plamki, które bardzo swędzą
Pojechałam do ogólnego najpierw, a tam mi mówia, że nie maja prądu i mam po 12 przyjść. No to pojechałam do alergologa, a tam zamiast wziąć kobiete w zaawansowanej ciąż poza kolejką to lekarz wziął mnie dopiero po 2 godz. A jego podejście było poniżej krytyki. Wchodze, on pyta z czym przyszłam, to mówię mu, że koncze 8 miesiąć ciąży i mam dokuczliwą wysypkę na całym ciele. A on na to, ze do rozwiązania nic nie poradzi. To ja mu na to, że może by na to chociaż spojrzał, to wtedy on z łaska niech już pani pokarze... Jak zobaczył to się zdziwił, że to jest w takim stanie i powiedział, że to pokrzywka. i nagle mi przepisał 3 leki, które jak sie potem okazało nie mogą być pod żadnym pozorem w ciąży stosowane!!! A jak go zapytam, z czego to sie wzięło to on mi na to, że to on sie mnie o to pyta. Idiota!
Potem pojechałam do ogólnego lekarza, i tam juz inna gatka. Babka sie przejęła i wogóle, ale powiedziała, że jedyna pomoca moze być kapiel w krochmalu, dała mi też skierowanie do dermatologa. A pani dermatolog to znów masakra. Zobaczyła moja wysypkę i powiedziała, że chce już iśc do domu i mam jutro przyjść (miała jeszcze tylko 2 pacjentki i wg grafiku powinna jeszcze 1,5h przyjmować) małpa
Mówie wam nasza polska służba zdrowia to istny koszmar!
Ale się wyżaliłam, mam nadzieje, że nie będziecie złe...
Miłego dnia Wam życze kochane
- basiek_252
- Wylogowany
- gaworzenie
ale jakby co to nie będzie źle
A co do naszej służby zdrowia to raczej szkoda marnować słów. Tylko prywatnie można coś załatwić. Jak lekarz wie, że dostanie konkretne pieniądze to wtedy dopiero zaczyna reagować.
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dziewczyny czy zastanawiałyście się kiedyś jak wyglądają sączące się wody płodowe Bo jak chluśnie to wiadomo, że to wody Bo od kilku godzin coś mi się sączy, jest przeźroczyste i nie ma tego aż tak dużo, ale cały czas po trochu leci I nie wiem czy to mogą być upławy czy wody
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
MADZIA7 ja pije kawę praktycznie cały czas , jedna rano z mlekiem , czasami dwie jak ktoś przyjdzie popołudniu ale to raz na ruski rok Pepsi nie kupuje ale jak jest w domu to z mila chęcią się napije szklaneczkę , ale pije prawie przez cala ciąże wodę gazowana , nie umiem pic niegazowanej . Nie robię żadnego masażu bo podobnie jak Agnesssa chyba nie dostane ale przez cala ciąże staram się parę przysiadów dziennie robić
chasiami nic tylko zazdrościć porodu , dobrze ze na wesoło do niego podeszłaś
makrelcia śliczniutki Jureczek , dobrze ze tez szybki poród był
agnesssa nie wiem jak wyglądają sączące się wody , mi po prostu chlusnęły
Byłam u położnej , wszystko ok , wzięła moje siuśki na badanie czy nie mam zapalenia i dlatego to klucie. Pytałam się czy dziecko jest dobrze ułożone ( leży mi w prawym boku) i powiedziała ze jest ok bo jeszcze mi nie wpadł w kanał( jeśli rozumiecie o co mi chodzi ) do tygodnia powinien już ładnie się ułożyć i mam się nie przejmować bo najważniejsze ze jest główką w dole
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Chasiami tylko pozazdroscić takiego porodu
Agnessa nie mam pojęcia, mi chlupnęły konkretnie z drugim dzieckiem
mała to się nalatałaś po lekarzach, współczuję pomógł któryś chociaż?
Byłam dzisiaj u gina, miałam KTG. Stwierdził, że "ujdzie w tłoku", bo mały miał puls 120.
Potem zacząłam marudzić, że miałam już dawno urodzić, że gdyby mi nie zatrzymali w szpitalu to pewnie 15 bym urodziła wziął mnie na fotel i stwierdził, że mi pomoże jak mi tam zaczął grzebać mało pod sufit nie podskoczyłam powiedział, ze dzisiaj albo jutro może coś ruszyć, tylko mam spacerować i faktycznie coś ruszyło, brzuch mnie boli i plecy...
- magdalenamksiazek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Córcia- Basia :)
- basiek_252
- Wylogowany
- gaworzenie
Kasia no to ładnie Ci tam pogrzebał ale może z właściwym skutkiem.
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
baby pamiętam jak urodziłaś Adrianka a ja jeszcze z małym brzuszkiem byłam, a Ty teraz będziesz rodzić drugi raz...jak ten czas zasuwa No i muszę wziąć z Ciebie przykład
agnessa ze mnie też chlusnęło bo mi położna przebiła pęcherz płodowy, o tych papierkach słyszałam to samo...też bym jechała na IP..
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
agnesssa dla spokoju pojechałabym na IP tak jak dziewczyny doradzają
kasia7775 no to ładnie lekarz pomógł, w takim razie czekamy na wieści