BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 miesiąc temu #409665 przez mamcia2013
Sylwka727 zaraz śmigam po wyniki, a na 19 do gina. Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy. A co do imion to ładne masz skojarzenia :) hehe.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409738 przez sylwka727
Mamcia trzymam kciuki z całych sił żeby wszystko było ok i żebyśmy w marcu nasze kochane maluszki trzymały na rękach :kiss: . A co do skojarzeń to wiem że się świetne :blink: ale i właśnie przez to ciężko mi znaleźć jakieś imię dla chłopca ;)

I jak tam dziewczyny dziś samopoczucie? CO dziś gotujecie na obiad? Ja dosłownie nie mam pomysłu, staram się codziennie robić coś innego dziś chyba posiekam w talążki kiełbaskę z cebulką i dotego sórówka z kapusty kiszonej(mniam strasznie mi kwasiory przypasowały ;) ) i ziemniaczki :cheer:

Aha ogłaszam oficjalnie że wstąpiliśmy z dzidzią w 3 miesiąc :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #409758 przez mamcia2013
Odebrałam wynik z cytologi i są tam uwagi takie jak: "nasilona inf. bakteryjna. Komórki nieprawidłowe." Mam jakiś odczyn zapalny, zmiany flory bakteryjnej sugerujące BV. Cholera wie co za zaraza mi się przypałętała!! :( szlag by to trafił! Teraz tylko do gina trza iść...
Sylwia na kiedy masz termin? Ja na obiad jakąś zupę na szybkiego zrobię, bo nawet nie mam głowy żeby wymyślać teraz coś :)
Miłego dzionka Mamuśki;)

12 lata 4 miesiąc temu #409762 przez sylwka727
Mamcia ja sobie sama wyliczałam z OM to mi wypada na 20luty (urodziny męża :laugh: ) z kalkulatorów ciążowych między 15-20 a z usg to zobaczymy w czwartek na wizycie :) . Trzymam kciuki żeby to tylko jakieś lekkie zapalenie pochwy nie macicy bądźmy dobrej myśli :kiss:

Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #409764 przez mamcia2013
Ja już sama nie chcę myśleć co we mnie siedzi, chciałabym tylko żeby bobaskowi nic nie było przez to...
A ja mam na 14 marca :)

12 lata 4 miesiąc temu #409788 przez sylwia2
Trzymam kciuki żeby wszystko się udało. U mnie się pozmieniało od soboty jestem na zwolnieniu, w pracy się trochę poplątało dla własnego bezpieczeństwa zdrowotnego i finansowego jestem już na L4. W piątek byliśmy u gin te wyniki co mnie zaniepokoiły o nic złego nie znaczy, najważniejszy jest mocz i morfologia a tam wszystko ok. W niedziele powiedzieliśmy o dzidzi rodzicom, teścia i rodzeństwu, RADOSCI NIE BYŁO KONCA. Maleństwo rośnie ciut ponad 1 mm dziennie, od piątku do piątku 8 mm.Ja termin mam na 19 marca. :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #409794 przez mamcia2013
Sylwia2 ja mam nadzieję że dzisiaj zobaczę moją dzidzię:)
Dziewczyny rosną Wam brzuszki?

12 lata 4 miesiąc temu #409803 przez patrycja85
mi jeszcze nie:/ zupełnie po mnie nie widać a i wszelkie objawy mi już przeszły-łącznie z bolącymi piersiami:) byłam wczoraj na usg (zwykłym póki co) i prawdopodobny termin porodu to 9 marca:)
a tak od siebie dobrze radze - uważajcie na siebie!!! złapałam straszne przeziębienie, dawno nie byłam taka chora. ciężko się choruje nie mogąc się leczyć:)

pozdrawiamy:)

12 lata 4 miesiąc temu #409828 przez mamcia2013
Patrycja ja też nie mam żadnych objawów, nawet piersi mnie nie bolą:)

12 lata 4 miesiąc temu #409847 przez sylwia2
ja zawsze miała mały wystający brzuszek, wiec jak na razie nic nie urosło widocznego, ale czuje ze jest ciut twardszy i mam kilka spodni które były dopasowane a teraz ich nie noszę bo mi ciasno.

12 lata 4 miesiąc temu #409897 przez AniaCzajka
ja też musiałam już dwie pary spodni odłożyć na dno szafy bo mi za ciasno było;) mój mąż twierdzi że już troszkę widać ale ja tego nie widzę na razie:)

12 lata 4 miesiąc temu #409964 przez sylwka727
Mi właśnie urósł i to dosyć i taki twardszy jest a najlepsze jest do że mało jem dużo wymiotuję, waga spada a brzuch rośnie normalnie dieta cud :lol: :silly:

Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #409984 przez sylwka727
mam do was prośbę mogłybyście się zarejestrować na tej stronce shinybox.pl/?ref=1032738 ? Byłabym bardzo wdzięczna bo dostałabym próbki fajnych kosmetyków

Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #410039 przez mamcia2013
Mamuśki jestem już po wizycie :) Gin nie kazał mi się martwić, po 12 tyg dostanę tabletki a później znów cytologia, podobno często zdarza się to kobietom w ciąży, więc się uspokoiłam :) Moja kruszynka pięknie rośnie,serduszko bije szybko, ma rączki, nóżki, główkę, kręgosłup:) a termin zmienił się już na 12 marca. Ale się cieszę, może zrobi mi bobas niespodziankę i urodzi się 5 marca :)
a mi brzuszek bardzo delikatnie urósł.

12 lata 4 miesiąc temu #410041 przez mamcia2013
sylwka727 napisał:

mam do was prośbę mogłybyście się zarejestrować na tej stronce shinybox.pl/?ref=1032738 ? Byłabym bardzo wdzięczna bo dostałabym próbki fajnych kosmetyków

Sylwia, zarejestrowałam się;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka