- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinga2424 napisał:
ja jestem bieżmowana tylko przyszła chrzesna nie i w tym problem bo nie chciałabym robić jej zamieszania bo to trochę zachodu żeby sobie to załatwiłą i teraz już nie mam pojęcia kogo wziąść za chrzesnąlusiaczek82 napisał:
cześć
odnośnie chrztu powiedcie czy matka chrzestna musi być bieżmowana?bo zależy mi żeby to była moja przyjaciółka a ona właśnie nie ma bieżmowania i teraz tak się zastanawiam czy ksiądz będzie robił problem
No niestety z tego co ja wiem, to musisz być po bierzmowaniu.
powiedzcie a jak wy byście zareagowały gdyby was poprosił ktoś o bycie chrzesną a wiedziałybyście że nie macie bieżmowania?ucieszyłybyście się czy raczej myślałybyście że będziecie mieć kłopot?
ja bym sie ucieszyla, wiesz zalezy czy w razie potrzeby ona wezmie i sie przebierzmuje , bo nie wiem z jakiej przyczyny nie byla u bierzmowania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
O DZizas , a to chu.e!
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czopki glicerynowe
Dziewczyny czy któraś z Was miała z tym kontakt? Ja w życiu nie miałam żadnych czopków. Jak się zapytałam lekarza, czy mogę sobie z nich skorzystać. Powiedział, że tak. Jeszcze napisał mi o jakiś tabletkach, ale wolałabym wpierw tych czopków spróbować. Boje się że nie zdążą mi zrobić lewatywy i że nie będzie mi zbyt komfortowo, ani ludziom dookoła mnie
bralam, bo po porodzie bez tego ani rusz w kibelku. Wiesz co na zaparcia tak, ale jak sie trzeba bedzie przed porodem wyproznic, to wg mnie sa za slabe. Zawsze sa jakies tam zlogi w jelitach i lewatywa to wyplucze, a czopek raczej nie. Jezeli chcesz to przed porodem, to nie polecam. lewatywa sie nie przejmuj to jedna z przyjemniejszych rzeczy jakie cie czekaja na porodowce. Niestety. A oni bardzo wprawnie to robia i szybko.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Kinga2424 napisał:
Czopki glicerynowe
Dziewczyny czy któraś z Was miała z tym kontakt? Ja w życiu nie miałam żadnych czopków. Jak się zapytałam lekarza, czy mogę sobie z nich skorzystać. Powiedział, że tak. Jeszcze napisał mi o jakiś tabletkach, ale wolałabym wpierw tych czopków spróbować. Boje się że nie zdążą mi zrobić lewatywy i że nie będzie mi zbyt komfortowo, ani ludziom dookoła mnie
bralam, bo po porodzie bez tego ani rusz w kibelku. Wiesz co na zaparcia tak, ale jak sie trzeba bedzie przed porodem wyproznic, to wg mnie sa za slabe. Zawsze sa jakies tam zlogi w jelitach i lewatywa to wyplucze, a czopek raczej nie. Jezeli chcesz to przed porodem, to nie polecam. lewatywa sie nie przejmuj to jedna z przyjemniejszych rzeczy jakie cie czekaja na porodowce. Niestety. A oni bardzo wprawnie to robia i szybko.
Ja się lewatywa nie przejmuję Ja ostatnio wprost marzę o lewatywie:) Martwię się tylko tym, że mi jej nie zrobią:)U mnie w szpitalu, gdy skurcze są już dość mocne, to nie robią lewatyw, bo niby może to zaszkodzić dziecku, albo nie chcący można urodzić na kibelku...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- zolwikmb
- Wylogowany
- gaworzenie
- "Żeby być sobą trzeba być kimś"
ja właśnie z KTG wracam, wszysto ok. pojawił sie jeden skurcz 80% - którego ja nie czuję i tyle....
Marzę aby poród odbył sie przed swietami, ale u mnie to chyba bedzie problem.
teraz we wtorek znów KTG
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626
- zolwikmb
- Wylogowany
- gaworzenie
lena kurcze szkoda tej rączki od laktatora, może dokipisz gdzieś
aga ja też mam tą huśtawkę i jest do 11,3 kilo ,wedlug mnie fajniejsza niz leżaczek ktory tylko wibruje
depeche u mnie seks też nie pomógl
a ja sie wkurzyłam do mojej rodzinnej nie ma dziś w pzychodni a mialam isc po zwolnienie i dupa , bede miala chyba dwa dni niepłatne
hmyy tak myślę ze trzeba zachowac ciągłośc zwolnienia bo potem ZUS sie przyczepi.....
wiem bo jestem w zusie 2xw miesiacu i wszystkie watpliwosci załatwiam sama
mozna wystawic zwolnienie do 3 dni wstecz wiec zrób wszystko zeby je dostac
- zolwikmb
- Wylogowany
- gaworzenie
acha bez bierzmowania nie ma mowy nie zrobią chrztu.....a ja tez się zastanawiam czy i Nam nie będą robić problemów. Bierzmowanie mamy ale nie mamy ślubu - a mnie się nie spieszy do ołtarza więc pewnie też mnie czeka przeprawa z księżmi
moja mam kiedyś ubłagała księdza tekstem: "w Biblii jest napisane PROŚCIE A BĘDZIE WAM DANE" księdza zamurowało i dopuścił mnie do bierzmowania bez wcześniejszych nauk
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Chybasie coś dzieje ale może fałszywy alarm ale tak jeszcze nie bolalo
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Wlaśnie zaraz idę ściagać i jade do małej.
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- lusiaczek82
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja też obstawiam że Waszka nam się rozpakuje a my będziemy tak się bujać jeszcze pewnie z tydzień jak nic bo ja tak samo jak ty zero boleści skurczy itp.rzeczy ale jak to moja pani gin twierdzi sytuacja może się zmienić w ciągu godziny...jakoś jej już nie wieżeWaszka to chyba bedziesz pierwsza, jak czytam o twoich objawach to ja mam wrecz przeciwnie sucho strasznie i bez bolu nawet odrobine, rany do kiedy tak bede chodzic. Podlogi juz pomyte, wybieramy sie do sklepow na zakupy a wieczorem przytulance moze to cos da.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kika1985 napisał:
lena kurcze szkoda tej rączki od laktatora, może dokipisz gdzieś
aga ja też mam tą huśtawkę i jest do 11,3 kilo ,wedlug mnie fajniejsza niz leżaczek ktory tylko wibruje
depeche u mnie seks też nie pomógl
a ja sie wkurzyłam do mojej rodzinnej nie ma dziś w pzychodni a mialam isc po zwolnienie i dupa , bede miala chyba dwa dni niepłatne
hmyy tak myślę ze trzeba zachowac ciągłośc zwolnienia bo potem ZUS sie przyczepi.....
wiem bo jestem w zusie 2xw miesiacu i wszystkie watpliwosci załatwiam sama
mozna wystawic zwolnienie do 3 dni wstecz wiec zrób wszystko zeby je dostac
no wlaśnie wiem że mozna max 3 dni wstecz wystawić, teściowa powiedziala ze pojdzie w poniedzlaek i poprosi moja rodzinna o te zwolnienie od soboty (jutro) do poniedzialku
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynyyyyy uszy mi ptzytkalo, głowę mam jakas dziwna, boli hak na kupę jakby mały wchodził w kanał rozpier.... Mnie na dole i sluzu mega. Siedzę na piłce i krece biodrami ii noga mi dretwieje bardzo
Chybasie coś dzieje ale może fałszywy alarm ale tak jeszcze nie bolalo
waszka spokojnie, póki nie masz regularnych skurczy to jeszcze nie rodzisz