BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #173993 przez monika1984lodz
Mgielka ja nawet bardziej ostra bylam... jak bym miala dwa pokoje to ok niech sobie przyjedzie,ale my mamy kawalerke, a ona mimo ,ze ma 11 lat to nie potrafi sobie sama czasu zorganizowac i jest strasznie marudna.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #173994 przez monika1984lodz
Chyba mam juz dosc ehhhhh

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #173998 przez mgielka22
O matko :ohmy: to nie mogla matka jej na kolonie wyslac??? No bez przesady a jak bedziesz chciala sie polozyc bo np zle sie poczujesz czy cos to co??? no bez przesady!!! Chyba jakies kolezanki ma!!!
13 lata 4 miesiąc temu #173999 przez mgielka22
Jak to sie mowi, matka chce sie pozbyc z domu zeby miec spokoj to innym podrzuca, wiesz gdybys byla w 2 trymestrze to spoko ale nei teraz kiedy zaraz rozwiazanie :ohmy:
13 lata 4 miesiąc temu #174004 przez monika1984lodz
a szkoda gadac. powiedialam kategorycznie nie i koniec, mam w d.... co tam beda pod nosem burczec.

Wogole w lidlu od 18 fajne gadzety dla dziecinek beda :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #174012 przez Agusia83
Hej dziewczynki...ja rano zanioslam siuski do analizy, dzis pewnie sa wyniki, ale glowe mam pomalowana farbiczka :laugh: i nigdzie sie nie ruszam :laugh: w koncu bede czula sie ladnie i wygladala jak czlowiek..haha..
Rano myslalam, ze tyle rzeczy zrobie, a tu niestety trzeba bylo z mezem jechac do lekarza, bo zlamalo go w kregoslupie...no i bidoczek ledwo chodzi, dostal zwolnienie i musi sie teraz kurowac...przeciez jak bym zaczela rodzic to musi byc sprawy fizycznie :laugh: Plus jest taki, ze bedzie ze mna przez ten tydzien....razem bedziemy sobie gruchac:) :laugh:

Myszka, widzisz nie taki diabel straszny jak go maluja...Ciesze sie, ze Janek rosnie :laugh: i zdarzyl przybrac nawet 200g....extra...zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze....Marta rowniez....nawet jesli dzieciaczki beda ciut mniejsze, to po narodzinach beda nadrabialy :lol:

Pyskaa, wracajcie ostroznie do domku...i daj znac jak juz dotrzecie...

Monia, ja tez bym sie wkurzyla gdyby szwagierka chciala nam podrzucic dzieci...Ty jestes juz na tzw "wylocie", w kazdej chwili mozesz zaczac rodzic, to tego mamy juz skurcze przepowiadajace i nie zawsze sa bezbolesne....a poza tym masz prawo odpoczywac, bo przez najblizsze kilka miesiecy pewnie nie zmruzymy oczu na cala noc!....Trzymaj sie swoich racji :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Basiu, super, ze sie odezwalas :lol: a my sie juz martwilysmy czy cos sie nie stalo...Za te twoje niefajne mysli i wyobrazenia odpowiadaja nasze hormonki...nie przejmuj sie, bedziesz dobra zona i swietna mama :woohoo:

Marta, tak to badanko to wymaz z pochwy i odbytu....lepiej wiedziec czy jest sie nosicielem paciorkowca czy nie, bo jesli wynik bedzie pozytywny, to maluchy dostana antybiotyki po porodzie...my chyba tez :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #174015 przez monika1984lodz
Agusia podaj mi ten sposob na obliczenie dlugodci bobaska :) Siuski pewnie beda ok :) a o mezulka dbaj kochana dbaj i duuuuzo sie tulcie do siebie hihi , tylko na ten kregoslup uwazajcie :P

Wogole to Marta powinna dac juz znac.....

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #174020 przez Agusia83
Monia ponoc dl.kosci udowej razy 7 to wysokosc maluszka...
a dl.kosci udowej razy 5,5 to wymiar ciemieniowo siedzeniowy...
13 lata 4 miesiąc temu #174025 przez monika1984lodz
Agusia dziekuje :kiss: :kiss: :kiss: wyszlo, ze malutka ma 45 cm :) czyli raczej kolosem nie bedzie hi :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #174026 przez Marta M
Ja dopiero teraz wrocilam, eh..naprawde tak malo placilyscie za ten wymaz?? Mnie dzisiaj pobrala i kosztowalo mnie to 60zl :( Agusia z pochwy i odbytu?? Widzialam ze miala dwa patyczki ale myslalam ze oba wlozyla do pochwy, w odbycie nic nie czulam, wiec pewnie nie pobierala stamtad..

Mialam tylko badanie ginekologiczne i ktg..na ktg wyszly mi dwa skurcze, te w szpitalu co mialam to byly te braxtona hicksa, to byly takie dziubki i ich nie czulam, dzisiaj mialy ksztalt paraboli i te juz lekko czulam, mialy wartosc po ok 40..

Usg mi nie robila bo powiedziala ze jutro w szpitalu napewno beda doglebnie wszystko sprawdzac, ale ze nie ma sie czym martwic, dwa, trzy tygodnie roznicy w wymiarach to jeszcze norma..a reszte ze taka bedzie miala urode :)

I najlepsze powiedziala: gdyby nastapilo rozwiazanie prosze mnie powiadomic..ja mowie: to juz?? A ona ze moze nawet w najblizszych dwoch tygodniach bedzie nas troje...ale widac chyba w 36tc juz tak kazdej mowia, zeby byla przygotowana jakby co..

mam jeszcze raz zrobic toxo, cytomegalie, WR, HBS Ag...jeszcze cos macie do zrobienia czy to tyle???
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #174027 przez Agusia83
Ale wiesz mnie sie wydaje, ze to nie jest tak do konca, bo w 21tc ginka dokladnie mierzyla mala i wyszlo jej 26cm, a z tego wzoru 23cm...czyli 3 cm roznicy a to duzo....natomiast w 33t4d mialam usg i wyliczylam ze wzoru, ze mala ma troche ponad 45cm...czyli moze miala nawet 48 albo 49...hmmm, kto wie?

Marta mojej kolezance tez tylko pobierali z pochwy o odbycie dowiedzialam sie z neta :silly: ...widzisz, taka roznica moze byc...przeciez kazde dziecko jest inne a maja po prostu moze miec taka urode :lol: Wow, za niedlugo mozesz rodzic...2 tyg? Ja mam ciaze mlodsza od Twojej o 4 dni,wiec i mnie to moze spotkac :lol: tym bardiej, ze te prawdziwe skurcze juz kilka razy mialam :lol: ciekawa jestem tylko jaka wartosc mialy :silly: bo momentami lzy mi sie cisnely do oczu :silly: :silly:

A z badan to wsio, juz nic wiecej nie bedziesz potrzebowac....chyba, ze masz arh- to odczyn coombsa i oryginalny wynik grupy krwi, ale to na poczatku robione...
13 lata 4 miesiąc temu #174033 przez monika1984lodz
Martusia widzisz wszystko jest dobrze, nawet ginka Ci to powiedziala :) jeszce tylko jutro i zobaczysz wszystko bedzie dobrze :)

A co do tych dwuch tygodni , to wszystko jest mozliwe :P :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #174036 przez Marta M
Agusia kazdy ma inny prog bolu, ja tych 40 kilku gdybym nie widziala na aparacie to bym nie wiedziala ze sa, czulam lekki ucisk w podbrzuszu ale nie powiedzialabym ze to skurcz..takze prawdziwe skurcze jeszcze przede mna..a skoro Ty mialas takie mocne to widocznie musialy miec wieksza sile..faktycznie, magnez mozna przyjmowac do konca 37tc :)

Monia my mamy podobne terminy, to moze razem bedziemy rodzic :)

A powiedzcie mi, na te badania nie trzeba byc na czczo??
13 lata 4 miesiąc temu #174045 przez gosia2324
monika1984lodz napisał:

Moja szwagierka mnie oslabia eh... wpadla na pomysl, ze nam swoja corke podrzuci w sumie to mi eh.... naprawde marze o tym bedac w koncowce ciazy i co chwila przysypiajac na kanapie.... oczywiscie moj M problemu nie widzi, ale ja powiedzialam ,ze nie no bo do jasnej ciasnej nigdy nic nie wiadomo.
I teraz bede ta zla, ale mam to gdzies.

Monika bardzo dobrze sie sie postawiłaś !
Czasem ludzi trzeba uczyc rozumu! :blink:
13 lata 4 miesiąc temu #174047 przez beti
Cześć dziewczynki!!! Ja jestem happy!!!!! :D Fifi ma zdrowe serduszko i nie ma śladu tej arytmi!!! :D Ale magnez 1 tabl. będę przyjmowała do końca ciąży tak na wszelki wypadek...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia