BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

13 lata 9 miesiąc temu #86101 przez renata329
moj nosi 3

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #86113 przez Kasiekk
no mój też przesikuje choć nei każdą ;)
na wyprawkę dostałam dużą pakę pampersów "3" (teściu nie znał się nie oznaczeniach) no to akurat dorósł :D

13 lata 9 miesiąc temu #86242 przez aslani
Janek też nosi 3, mamy jeszcze półtora paki, a potem to już zdecydowanie 4.
Przez jakiś czas wciskaliśmy go w 2, bo żal nam było wyrzucać, ale na noc musiał mieć większe, bo w innym wypadku wszystko było mokre.

13 lata 9 miesiąc temu #86343 przez Kasiekk
ech kurde dziewczyny martwie sie od jakiegos czasu młody nie chce podosic glowy lezac na brzuchu... ;/

13 lata 9 miesiąc temu #86537 przez makaja
Miłek nie znosi lezeć na brzuchu i efekt jest taki,że tez niezbyt mu to wychodzi leniuch z niego od razu sie denerwuje jak tylko na brzuszek go kładę, kuzynka mi mówila, że mozna podlozyc pod rączki a dokładnie na przedramionka wałeczek . ja dzis sprobowałam i oczywiście efekt ten sam płacz i wkurw.... :(

13 lata 9 miesiąc temu #86699 przez gosia_ann
Zosia dopiero przeszła na pieluchy "2" jeszcze dzisiaj założyłam jej ostatnią "1" bo ona ma taką malutką dupcię hehe. Kupujemy jej pieluszki baby dream jesteśmy z nich bardzo zadowoleni przede wszystkim nie przeciekają! Mieliśmy raz pieluszki baby smile i to była porażka wyciekały bokiem :/ Nie wyobrażam sobie niuni w "3" może dlatego że waży ok 5 kg :)

Jeśli chodzi o leżenie na brzuszku to Zosia bardzo lubi, chociaż czasami marudzi. A Karolek może lenia dostał po prostu ;)

13 lata 9 miesiąc temu #86708 przez Monix
gosia_ann napisał:

Nie wyobrażam sobie niuni w "3" może dlatego że waży ok 5 kg :)

Gosia, moja waży ok. 5.600 i własnie dziś przeszłyśmy na ''3''. ''2'' dziś zresztą po raz pierwszy nie zdały egzaminu, kupka nam przeciekła :(

A tak na marginesie, to powiem Wam, że wysłałam mojego B po pampersy i przyszedł ... z 5 paczkami :ohmy: jak na wojne normalnie, zapewne niunia ich nie wynosi. Wysłać chłopa do sklepu ...

13 lata 9 miesiąc temu #86852 przez makaja
hehe jaki zapobiegawczy :P

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #86860 przez Asiersa
Monix napisał:

gosia_ann napisał:

Nie wyobrażam sobie niuni w "3" może dlatego że waży ok 5 kg :)

Pampersy 3 są od 4-9 kg a 2 od 3-6 kg:) Tomkowi zaczęłam zakładać trójki jak miał jakieś niecałe 5 kg i zdały egzamin lepiej od dwójek :)

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 9 miesiąc temu #86884 przez Kasiekk
Gosiu mój Karol jeszcze 2 tygodnie temu ważył niespełna 4kg... a ja potrzebuje dla niego trójek... no chyba że chłopcy mają takie wielkie pupy i kupy :D

13 lata 9 miesiąc temu #87054 przez gosia_ann
Przeszliśmy na dwójki bo jedynki zrobiły si za ciasne w brzuszku i w nóżkach. Nic nam nie przeciekało hehe dwójki są jak na razie wystarczające. A kupki hmm do małych nie należą ;/ Kiedy Zosia miała problemy z brzuszkiem i robiła wodniste kupki to wtedy pieluszki przeciekały, wszystko jej nogawkami wychodziło :( co ja się wtedy naprałam tych okupkanych śpioszków... na szczęście wszystko wróciło do normy.

Teraz dajemy jej z powrotem NAN Pro i kupki są znowu dużo luźniejsze. Na Enfamilu robiła bardzo twarde i zbite, pewnie dlatego że to mleko było bez laktozy. Jeśli kupki po Nanie będą jeszcze luźniejsze niż teraz to raczej z niego zrezygnujemy i pomyślimy o innym mleczku może Bebiko lub Bebilon?

13 lata 9 miesiąc temu #87068 przez Kasiekk
Gosiu a dopajasz małą ?

13 lata 9 miesiąc temu #87079 przez makaja
trochę odejde od tematu.... jak u Was z brzuchami i wagą ?? u mnie brzuszysko spaść nie chce :( ale duzo w tym mojej winy nie cwiczę systematycznie i wcinam słodycze:( ( tak jak teraz)
do wagi z przed ciązy chyba zostało mi 3 lub4 kg .... :( zalęzy od wagi

13 lata 9 miesiąc temu #87085 przez Asiersa
gosia_ann napisał:

Jeśli kupki po Nanie będą jeszcze luźniejsze niż teraz to raczej z niego zrezygnujemy i pomyślimy o innym mleczku może Bebiko lub Bebilon?

My na początku używaliśmy Bebilonu (dla wcześniaków, puszka 400gram/40 zł :angry: )
Później Bebilon 1. Po jakimś czasie zmieniliśmy na Bebiko i jestem bardzo zadowolona. Nie dość, ze Tomkowi nic się po nim nie dzieje to w dodatku cena jest bardzo zadowalająca :side:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 9 miesiąc temu #87194 przez aslani
My też kombinujemy z mlekiem. Najpierw Nan Pro HA, potem zwykły Nan Pro, powrót do Ha, potem Gerber, a od wczoraj Bebilon. Zobaczymy, czy będzie lepiej. Martwi nas buźka małego, ciągle coś mu wyskakuje. Będziemy próbować, aż znajdziemy najlepsze.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka