- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny piękne brzuszki!
Anabelle współczuję Ci, że taka słaba jesteś
Beata też słyszałam o takich przypadkach, poza tym gin mnie ostatnio uprzedził, że waga może być inna przy porodzie, bo na każdym sprzęcie usg zawsze wychodzi inaczej.
Aleksandra przygotowania pełną gębą! Jaki materacyk kupiłaś? Bo mnie to czeka jutro, a dalej nie wiem jaki najlepiej kupić....Oj tak lepiej sobie spakuj torbę, lepiej dmuchać na zimne Ja muszę jeszcze tylko Małą spakować
Monia trzymam mocno kciuki!!!
Powodzenia życzę Wszystkim na wizytach dziś Ja mam dopiero w przyszły wtorek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Karola ja też mam od wczoraj takie bóle jak na miesiączkę i raczej nie należą do tych łagodniejszych A no-spa pomaga jedynie na 2-3 h No ale Ty masz już odpowiedni wiek ciąży, mi jeszcze trochę brakuje....
W środę mam wizytę, to już ustali kiedy dokładnie do szpitala(narazie wiem że na koniec lutego) ale powiedziała że cesarka przewidziana na 5-6 marca
czyli dwa tygodnie przed terminem utule moją księżniczkę :
Dziewczyny super łóżeczka, u mnie mama wypierze i uprasuje pościel przed samym porodem. Mój mąż chce rozłożyć łóżeczko jak będę w szpitalu
Anabell widziałaś ten zapis z ktg? Bo mój ostatni był chyba też już jakiś skurczowy, bo ten dolny zapis dotyczy skurczy tak? I tam dochodziły mi do 100% co to oznacza? Jak zapytałam lekarza czy zapisały się skurcze to odpowiedział że coś może pobolewać
Dziewczyny czy któraś z was nie miała stwierdzonej tej cholestazy ciążowej, od dwóch nocy strasznie mnie swędzi między palcami u dłoni i stóp.
Mam tylko nadzieje że to nic złego napisałam lekarce smsa i czekam na odpowiedź czy jakieś badania zrobić na środę
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
malina219 też dziś miałam gorszą noc, też brzuszek bolał, i jakoś nie mogłam się ułożyć dopiero nad ranem przysnęłam i sobie pospałam.
Powodzenia na wizytach
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale jestem taka happy że w końcu na swoim, bez staruszków bo dom się buduje, ale narazie w wolnym tempie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Z cholestazą zazwyczaj badają aspat i alat. Na mamazonce mama która miała cholestazę po pobycie w szpitalu i badaniu wskaźników musiała mieć robioną cesarkę w trybie pilnym. Jeśli swędzi cie coś innego niż brzuch to warto sobie zbadać. Oby wyszło dobrze.
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do KTG to ja już tydzień temu miałam skurcze i to mi się wydawały spore a położna powiedziała, że to tylko przepowiadające i już tydzień minął a mi do porodu się nie śpieszy chociaż bywają takie bolesne skurcze ale nie są regularne jak na razie więc bóle miesiączkowe+ ból kręgosłupa+ skurcze to chyba normalne pod koniec ciąży...
Bujanka to super, że idziecie na swoje przynajmniej będzie wam intymniej niż z rodzicami
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Heh ty juz masz prościej bo juz jeden porod za soba Tylko ja teraz leże a Ty musisz sie zająć Antosiem wiesz ja i tak cesarke bede miec wiec czy cholestaza bedzie czy nie to i tak cc mnie czeka.... Jakies mam dziwne myśli że mi zamienią dziecko czy coś bo lekarka mowiła ze anastezjolog zazwyczaj w sprawach neurologicznych podejmuje decyzje o calkowitym uspieniu
no własnie mam podobnie jak syza bóle miesiaczkowe, najgorsze ze no spa pomaga tylko na jakies 2 h a lekarka mowiła zeby brac 3-4 razy dziennie wiec nie wiem czy brac czesciej? bol kregosłupa czasem sie pojawi i twardnienie brzucha tez od czasu do czasu
Kristi ty musisz na ktg sie zapisywac? bo u mnie poprostu staje w kolejce i tyle.
Karolincia tez bede rodzic na karowej, opowiem ci szczegóły
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108