BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #448866 przez Kasiulka
hej dziewczyny wybaczcie że tak mało się odzywam, ale ciężko jest mi pogodzić uczelnię i wszystko na raz... Zuzia w ciągu dnia śpi bardzo mało- jak zdarzy jej się łącznie przespać dwie godziny to się cieszę... Ale jestem na bieżąco z Waszymi postami. Czytam Was codziennie. :)

Nataleczka Twoja historia jest przerażająca. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, codziennie myślę o Tobie. Mam nadzieję że wszystko skońćzy się pomyślnie i że już dziś będziesz wiedziała na czym stoisz. Polska służba zdrowia to kpina w żywe oczy i złodziejstwo!

madeline ja misia też nie dostałam :(

koni kochana jak CI idzie z butelką? u nas Zuzia nadal nie dała się przekonać :( a mamy butelki z TT, avent i lovi. Mam nadzieję że u Ciebie lepiej :)

teraz w niedziele mieliśmy Chrzest. Strasznie późno bo Wy to już chyba wszystkie dawno po, co? :) Zuzia dostała super rzeczy :) np. nawilżacz powietrza, huśtawkę elektryczną, projektor na sufit, strój dinozaura (nie mogę się doczekać aż będzie na nią dobry, to będzie słodkie :) ) i inne fajne rzeczy. Przetrwaliśmy ten dzień bezboleśnie, a bałam się że będzie marudna :)

Dziś kupiłam mega drogie kosmetyki na rozstępy - Le'Maadr .Oby tylko coś dały... Jestem załamana. Od drugiego tygodnia po porodzie latam w gaciach wyszczuplających i przyznam że coś tam one dają, ale chyba długo jeszcze nie uzyskam takiego efektu jakbym chciała... Oby te kosmetyki coś dały, jestem pełna nadzieii :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #448872 przez Joanna
kasiulka to fajnie,że uroczystość się udała i jesteście zadowoleni :) a jak Zuzia? powiedz kochana, czy używacie jakiegoś żelu na dziąsła?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

madeline w takim razie paczka została naruszona :(

kochane doszłam do wniosku, że skoro Ala tak marudzi to pewnie przez początki ząbkowania, więc kupiłam Jej dzisiaj w aptece Calgel, mam nadzieję,że pomoże :blink:

a Wy co stosujecie u swoich dzieciaczków? :)

12 lata 2 miesiąc temu #448896 przez Madeline
Kasiulka to gratuluję kochana udanego chrztu i oczywiście zbliżenia z mężem :) I mam nadzieję, że będziesz zadowolona z tych kremów, oby Ci kochana pomogły. Ja mam nogi w rozstępach i trochę brzuch, ale się tym nie przejmuję :( Najgorszy jest brzuch, nie tyle zwisający, ale taki jakiś duży.

Nataleczka jestem z Tobą myślami

Joanna i dupa taka :( Ale dobrze, że chociaż łyżeczka została :p Ja narazie nic nie stosuje na dziąsełka, bo chyba jeszcze nie wychodzą nam ząbki, ale się mocno ślinimy i wkładamy wszystko do buźki :) No i bardzo marudzimy :(

12 lata 2 miesiąc temu #448914 przez Kasiulka
dzięki dziewczyny :)

my na dziąsełka używamy dentinox i jesteśmy zadowoleni, ale ten calgel podobno też jest bardzo dobry :)

12 lata 2 miesiąc temu #448948 przez Joanna
Moja Ala w końcu śpi, wypiła 150 ml mleczka z kleikiem i zobaczymy do której pośpi :blink:
ja ostatnio nie mogę się doczekać aż Alicja pójdzie spać, bo od jakiegoś czasu naprawdę dużo marudzi...najlepiej jak jesteśmy poza domem, na spacerze, na zakupach wtedy jest zadowolona, zazwyczaj śpi ;) widać lubi jazdę wózkiem :) mam nadzieję, że w końcu Jej przejdzie :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #448965 przez nataleczka_92
Ja dopiero kochane wróciłam do domu i nadal nic niewiem:-( zrobił mi co prawda usg ale bardziej w strefie nerek i układu moczowego tu jest ok. Polecił mi panią doktor radiolog która mnie przebada mi całą jame brzuszna.. I już co prawda się zapisałam na jutro na 14. A najlepsze jest to-że skoro lekarz nie postawił diagnozy to nie wziął nawet złotówki za wizytę-nie sądziłam że tacy ludzie jeszcze istnieją. Powiedział że moje objawy mogą wskazywać na nerwobóle(choć wydaje się mało prawdopodobne) lub przepukline roztworu przelykowego

12 lata 2 miesiąc temu #448991 przez rybka19834
Kasiunia my mamy chrzest w ta sobotę:)

Nataleczka szkoda ze dalej nic nie wiem ,moze teraz jak pójdziesz to sie wyjaśni ;)

Ja tez was czytam na bieżąco ale nie zawsze mogę cos napisać,bo jak Dawidek jest w szkole to musze obiad robic w trakcie mati mi dokucza a pozniej odebrać ze szkoły Dawidka zrobic lekcje i juz jest wieczór:/ nie wiem jak to dalej będzie bo narazie to zero czasu dla siebie :/

12 lata 2 miesiąc temu #448997 przez rybka19834
Joanna tez kiedyś uzywalam ten calgel i byłam zadowolona jak dobrze pamietam to w takim fioletowym opakowaniu

12 lata 2 miesiąc temu #449012 przez Kasiulka
Nataleczka aż niemożliwe że tacy lekarze istnieją :O mam nadzieję że jutro już będziesz wszystko wiedziała co i jak kochana.

rybka ja tak samo nie mam czasu dla siebie wcale :( ostatni raz się wyspałam przed ciążą...

12 lata 2 miesiąc temu #449089 przez magda__kielce
Hej my uzywamy zelu bobodent taki sobie ale narazie wystarcza
MY tez jestesmy przed chrzcinami Kasiunia wiec nie jestes ostatnia:)
Nataleczka Pozdrawiam i trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

Ja jeszcze nie podawalam ani keiku ani kaszki dopiere zaczne teraz jestesmy na etapie soczku i jabluszka
A co do spanka to moj Batus w ciagu dnia spi czesto ale max pol godziny a w nocy niestety roznie czasem co 4godziny jak budzik a czasem nawet 6 przesypia co dla mnie jest jak zbawienie:)
Pozdrawiam

12 lata 2 miesiąc temu #449097 przez Joanna
magda kielce podajesz jabłuszko i soczek,a jak zareagował synek?:) od kiedy zaczęłaś podawać i w ogóle z którego czerwca jest Bartuś?:)

nataleczka matko kochana, ręce normalnie opadają, że nadal niewiele wiesz...obłęd...

ja jeszcze obejrzę coś na kompie i uciekam spać, bo znając życie moja Maruda obudzi się na nocny posiłek

dobrej nocy mamusie

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449122 przez Koni
Eureka! Moje dziecko chwycilo dzisiaj butle po 2 minutach! A żeby było jeszcze lepiej to sam ją sobie trzymał i mi jeszcze wyrywał ;)

Na razie po butli jest cyc na noc bo daje mu mało dziś np. 70ml niech się do butli przyzwyczai to nauczymy samemu zasypiać a nie przy cycu ;)

A i udało mi się w końcu ciasto upiec odkąd Kacper się urodził i właśnie się pieczę :D

kasiulka fajnie że chrzciny udane my też jeszcze przed i może w grudniu będą ale to nic pewnego :S
Co do butli to ja daje TT i jak widać już są efekty :P ciekawe tylko czy jutro też tak będzie :unsure:

nataleczka super że lekarz tak się zachował szkoda tylko że dalej nic nie wiesz :(

Co do zabkow my mamy dentinox i powiem wam że jak Kacper się bawi a za chwilę piszczy przeraźliwie to mu posmaruje i jest na chwilke spokój więc u nas to raczej zęby powodują taki płacz.

Mąż wziął się za malowanie pokoju dla Kacperka :D

Czy przenosicie wasze malenstwa do osobnych pokoi?

12 lata 2 miesiąc temu #449161 przez nataleczka_92
Koni my jak zmieniliśmy meble w salonie(w naszym pokoju) to za bardzo nie miałam lozeczka gdzie postawić i postawiłam u Oliwki w pokoiku. Jak w nocy się budzi to za każdym razem go słyszę. A minęło już z pół miesiąca jak nie więcej. Kasiulka my też jeszcze przed chrztem. Zamierzamy ochrzcić w święta Bożego Narodzenia.

12 lata 2 miesiąc temu #449255 przez Kasiulka
Koni gratuluję Ci ogromnie tej butelki! dałaś mi motywację :) będziemy walczyć dalej :)

chyba jestem jedyną mamą która nic nie podawała jeszcze dziecku, co? :P Zaplanowaliśmy wielki dzień podania jabłuszka na sobotę - wtedy skończy równe cztery miesiące :) Wiem że niby parę dni w jedną czy w drugą stronę nie ma znaczenia, ale będę spokojniejsza jak już formalnie skończy te 4 miesiące :D

12 lata 2 miesiąc temu #449272 przez nataleczka_92
Hej mamuski. U nas nocka super. Filipek zasnął o 22 i obudził się na mleczko dopiero o 6 i spalismy do 9. Kochane przychodzą mi wiadomości z Bebilonu i tam pisze i że mały zaczął 5miesiąc..-hm niewiem już jak to liczyć. Wogóle to moja Oliwcia zbiera sobie pieniążki do skarbonki i mówię dziś do mojego K że trzeba jechać dzieciaki obkupic i siebie przy okazji a ona do mnie że mi da na kurtkę;-) moja kochana

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka