- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
I te jego oczyska
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
jak ruszyl od wczoraj to teraz juz prawie biega na tych czworaka.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Ale był piękny spacer, pogoda super
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Jak robicie z tym nocnikowaniem ? Chodzi mi jak często sadzacie dzieci na nocnik, ile trzymacie ? Heheh pytania głupie ale też chciałabym się za to zabrać bo mamy ZUM i musimy zrezygnować z pampersów i przejść na wielorazowe a jakby udało się nocnikować po części fajnie by było ale nie wiem jak się zabrać za to ?
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
chudzinka moja wazy tylko 7900, ale lekarka mowi zeby sie nie martwic ze jak przybiera to jest dobrze kupy zielone najprawdopodobniej na zeby, podawac mam probiotyk i obserwowac narazie mleka nie zmieniac, zajrzala mu do zebów i mowi ze kilka sie szykuje do wyjscia dała nam skierowanie na zelazo bo jak to powiedziała jest blado zołty nie wiem co to znaczy ale dla pewności zrobimy morfologie
Jasiek od kilki dni tak dziwnie kreci główka tak szybko na boczki i oczywiscie ja juz panika ze cos nie tak wiec zapytałam lekarke ona mowi ze nie wie co to, moze taki ma etap w rozwoju ale dla pewności wysle nas do neurologa, zeby obejrzał bo wczesniej to zachodzace słonce ja niepokoiło, robiismy USG główki wszystko niby oki, wiec zeby juz wszystko wykluczyc to daje skierowanie, dla swietego spokoju, zapisalismy sie dopiero na 16.12 bede znowu chodzic i rozmyslac, ale do neta nie zajrze, juz dzis pol dnia myslałam i M katowałam w pracy, ale zgadał sie M z kolega z pracy bo słyszał jak M katuje przez tel. i kolega powiedział ze jego corka tak miala, lekarz im powiedział ze jak dziecko ma za duzo bodźców to moze tak robic i ze do 2 roku to zanika, moze za duzo Jaskowi ostatnio piosenek dla dzieci puszczałam, kurde mam nadzieje ze to nic powaznego
nie wiedziałam ze bycie mama jest takie stresujace, dzis do M powiedziałam ze chyba wiecej dzieci nie bedziemy mieli bo mnie wariatków czeka, ja tak sie wszystkim przejmuje i szukam nie weim czego eh
a tak w ogole to powiem Wam ze ci wszyscy lekarze to mam wrażenie ze na nas wszystko testuja i sprawdzaja
ale walnełam referat
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
A mnie lekko stabaczyło, Młody miał dziś tylko jedną drzemkę, więc już o 17. 20 była jazda. Zasnął chyba o 17.40. Maja też padnięta, ale oczywiście rękami nogami się przed spanie broniła. Chciała do wózka iść pić mleko, przkonałam ją na bujak i to bez mycia, bo by już nie dała rady. No chyba że z takim płaczem, że by Młodego obudziła. A ten i tak się wcześniej przebudził i nie chciał cycka, nie chciał butli. Ale powoziłam, potelepałam w wózku i śpi.
Dobra lecę cos ogarnąć, bo mąż z pracy wraca to się za głowe złapie.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja dziś zabiegana cały dzień byłam, ostatnie zakupy mikołajowe i swoje zrobiłam ( sweterek i spodnie ala leginsy kupiłam ), skoczyłam też do fryzjera i drogerii uzupełnić zapasy kosmetyków. I od jutra praca. Stresik jest nie powiem, wracam po roku i dwóch tygodniach, międzyczasie troche się nam w zespole pozmieniało więc na nowo będę się musiała dostosować. Szkoda mi zostawiać Emisie, tymbardziej, że przez te ząbki ciężko jej idzie jedzenie i mam takie poczucie, że tylko ja wiem jak ją zachęcić do jedzonka. Cieszę się, że wracam ale z drugiej strony żal mi zostawiać moje słoneczko kochane Taka jestem rozerwana. A teraz to mnie nawet głowa od tego rozbolała.
Kaikai- super Dawidkowi idzie raczkowanie
Azja- dla własnego spokoju lepiej oczywiście sprawdzić, ale Jasiu wygląda na okaz zdrowia więc ne stresuj się aż tak bardzo
Na koniec poprztykałam się z mężusiem, on nie rozumie, że przeżywam rozstanie z Emisią i hormony szaleją.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Ja jutro do fryzjera idę
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ilonka ja Cie rozumiem, ja tez napewno bym przezywała, z jednej strony jak mam gorszy dzien poszłabym juz do pracy, a z drugiej byłoby mi szkoda zostawaic mojego Łobuziaka ale po kilku dniach napewno sie to wszystko ulozy i Emisia bedzie Cie witała z opgromna radościa a to napewno tez fajne przezycie
Dave mowisz fryzjer, też by mi sie przydał
Pauluska ja tez jestem z tych mega przewrazliwionych az sama sie na siebie czasem wkurzam, ze takie głupoty potrafie sobie nakrecic
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Ilonko nie dziwię Ci się, że hormony Ci szaleją, zdaj nam koniecznie jutro relację jak pierwszy dzień minął
Azja dla spokojności można specjalistę odwiedzić i dobrze to świadczy o lekarzu, że nie bagatelizuje twoich wątpliwości, ale jestem pewna, że nasz Dżon akrobata jest zdrów jak rybka Ja nie kojarzę takiego kręcenia główką u Adasia, a może nie przykuło to po prostu mojej uwagi.
Pauluska my po pierwszym nocnikowaniu dzis, efekty żadne, cierpliwość do siedzenia w miejscu skończyła się Adasiowi po 2 minutach, no ale będziemy się sadzać dalej, choćby na chwilę dziennie.
Zastosowałam się do rad pediatry i poprzestawiałam pory jedzenia. Z kaszką poszło gładko, ale obiad przed spaniem to oczywiście był chybiony pomysł, Adaś poszedł więc na głodnego spać i dopiero po przespaniu się zjadł cokolwiek. Myślę jednak, ze jak przestawimy spacerki to będzie lepiej. Do tej pory pierwsza drzemka była w domu a na spacer szliśmy po 12 i wtedy druga drzemka była. Teraz będziemy wychodzić po 9, więc obiad w am raz ok 13 wypadnie. No zobaczymy czy o coś da.
Miałam dziś prasować, ale już 22 prawie i jakoś natchnienia brak. No ale muszę, bo Adaś piżamki na jutro już nie ma
aaaaa obniżyłam łózeczko, Adaś sięgnął dna