- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Azja moj tez tak krecil glowa,pamietam chyba tak pare tygodni temu. Tez juz sie denerwowalam ze cos nie tak, ale przeszlo samo nawet nie wiem kiedy. Wyluzuj troche kobietko bo to oszalec mozna jak sie tak mysli.
Napewno wszystko jest ok, zobacz Jas pieknie sie rozwija, staje juz sam jest zdrowy. A to ze kreci to pewnie z ciekawosci rozglada sie, moze spodobalo mu sie to i dlatego tak powtarza
Dobrze ze pojdziecie do neurologa,bedziesz spokojniejsza. Ja tez czesto panikuje i latam po lekarzach i to nie jest moje pierwsze dziecko.Tylko to bylo dawno temu a teraz sa inne czasy, czlowiek sie naoglada na czyta i w tym necie tez
Bedzie dobrze,nie martw sie :*
Ilonka trzymam kciuki tez czasami mam ochote juz wrocic do pracy, tylko ja za duzo nie zarobie a to co zarobie to b
ym musiala niani zaplacic. Chyba poczekam az maly do zlobka sie bedzie nadawal,ale z drugiej strony szkoda mi go.
Powodzenia jutro kochana
Juz trzeci raz pisze bo maly tak mi sie budzi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prog...atry,107575,1,0.html
Zaraz wracam.....
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
teraz przechodzę powoli na pieluchy wielorazowe, ale po przeczytaniu tego zastanawiam się czy nie zakupić od razu nocnika, chociaż nie wiem czy będę miała aż tyle cierpliwości.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Kaikai, ależ ten Dawidek wymiata, świetny jest i śliczny, a te oczyska to chyba ma po Tobie, nie?
Azja, na bank Dżon okaz zdrowia - przecież pierwsze usg nic nie wykazało i pamiętam jak pisałaś, że neurolog Was uspokajał. Te "zachodzące słońcem oczy" to wydaje mi się, że Leoś też kilka razy w życiu zrobił jak się przestraszył, albo jak wjechaliśmy wózkiem z jasnego do ciemnego. Ruchu głową nie kojarzę, ale może po prostu nie zwracam na to uwagi wiem, że jak chce spać to się strasznie "trze" po oczach i twarzy, i wtula. Asymetria nie jest poważnym problemem, a w szczególności Wasza, bo jest już wyleczona . Tu możesz se czytnąć, że nie jest: poofi.pl/asymetria-ulozeniowa/
I jeszcze - fizjoterapeutka widuje Jaśka tak często, że na pewno zwróciłaby uwagę na jakieś odchylenia, bo przecież się na tym zna i pracuje z poważnymi przypadkami: porażenia itp A już szczególnym dowodem na powyższe stwierdzenia jest to, że Jasiek wprost goni z rozwojem, a jest najmłodszym kwietniówczątkiem. Waga zaś nie pnie się w górę jakoś spektakularnie, bo on ciągle w ruchu Spokojniejsza?
Ilonka, oby jutro szybko minęło bo pierwszy dzień najgorszy,a potem się wciągniesz
Pauluska, kurcza, jakieś choróbska się Iguni trzymają a jak wam ZUM zdiagnozowali, tylko badanie moczu?
Dave, udanej wizyty w fryzjera. Jakieś duże zmiany się szykuja?
Alex, dzięki za linka - fajny blog.
Agat, ja też dziś ostatnia pidżamę Leonkowi założyłam, a teraz czekam aż pralka skończy prać.
Czas i nam zacząć się wysadzać (zawsze mnie śmieszyło to określenie siadania na nocnik ). Jutro ostatnia dawka szczepionki przeciw WZW B, ciekawe co nam pediatra wymyśli - oby nic Nie cierpię chodzić na szczepienia...... A MMRII/Priorix to chyba odłożę do 3 roku życia, no ale to temat na potem, bo jeszcze chwila do tego szczepienia nam została.
Dobranoc.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Nieyoperek dzis w dzień brykal, spał po 20 min wiec jak padł po południu to oczywiscie odciął swoje zwyczajowe .30 min i wszcząl awanturkę, ale byłam przygotowana i zdeterminowana go dalej ululać, więc poszlismy juz razem spac dalej w rodzicielskim łozu no i ........pospal łącznie 3 godziny, ja z nim połtorej wiec z wieczora obydwoje bylismy świeżutcy jak skowrony
W zwiazku ze związkiem dzień dopiero niedawno uznalam za zakończony, Misio padł 22.20
kaikai superancko Dawidek raczkuje, też bym juz chciala żeby Miki sie ruszyl
Mialam zapytac, bo wspominalas ze na diecie jesteś, co to za dieta? A jak w ogole Twoja szanowna wątroba po szaleństwach z okresu ciązy?
ilonka, ja wspołczuję, nic a nic nie zazdroszczę powrotu do pracy trzymaj się kochana, oby wszystko było ok
Azja, ja tez myslę, ze wszystko z Dżonsikiem ok, sama widzisz jak szaleje z rozwojem, przescignął wszystkich
Ja też z przewrazliwionych a widzisz-trojki sie dochowalam, więc nic a nic nie wierzę w Twoje deklaracje
Agat, o 9 na spacer dżizas! I to w zimie
Podziwiam, my o tej porze się w łożeczku przeciągamy
Chociaz, przymierzam sie do pojscia na roraty, więc jutro sie nie poprzeciągam
Ja Cię podziwiam z tym prasowaniem i to jeszcze piżamkę.......ja to stary leniwiec jestem jednak...
Dave, to Majos jeszcze jeżdzi w wozeczku, czy to tak dla pieszczoty zachciala?
creMoniu, no, to teraz Cię wiecej będzie na forum, I hope? a co to było z tym " FAK FAK FAK" .... bo mi sie tradycyjnie link nie otworzyl...
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Fak fak fak Moni dotyczyło śniegowego natarcia w Mikołajki.
Miałam ostatnio zapytać - gdzie wasze dzieci śpią podczas drzemek w dzień? Mój śpi na bujaczku :/ Duży już jest i przydaloby się go odzwyczaić, ale coś nie idzie.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na dworze to wiadomo. Nigdy nie sypiał w buja zkach , hustawkach itp, co najwyzej na brzuchach rodzicielskich lub w objęciach matczynych
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas pierwsza drzemka, skowronek obudził sie 5.50 nie ma litości dla matki
dziewczyny dzieki za wsparcie mam nadzieje ze to nic powaznego, choc dzis tak robił z rana i to nie była pora drzemki, sama nie wiem ale postaram sie nie zamartwiac do wizyty u neurooga, w piatek mamy rehabiitacje to podpytam nasza Pania
Jasiek najczescie spi w dzien w łóżeczku, wczesniej spał na naszym łóżku ale odkad stał sie małym akrobata kłade go do łóżeczka
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Kaikai Dawidek wymiata!
Azja Antoś też tak rusza szybko główką ale to wtedy jak mu się bardzo spać chce.
Ilonka trzymam za Was kciuki!
Pauliśka ja sadzam Antosia z rana po przebudzeniu jak widzę e zaczyna się napinać do kupy no i po każdej drzemce przed spacerem po i kiedy mi się tam umyśli byle nie na sile.
My mamy skierowanie na rehabilitacje i......
5 ząbka który wczoraj wyszedł.
Antos nadal kaszle wiec czeka nas kolejna wizyta u pediatry....
nocki sa fatalne i nie wiem czy na kolejne zęby czy przez kaszel masakra.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Tak, wiec jem 5 posilkow regularnie a kolacje najpozniej o 19
-pieczywo tylko razowe
-zero slodyczy
-nic smazonego
-nic gazowanego
-wedlina tylko drobiowa
-codziennie na drugie sniadanie owoc i maly jogurt naturalny
-codziennie na podwieczorek szklanka soku warzywnego lub innego naturalnego
-nabial tylko chudy
generalnie podobnie jak w ciazy byam, czyli troche watrobowa ale za to duzo jem teraz warzyw i owocow co w ciazy nie moglam. Nao i maki pszennej nie uzywam tylko kukurydziana.
W tamtym tygodniu schudlam 1,5 kg, ale oczywiscie w weekend pizze zjadlam, bo kochana Suzi apetytu mi narobila! !!
A z ta operacja to caly czas "musze sie zapisac " ale czasu nie mam przy malym,czekam moze po nowym roku jak P wezmie tacierzynski, wiesz poki nie boli to sie zapomina. Ale musze porzadek zrobic przed wakacjami.
Co do drzemek to moj zasypia na raczkach, siadam tak jak Suzi tylko bujam go na kolanie, potem klade go do lozeczka albo ze mna i ja tez drzemie;)
a po kapieli Dawid sam usypia w moim lozku a potem go przekladam do lozeczka, a potem do mojego i tak w kolko w koncu po kilku razach i moim wstawaniu spi juz ze mna do rana.
Co do nocnikow to ja mysle malego dopiero w wakacje albo w nastepne przyzwyczajac, jak bedzie juz rozumial co robi i wolal siusiu czy kupka. Jakos mi sie nie spieszy a nie chce zeby mial uraz. Moje dziewczyny na nocnik siadaly ok dwoch latek i tez juz noce przesypialy z sucha pielucha.
Teraz to i tak maly nie rozumie co robi, to takie celowanie, w dodatku zima i latwo pecherz przeziebic.Bo zeby dziecko zrozumialo co robi musi w majteczkach chodzic.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do nocnika to bratowa sadzała swoją Anielkę właśnie od 7-8 miesiąca i teraz dziecko ma 1,5 roku i potrafi pokazać na nocnik jak chce siku czy kupę (nie zawsze oczywiście), no i rano niemal zawsze kupkę do nocnika zrobi. Ja będę więc próbować wprowadzić u nas nocnik, ale oczywiście nie na siłę, jak nie będzie chciał siedzieć to zmuszać nie bedę