BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #645488 przez kocham_cie
kochane od 13.05 w biedronce będzie bardzo dużo rzeczy dla dzieciaczków, np body 3 pak- 19,99 (ale krótki rękaw), ręczniki z kapturkiem- 22zł, koszule nocne do karmienia- 29,99 , a poza tym grzechotki, kocyki itp... :)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #645547 przez Karo290392
Hej dziewczyny :)
Tak sobie pomyślałam , że przywitam się z Wami i jeśli mnie przyjmniecie do swojego grona to moze i u Was czasem zagoszcze :)
Wprawdzie termin mamy na 6.10 ale wiadomo jak to jest moze sie zdarzyc że bedzie i na koniec wrzesnia :)

11 lata 8 miesiąc temu #645562 przez iwonta_kg
Pewnie Karo :) czuj się jak u siebie :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #645571 przez SerekWaniliowy
Oj oj oj jak cichutko tu, jak nigdy! :)

My właśnie wróciliśmy od lekarza i córcia póki co została córcią :silly: na moje pytanie czy nasz maluszek jest zdrowy, Pan doktor odpowiedział, że On nie może tego powiedzieć, ale niczego nie zauważył podejrzanego :( pewnie inaczej nie mógł powiedzieć, ale bardzo chciałam usłyszeć, że zdrowa jak ryba i aż mi wtedy łzy stanęły w oczach, a położna zaczepiła mojego męża i zaczęliśmy sie śmiać i w żartach powiedziałam to co On zawsze mówi jak Go pytają o różne rzeczy związane z ciążą NIE WIEM MNIE PRZY POCZĘCIU NIE BYŁO i położna powiedziała: tak, tak a jak sie dziecko urodzi chore to tylko nogi za pas i ojca nie ma. No i jest mi bardzo smutno, że tak jakoś niefajnie mi było na tej wizycie a w sumie jedna z najważniejszych.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #645574 przez niagara
Witaj Karo
Iwonta mały przystojniaczek Ci rośnie :) Potencjalny kandydat dla mojej Lenki :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #645580 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

Oj oj oj jak cichutko tu, jak nigdy! :)

My właśnie wróciliśmy od lekarza i córcia póki co została córcią :silly: na moje pytanie czy nasz maluszek jest zdrowy, Pan doktor odpowiedział, że On nie może tego powiedzieć, ale niczego nie zauważył podejrzanego :( pewnie inaczej nie mógł powiedzieć, ale bardzo chciałam usłyszeć, że zdrowa jak ryba i aż mi wtedy łzy stanęły w oczach, a położna zaczepiła mojego męża i zaczęliśmy sie śmiać i w żartach powiedziałam to co On zawsze mówi jak Go pytają o różne rzeczy związane z ciążą NIE WIEM MNIE PRZY POCZĘCIU NIE BYŁO i położna powiedziała: tak, tak a jak sie dziecko urodzi chore to tylko nogi za pas i ojca nie ma. No i jest mi bardzo smutno, że tak jakoś niefajnie mi było na tej wizycie a w sumie jedna z najważniejszych.

Nie przejmuj się, na pewno nie miał niczego złego na myśli :)
Mój lekarz, jak mu się pytam czy wszystko w porządku, to mówi, że on zawsze zakłada, że dziecko jest zdrowe, ponieważ 99% dzieci rodzi się zdrowych :) Prawdopodobieństwo, że coś jest nie tak, jest tak duże jak wygrana miliona w totka :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #645589 przez iwonta_kg
niagara napisał:

Iwonta mały przystojniaczek Ci rośnie :) Potencjalny kandydat dla mojej Lenki :silly:

Po tatusiu ta uroda przystojniaka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ale ja będę chyba wredną teściową :silly: nie wiem jak Twoja Lenka to zniesie :blink:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #645616 przez niagara
iwonta_kg napisał:

niagara napisał:

Po tatusiu ta uroda przystojniaka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ale ja będę chyba wredną teściową :silly: nie wiem jak Twoja Lenka to zniesie :blink:

Jak Twój Kacper mnie zniesie, to Lenka nie będzie miała z Tobą większych problemów :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #645620 przez SerekWaniliowy
Iwonta cieszę sie razem z Wami, z dobrych wiadomości i ślicznego portretu :)

Monika tez często brakuje mi słów, a poza tym ogólnie jakoś sie "popsułam", chodzę jak ślimak, robię głupawe rzeczy, wchodzę pod samochody, mąż mówi, że kupi mi obrożę i uwiąże na sznurku, żebym nie zrobiła nam nic złego ;)

Nefeli ja spiekłam sie w sobotę na raka, a nigdy nie opalałam sie tak na czerwono i tak szybko, nie mogę dotknąć ramion i dekoltu a to było tylko takie dłuuugie śniadanko na dworze, a na buzi powychodziły mi plamki ciemnie, takie jakby piegi i wyglądam jakbym sie nie myła, czekam czy zejda po kilku dniach. Położna mnie skrzyczała, że jak chcę to mogę siedzieć nawet na plaży cały dzień, ale pod parasolem.

Witam Karo!

Dziękuję Niagara za pocieszenie :)

Wiecie co, położna sprawdza zawsze przed wizytą bicie serduszka i bardzo długo nie mogła znaleźć, zgłaszała "radyjko" i jeździła ta głowicą tak mocno, że aż bolało i nie mogła znaleźć, mój mąż siedział obok mnie i miał taka minę zmartwioną, że myślałam, że sie zaraz przewróci a położna sie nawet lekko poddenerwowała i pytała czy czuję maluszka, powiedziałam, że tak od 14 kwietnia, ale w ubiegłym tygodniu 3 dni nic nie czułam i mnie skrzyczała, ze wtedy natychmiast mam do nich przyjeżdżać i będą nasłuchiwali czy wszystko jest w porządku, aż w końcu tak docisnęła głowicę w prawej pachwinie że aż zgięłam nogę z bólu i w końcu usłyszeliśmy :) skubana siedzi dupskiem tak nisko, że nawet położna sie nie spodziewała :side: mam siadać okrakiem jakbym siadała na jajkach ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #645653 przez kalina
U mnie tez wszystko w porzadku na usg:) powiedzialam jej ze sie stresuje bo ostatnio nie wypatrzyl wszystkiego w serduszku to pierwsze sie za to wziela. i cale szczescie bo pozniej mala (potwierdzilo sie ze dziewczynka) tak sie obrocila ze lekarka mowi ze ciezko byloby wybadac. a raczka oczka zaslaniala i glowka spuszczona. chyba jej sie nie podobalo podgladanie. a nastepne usg gdzies za 2mies wiec musialam sie dzis nacieszyc widokiem:)i przynajmniej sie uspokoilam. bo mam jak karola ze w gabinecie usg brak.

Serku powiedzial ci ze niczego podejrzanego nie widzi wiec powinnas byc spokojna. niektorzy lekarze sa glupi i nie rozumieja ze sie czlowiek stresuje. widocznie taki juz jest. zupelnie taki jak moj od usg na fundusz. dlatego odstresowuje sie na prywatnym po wizycie u niego:)

Iwonka musisz juz od malego przeganiac przyszle synowe zeby w pozniejszym wieku juz miec wprawe :p

Paulinko odpoczywaj ile wlezie. nadrobisz ruch po porodzie:)

Monika tez sie maz ze mnie smieje jak czasem cos powiem albo braknie mi slowa co sie coraz czesciej dzieje. po czesci to nasze ciazowe rozkojarzenie a po czesci chyba jednak to ze siuedzimy w domu bo przy ludziach bardziej sie pilnujemy i uwazamy co mowimy a w domu czasem sie po prostu cos chlapnie bez myslenia:) moj maz sie smieje zeby madrosci nie miala mala po mnie bo kiepsko bedzie:) licze ze to minie :silly:

Kurcze a mi nigdy nie sprawdzaja bicia serduszka przy wizycie:( dzis pierwszy raz slyszlam jak bije

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #645687 przez niagara
Powiedzcie mi, czy to już jest ten czas, żeby czuć regularne ruchy Maleństwa? I czy już trzeba się martwić, jak dziecko nie rusza się przez cały dzień?

11 lata 8 miesiąc temu #645705 przez agamo
Wów nie było mnie chwile i tyle wiadomosci ze nie wiem o czym pisać! Mam takie urwanie głowy z tym urlopem ze szok Tyle rzeczy do zapakowania i jeszcze auto mąż musi umyć i jeszcze jutro wycieraczki maja nam przyjść wiec musi zamontować i wogole wszystko mnie zaczyna denerwować jak to przed każdym urlopem bo wszędzie sie ciuchy walaja i inne pierodolki które chcemy ze sobą wziąć! Ufff a jutro do pracy i jak tu sie wyspać!

Iwonka super fotka Kacperka! Tak sie cieszę ze macie takie fotki u mnie juz bym USG nie miała gdyby nie wyjazd do pl i prywatna wizytę sobie tam umuwie!

Serku Agus nie przejmuj sie na zapas Lekarz jakiś ciulas ze ci tak powiedział Wkoncu jeśli niczego nieprawidłowego nie widzi to przecież malenstwo zdrowe! Widocznie jakiś palant wiec sie nieprzejmuj bo jakby cos było nie tak to napewno by ci powiedział! A reszta ludzi to sie nie przejmuj bo to juz wogole znieczulica czasami taka ze szok jak można mówić do kobiety w ciazy o dzieciach co sie rodzą chore! Porażka a znam to na własnej skórze bo tez nieraz usłyszałam!

Kalina super ze i u ciebie tez dobre wiadomosci! No i dobrze ze babka wybadala wszystko zwłaszcza to o co prosilas i sie martwilas Napewno cie to uspokoiło no i mam nadzieje ze mamuski juz jesteście spokojniejsze!

Jeszcze raz gratuluje wam mamuski dobrych wyników i brykajacych zdrowo malenstw! Ja juz lecę spać! Dobranoc dziewuchy!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #645709 przez SerekWaniliowy
niagara napisał:

Powiedzcie mi, czy to już jest ten czas, żeby czuć regularne ruchy Maleństwa? I czy już trzeba się martwić, jak dziecko nie rusza się przez cały dzień?

Niagara ja myślałam, że nie i na poprzedniej wizycie nikt mi nie powiedział, że tak nie powinno być, ale dzis na wizycie położna mnie skrzyczała, że jak nie czułam maluszk to powinnam bez zapowiedzi przyjechac do niej i w chwile sprawdzi czy wszystko jest w porządku, ale nie wiem czy Ona czasem dziś nie miała jakiegoś gorszego dnia, bo cały czas była na nie i nic Jej sie dziś nie podobało. Ja dziś też nie czułam naszej małej a wszystko jest w porządku

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #645714 przez agamo
Ps. Natalia wyczytałam ze jak nie czuje sie malenstwa powyżej 12 godzin to powinno sie natychmiast zgłosić do lekarza bądź do szpitala! Ja mojego wczoraj zaledwie piec razy poczułam przez cały dzien i juz zaczęłam sie przejmować a dzisiaj juz normalnie szalał cały dzien Tyle ze wczoraj bolal mnie brzuch wiec pewnie ból tlumil ruchy małego! Ale wiesz jak jutro nic nie będziesz czuć to jedz to sprawdź! A dzisiaj zjedz cos słodkiego i poloz sie na lewym boku!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #645757 przez niagara
agamo napisał:

Ps. Natalia wyczytałam ze jak nie czuje sie malenstwa powyżej 12 godzin to powinno sie natychmiast zgłosić do lekarza bądź do szpitala! Ja mojego wczoraj zaledwie piec razy poczułam przez cały dzien i juz zaczęłam sie przejmować a dzisiaj juz normalnie szalał cały dzien Tyle ze wczoraj bolal mnie brzuch wiec pewnie ból tlumil ruchy małego! Ale wiesz jak jutro nic nie będziesz czuć to jedz to sprawdź! A dzisiaj zjedz cos słodkiego i poloz sie na lewym boku!

Ale ja czuję Maleńką :) Co prawda trochę słabiej niż zwykle, ale zawsze :) Zadałam pytanie, bo tak tylko się zastanawiam :blink: Wczoraj nie czułam, ale dzisiaj już jest ok :)

Dobrej nocy brzuchatki :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka