BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu #492777 przez sylwia1986
Dominia trzymaj się kochana, studenckie życie jest fajne, ale nie w naszym stanie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492778 przez kasia123m
Natalka do 2 sniadania chyba do 1 kolacji tej po 18 i do drugiej kolacji tej kolo 20.30 mozesz zjesc 100gram jablka,kiwi,pol mandarynki noi grapefruita.mandarynki i pomarancze potrafia podniesc cukier bo czasami sa slodsze.kiwi wybieraj te twardsze bo miekkie tez czasami cukier podnosza.grapefriuty sa najlepsze.ja jem pol do ktoregos posilku.noi sprawdzalysmy truskawki z kefirem poza posilkami...tak ponad pol kubka truskawek i troche kefiru i cukry sa ladne.jablka czasami tez podnosza cukier.do glownych posilkow czasami jedz kapuste kiszona albo ogorki kiszone...one obnizaja cukier...i to naprawde dziala.

Domina jeszcze dzis i jutro dasz rade...dzis do 20,30 a jutro?

12 lata 2 tygodni temu #492782 przez dominia
Kasia jutro tak samo do 20:30 :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492789 przez Pliszka
Hej Dziewczyny :)

Ja przez ten śnieg wczoraj miałam jakiś dzień na zwolnionych obrotach :silly: Wyprawiłam Misia do pracy, położyłam się żeby poczytać, usnęłam i spałam do 11 :ohmy: Potem sprzątałam jedną komódkę przez 3 godziny ciągle coś podjadając :dry: Cały dzień chodziło za mną coś słodkiego, Misiek chyba mi czyta w myślach, bo wracając z pracy kupił mi moje ulubione lody Grycana Cafe Latte :lol: I cały wieczór graliśmy w Scrabble :lol: więc dzień skończył się BARDZO miło, tym bardziej, że odwiedził mnie jeszcze kurier z paczką z Hiszpanii od kolegi, z którym współpracuję :lol: Przysłał mi całe pudło różnych hiszpańskich świątecznych słodyczy, m.in. mój ulubiony turrón blando (to coś podobnego do naszej chałwy tylko 100 razy delikatniejsze i lepsze) :) Nawet znalazły się smakołyki dla naszej kotki i psicy :lol: Strasznie miło z jego strony :) Muszę też mu coś wysłać.

Princess, bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku!

Satine, też się cieszę z dobrych wieści :)

Jeśli chodzi o pępuszek, to u nas też położne odradzały używanie spirytusu. Na stronie "mojego" szpitala jest filmik z instrukcjami:
www.jestem.pl/video/pielegnacja-pepka_1002/

Zabieramy się do pracy. Dziś Porządki w Olkowym Pokoiku - część II :laugh:
A wieczorem imprezka mikołajkowa u koleżanki :laugh: Ciekawe co nam Mikołaj jeszcze przyniesie :) Każdy ma przynieść jeden zabawny prezent (taki za 10-15zł), wszystkie trafią do jednego worka i będzieny lodować. My mamy w jednej paczuszce śnieg w sprayu, a drugiej zestaw: ekobag w kształcie małpki + notesik w kształcie słonika :silly: Ja bym była zadowolona z obu prezentów :silly:

12 lata 2 tygodni temu #492797 przez ola85
Witajcie,
Satine - śliczna i duża Marysia, będzie z niej laska :) a i filmik ładny na pamiątkę.
Aniajulia - dobrze że i u Was wszystko w porządku :)
Pliszka - świetny pomysł na Mikołajki, to życzę wieczorem dobrej zabawy:)

U mnie wczoraj mała cały dzień szalała w brzuszku, a dzisiaj chyba odsypia.

12 lata 2 tygodni temu #492818 przez Madlen
Cześć Kochane.

Aniajulia cieszę się, że wizyta udana.

Satine piękna Marysia.

Princess a na Zmierzchu byłaś? Ja się wybieram ale ciągle jestem zmęczona dniem. W przyszłym tyg. chyba pojedziemy.

Ja mam ostatnio też promocje- raz wstaję w nocy. Za to jak jeździmy np. po centrach handlowych do latam do WC co chwilę..

Pliszka ale masz dobrze w tej pracy :) i te słodycze mniam..ślinka cieknie..
ciekawy filmik.

Pytanie do mamuś:

Jakie macie termometry dla dziecka?
Pod paszkę, w smoczku, na czoło,bezdotykowe, do uszka, elektroniczne?
Tyle tego. Czytam opinie i już sama nie wiem jaki najlepszy..

12 lata 2 tygodni temu #492828 przez natalka
Kasia dziękuje kochana :kiss:
Madlen ja mam taki u mojej siostry się sprawdził
allegro.pl/medyczny-termometr-do-czola-u...0w1-i2825587051.html

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 tygodni temu #492846 przez justyna84
Ja mam elektroniczny mierze temp. w pupie od takiego termometru odejmuje sie minus 5 st. nie wiem jak inne bo nei prubowalam ten jest ok jak wieksze dziecko to miezylam zwyklym pod pacha ale trzeba zabawiac zeby nie wypadl :)

12 lata 2 tygodni temu #492867 przez sylwka727
ja nie wpadam nie piszę bo jestem zdołowana cały czas płaczę i mam wszytkiego dość nigdy bym nie pomyślała że to będzie taka droga przez mękę żeby mieć dzieciaczka a jak sobie pomyślę że te wyrodne matki dobrze znoszą ciążę , zero powikłań i rodzą zdrowe dzieci a potem je zabijają to aż złość mnie bierze. W czwartek miałam wizytę u mojej gin i pokazałam jej wypis ze szpitala bo zaniepokoił mnie wynik D-dimeru miałam ponad 6 100 przy normie 500 akurat była też w przychodni ginka która mnie wypisywała i moja się jej pyta dlaczego mnie wypisali z takimi wynikami to ta jej powiedziała że ordynator kazał wszystkich z bólami brzuch wypisywać bo miejsca nie było na patologii :dry: więc tak oto teraz muszę codziennie robić sobie zastrzyki :dry: mam już dość...

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 tygodni temu #492870 przez bananamana
Czesc dziewczyny zaraz was ponadrabiam bo tyle skrobiecie ze poezja :)

Byłam wczoraj na szkole rodzenia na cwiczeniach miesni krocza i juz nam pani zadala zadanie domowe codziennie cwiczyc to co pokazala :) i codziennie tez robic relaksacje a teraz UWAGA WAŻNE dla wszystkich mam wybierzcie sobie jakas piosenke jedna lub kilka i codziennie ja puszczajcie i słuchajcie na tyle glosno zeby malenstwo tez slyszalo ma byc spokojna i wyzwalac w was pozytywne uczucia i po narodzinach malenstawa kiedy bedzie niespokojne, placzliwe itd. puszczacie ta sama muzyke przytulacie do swojego serca tak zeby malenstwo slyszalo i muzyke i bicie waszego serca wtedy sie uspakaja poniewaz jak to nam pani tlumaczyla zaczynaja mu wracac wspomnienia z najpiekniejszego dla niego okresu czyli bycia w brzuszku mamy :)

Po szkole rodzenia poszlam odwiedzic mame na oddzial i mial tez akurat dyzur moj gin wzial mnie zaraz na usg te 3d i 4d powtwierdzil ze na 100% jest dziewczynka, lozysko ok, wody plodowe ok, jednym slowem wszystko dobrze,chcial zrobic zdjecie buzki malej ale tak sie odwracala ze nie dalo rady, smialismy sie ze nie lub podgladania bo w miejsce gdzie przykladal glowice to albo uderzala raczka albo kopala nozka hehe na koniec pokazala piastke (fige z makiem) :P i tylesmy zobaczyli :) ojjj bedzie miala chyba charakterek po mamusi :woohoo: a no i najwazniejsze jeszcze tydzien temu wazyla 1313g a teraz juz prawie 1400 rosnie jak na drozdzach :)
Któras tu z dziewczyn pisala ze ma dzidzie ustawiona posladkowo a wiec mowie moja franca jak tydzien temu byla glowka w dol tak teraz sobie spowrotem siedzi na pupie, lekarz powiedzial ze jeszcze ma czas zeby sie odwrocic tak ze spokojnie :)

12 lata 2 tygodni temu #492879 przez bananamana
Satine cudna ta twoja mała pociecha no napatrzeć się nie mozna :)

sylwka727 dasz rade sprobuj myslec pozytywnie spedzaj duzo czasu na relaksie ogladaj jakies pozytywne programy sluchaj duzo muzyki pamietaj ze jak ty sie stresujesz to malenstwo razem z toba, wszystko bedzie dobrze zobaczysz i pamietaj ze najwieksze szczescie rodzi sie zawsze z ogromnego bolu :kiss:

Madlen najlepiej miec termometr taki co sie pod paszke wklada tzn i tak bedziesz mierzyla temp w pupce dziecka ale najlepiej miec taki bo i spelnia druga role, jak dziecko nie bedzie umialo zrobic kupki wtedy wkladasz ten termometr do pupki troszke nim tam pofyrlasz i kupa na pieluszce murowana - stary sprawdzony sposob, napewno bezpieczny choc moze nie fajnie brzmi

siedzialam wczoraj na alllegro i pozamawialam troszke ciuszkow poogladajcie sobie:
allegro.pl/show_item.php?item=2836529715...40a86acf77d00be2ff62
allegro.pl/show_item.php?item=2836528969
allegro.pl/show_item.php?item=2836499240
allegro.pl/show_item.php?item=2836486704
allegro.pl/show_item.php?item=2836482318
allegro.pl/show_item.php?item=2836451340
allegro.pl/show_item.php?item=2836399693

12 lata 2 tygodni temu #492885 przez sylwia1986
Sylwka robisz sobie sama zastrzyki z clexane? Dzielna z Ciebie kobietka.

Bananamama mój M też radził mi słuchać tej muzyczki, nie wiem skąd ok to wie :D ja chyba wybiorę utwór
uwielbiam go :)

12 lata 2 tygodni temu #492887 przez michasia
Sylwka, to nie dziwię się, że się podłamałaś. Patologia jest po to, by tam leżeć jeśli coś zagraża, a nie wypuszczać, bo mają za mało miejsc. Spróbuj sobie jakoś poprawić humor, bo takie ciągłe rozmyślanie, płaczliwość źle wpływa. Bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Zobaczysz, że teraz się uda i będzie wszystko dobrze.

Ja wczoraj wróciłam z kościoła i wykładu po 22, obejrzeliśmy TV, później ten filmik, który któraś wczoraj wrzuciła o dziecku, ale usnęłam w końcu. I tak poszłam spać po 2...Dziś wstałam na zakupy-bo dziadek musi mieć codziennie gazety i mówiłam, że dziś ja pójdę, dziadek ma 87lat i już mu ciężko, a jak nikt nie przyniesie to bierze rower i jedzie...bo nie może godziny poczekać. Z dziadkiem, to w ogóle, bo nie da sobie nic powiedzieć i dalej myśli, że ma 10 lat mniej i wszystko zrobi sam...A jest fajny, śmieszny czasem, tylko strasznie niezdyscyplinowany.
Po śniadanku wróciłam do łóżka i mam zamiar trochę w nim posiedzieć. Później wstanę zrobić obiad i muszę Pawłowi trochę w szyciu pomóc, ale to można na leżąco:)
Lubię weekendy, przeważnie jesteśmy sami i jest tak miło, jak nic nie goni.

Satine super filmik. Oglądasz teraz po kilka razy dziennie?
Princess wybraliście już jakiś film?
Dominia mam nadzieję, że dziś szybko zleci i w nocy będzie cieplej. Biedna, nawet się wyspać nie możesz.

bananamana
dobry pomysł z ta piosenką, też gdzieś czytałam, że właśnie muzyka słuchana w ciąży uspokaja dziecko. Niezależnie jaka to jest. Tak samo to co mamusia sobie śpiewa:)

Pliszka fajni tacy znajomi:)

Tej dziewczyny (anuska? czy jakoś tak), co z tą rączką nie było wiadomo co i jak to tez jakoś nie widać na forum.

12 lata 2 tygodni temu #492888 przez Alina2408
dziewczyny super ze wszystko oki i jak slodko poogladac takie malenstwa :):) sylwka dasz rade spokojnie dobrze zew bylas u gin i teraz wiesz co i jak a mysle ze ona odpowiednien sobie porozmawia z tymi co trzeba :)

co do mojego zawodu to przyznam sie ze nigdy nie mialam marzenia zeby zostac nauczycielka a jak po pierwszych praktykach powiedzialam mamie ze bede to spytala czy mnie pogrzalo :):) ach moja mamusia ale musze przyznac ze nie wyobrazam sobie innej pracy :) a czy mnie nie denerwuja oczywiscie ze tak no przeciez to normalne :):) a uwierzcie mi ze rozne mialam przypadki nawet w zeszlym roku chlopak chcial mi skoczyc z okna ale wszystko skonczylo sie dobrze

termomwtru jeszcze nie mam to znaczy mam taki zwykly elektroniczny ale dla malutkiej nie kupowalam specjalnie jeszcze bo tez nie wiem co wybrac

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492900 przez DOMI
Sylwka jak podwyższone d-dimery to pewnie clexane dostałaś. Ja sobie aplikuję już drugą ciążę od pozytywnego testu. Dobrze, że zauważone i zalecone co trzeba. Masz rację u jednych ciąża przebiega lekko inne mają masę problemów. Trzymaj się i staraj się mniej stresować. Dziwne, że wypisał cię ze szpitala z takim wynikiem ale może ja się nie znam.
Justyna znieczulenie przed cc nie boli bo znieczulają najpierw miejsce, gdzie wybijają igłę z właściwym znieczuleniem.
Cieszę się ze wszystkich pozytywnych wieści z wizyt. :)
Madlen ja mam termometr do ucha i nie wiem czy jest dobry czy do niczego bo to jedyny jaki posiadam i nie mam porównania. :)
Dominia współczuję siedzenia tylu godzin w szkole.
Jeżeli chodzi o stymulowanie dziecka do zrobienia kupki czy też odgazowania przy kolce to lepiej to zrobić najmniejszym palcem ręki w rękawiczce gumowej. Oczywiście jest to sposób, który podał mi lekarz.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka