- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Ojej Iwonka szczerze Ci współczuję tego zdarzenia, ale żeby tak długo trzymali Was w niepewności?! W głowie się nie mieści. Myślę, że tym razem wszystko będzie w porządku i Kacperka dostaniesz od razu przy szyciu
Przy pierwszym synku ordynator przyszedł jakoś pół godziny po skończonej cesarce. teraz w obecnej ciąży gin (już inny) powiedział że dadzą mi Kacperka jak znieczulenie zejdzie żebym mogła normalnie funkcjonować. Kacperka będę rodzić w innym mieście niż pierwszego synka. też będzie cesarka dlatego po paru godzinach mi go dadzą. i co gdzie on wtedy będzie????
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
SerekWaniliowy napisał:
Ojej Iwonka szczerze Ci współczuję tego zdarzenia, ale żeby tak długo trzymali Was w niepewności?! W głowie się nie mieści. Myślę, że tym razem wszystko będzie w porządku i Kacperka dostaniesz od razu przy szyciu
Przy pierwszym synku ordynator przyszedł jakoś pół godziny po skończonej cesarce. teraz w obecnej ciąży gin (już inny) powiedział że dadzą mi Kacperka jak znieczulenie zejdzie żebym mogła normalnie funkcjonować. Kacperka będę rodzić w innym mieście niż pierwszego synka. też będzie cesarka dlatego po paru godzinach mi go dadzą. i co gdzie on wtedy będzie????
Nie denerwuj się kochana, czytałam, ze w niektórych szpitalach podczas cesarki na sali operacyjnej może być partner, spytaj o to, na pewno będziesz spokojniejsza, a dzidziuś będzie z pewnością z jakąś miłą pielęgniarką, może przed porodem - bo masz planowany, odwiedź oddział i zorientuj się, jak się tam czujesz i spytaj kto i jak przez te 6 godzin będzie opiekował sie Kacperkiem i czy ewentualnie będą z nim do Ciebie przychodzili albo np mąż będzie z nim mógł troszkę pobyć na pewno Cie zrozumieją i uspokoją Cię Myślałam, że wcześniej rodziłaś naturalnie, a wtedy ze względu na Twój stan zdrowia miałaś CC?
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonka nie wiem jakie zwyczaje w Polsce podczas cesarki,tutaj jak rodzilam to zaraz po wyjeciu malego mi go pokazali,popatrzyl mi prosto w oczy,to bylo niesamowite i zaczal plakac wtedy odlecialam,nic juz wiecej nie pamietam,az obudzilam sie po zszyciu na sali z mezem obok i poprosilam zeby od razu mi go przyniesli.Odlecialam bo bylam po calej nocy porodu i juz z wyczerpania chyba stracilam swiadomosc ale najpierw go zobaczylam calego i zdrowego.I jestem pewna kochana ze teraz bedzie wszystko w porzadku,na 100% nic sie nie martw.
My dzisiaj mieszana pogoda,wiec maz zabral mnie na kawe nad morze i jak dojechalismy wyszlo piekne sloneczko,wypilam moje ukochane latte machciato siedzac na plazy,kocham takie chwile,ale niestety nie czuje sie za dobrze jest mi caly dzien niedobrze,nadal nie moge pic i strasznie zle wygladam,tzn chudne w oczach brzuszek tylko rosnie cala noc Niunka szalala,nad ranem dostala czkawki a ja padam z niewyspania
Wiecie co dzis uslyszalam znajoma jest w 6tym miesiacu,ciagle jej mowili ze dziewczynka i nagle wyrosl siusiaczek Moje najwazniejsze usgie w czwartek,mam juz takiego stresa ze szok czy wszystko w porzadku,no i moze mi plec potwierdza
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nefeli doszłam do wniosku że muszę pogadać z lekarzem czy jest możliwośc żeby dali mi Kacperka chociaz na chwile. przeciez moga polozyc mi go piersiach na sali poporodowej. bo glowy nie mozna podnosic po cesarce. ale rekami moge manewrowac przeciez. zreszta jak maz bedzie obok mnie to mi moze pomoc. generalnie wiecej zalezy od poloznej ktora bedzie na dyzurze niz od lekarza. wizyta 3 czerwca musze sie przygotowac co mu powiedziec.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Słonko śliczne fotki a te 6 kg wcale Ci nie zaszkodziły bo nadal jesteś drobniutka
Serku bawiłam się dziś buzzem:) suuppeerrrr opinia użytkownika 5+, jedyny minus to mała torba na zakupy- no cóż mały wózek więc i torba na zakupy mała
Laseczki przeżyłam dziś ta cholerną komunię... masakra 40 osób, i masa dzieci, a co najgorsze wszystkim wydawało się że jak jestem w ciąży to powinnam siedzieć przy niemowlakach i się nimi zachwycać... co chwila ktoś przynosił jakiegoś malucha i mówił.. o papatrz magda też takie będziesz miała! coś podobnego!
a i co najważniejsze.... D. wszystkim mówił że w moim brzuszku mieszka ANTEK także nareszcie mamy wybrane imie
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Iwonka, kochana będzie dobrze... urodzisz zdrowego slicznego synka... zmartwilo mnie tylko to że na tak długo zabierają maluszka, wszędzie tak jest? przecież spokojnie mogłabyś przytulać synka, a co z przystawieniem do piersi też dopiero po 6 godzinach??? kurcze to przecież troszkę późno!
Słonko śliczne fotki a te 6 kg wcale Ci nie zaszkodziły bo nadal jesteś drobniutka
Serku bawiłam się dziś buzzem:) suuppeerrrr opinia użytkownika 5+, jedyny minus to mała torba na zakupy- no cóż mały wózek więc i torba na zakupy mała
Laseczki przeżyłam dziś ta cholerną komunię... masakra 40 osób, i masa dzieci, a co najgorsze wszystkim wydawało się że jak jestem w ciąży to powinnam siedzieć przy niemowlakach i się nimi zachwycać... co chwila ktoś przynosił jakiegoś malucha i mówił.. o papatrz magda też takie będziesz miała! coś podobnego!
a i co najważniejsze.... D. wszystkim mówił że w moim brzuszku mieszka ANTEK także nareszcie mamy wybrane imie
Wczoraj byliśmy na roczku chrześnicy męża, oszaleć można od tych wrzeszczących dzieci, mam nadzieję, że po porodzie nagle pokocham wszystkie bąki i nie będą mnie dziwiły dziwne, jak dla mnie, zachowania ich rodziców bo wczoraj to ja musiałam być dziwna dla innych że w ciąży jestem a nie chcę brać dzieci na ręce i bawić się z nimi, więc dobrze rozumiem co masz na myśli hehehe Popatrz też będziesz takie miała! No dla mnie bomba!
Antoś - ładnie i jeśli dobrze zrozumiałam to D. podjął ostateczną decyzję? - urocze
Ależ Ci zazdroszczę tych zabaw, mąż mnie namawia byśmy już w piątek jechali do Poznania na oględziny wózków to tez napisze o swoich wrażeniach, bo za 2 tygodnie może już Go nie być w kraju, spać przez to dziś nie mogłam, może dlatego boli mnie tez głowa, nie wiem co ja będę robiła bez niego i jak sobie poradzę, poza Mamą mam tylko Jego, nie mogę sie nigdy doczekać Jego powrotu z pracy i nawet nie chcę myśleć, co będzie jak wyjedzie na miesiąc, nie potrafię się z nim cieszyć nową pracą.
A nie wiecie co z lotami samolotem w czasie ciąży? Czytałam gdzieś, że po 28 tygodniu ciąży trzeba mieć zezwolenie od lekarza a co z liniami lotniczymi, maja jakieś ograniczenia?
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Antoś - śliczne imię
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Magda dobrze mówisz! nie myślałam o tym karmieniu! co bedzie jak z cycków bedzie mi pokarm leciał??? i jakie mleko mojemu dziecku dadzą??? sztuczne z butelki???? ja chce karmic piersią!!!!! kurde mam juz tysiac pytan w glowie do gina...
Antoś - śliczne imię
Iwonta - najlepiej sobie wszystkie pytania zapisz, jeśli jeszcze nie spisałaś ja zawsze mam 1500 pytań niestety tylko w głowie a potem wychodzę od lekarza i w domu mi się część przypomina..teraz już mam w kalendarzu podręcznym:)
mi też sie bardzo Antek podoba:)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Muszę kupić w aptece ten Alugastrin...
- dpc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
już wiem, co nam się urodzi - będzie syn! Karolek
na początku ciąży schudłam 5kg, wróciło mi do tej pory tylko 3, wagę trzymam od ponad miesiąca, na szczęście w drugim trym. czuję się o wiele lepiej i apetyt wrócił
wrzucam fotki!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Monia właśnie zapisałam całą stronę pytań
to dobrze ,
na pewno wszystko będzie ok, ale zawsze lepiej się upewnić co do każdego szczegółu..
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Mnie zgaga nie meczy, ale mam juz problem z goleniem sie! Chyba niedlugo lusterko pojdzie w ruch
Jutro na 10.00 mamy polowkowe - zobacze szkraba huura
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
ah, czy któraś z Was ma już zgagę? ja myślałam, że to przekleństwo żołądkowo - przełykowe później nadejdzie, ale w nocy mnie budzi potworne pieczenie w żołądku, póki co w przełyku jeszcze nie czuję..nigdy nie miałam zgagi, ale myślę że to chyba to:( a co będzie później?
Muszę kupić w aptece ten Alugastrin...
Monika ja miałam zgagę przez 2-3 tygodnie, ale minęła wraz z apetytem, tzn apetyt wtedy dostałam a zgaga minęła, a Alugastrin można pić? Ja bym nie piła, bo to z aluminium, wydaje mi sie, że bezpieczny jest Rennie i ja właśnie go jadłam, po 1/4 cukierka bo tyle mi wystarczało na 1 wieczór