BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #635318 przez Ane88
no właśnie ja dzisiaj mówi do mojego M. że chyba nam się waga zepsóła...
bo też jakoś stanęła w miejscu...

Marcin stanął i szybko stwierdził, że chyba sie jednak zepsóła... bo jemu pokazuje za dużo :PP

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #635334 przez moniaaak
Dziewczyny fury super :D

Mam pytanie: w którym tygodniu robią pierwsze KTG? Bo tak sobie myślę, że ja jeszcze nie miałam i lekarz też nic nie wspomina...

11 lata 8 miesiąc temu #635345 przez Olga60
moniaaak napisał:

Mam pytanie: w którym tygodniu robią pierwsze KTG? Bo tak sobie myślę, że ja jeszcze nie miałam i lekarz też nic nie wspomina...

Nie jest powiedziane, ze będziesz miała ktg. Ja chodzę prywatnie do gin i nie miałam ktg w pierwszej ciąży i tej też nie.

11 lata 8 miesiąc temu #635347 przez Olga60
moniaaak napisał:

Nie jest powiedziane, ze będziesz miała ktg. Ja chodzę prywatnie do gin i nie miałam ktg w pierwszej ciąży i tej też nie.

11 lata 8 miesiąc temu #635354 przez Domiś91
Ja ktg tez nie mialam. Tylko mi puszczał bicie serca Tymka... :)

11 lata 8 miesiąc temu #635359 przez Gabi31
Ewela- wygladasz rewelacyjnie:) sliczny brzuszek:)

Domiś- fajny pomysł z lampką, ja tez musze cos podziałac, zeby pokoj nabrał dzieciecego wygladu, chciałm dzis cos porobic ale kompletnie nie mam siły na nic, brzuch mi sie daje we znaki.

Dziewczyny KTG nie jest obowiazkowe, niektóre dziewczyny maja je tylko przed samym porodem, zalezy od lekarza. Ja miałam juz duzo razy ale to dlatego ze lezałam w szpitalu i tam bylo to obowiazkowe po 31 tyg ciazy, potem kontrolnie lekarz mnie kierował, ale wszystko od lekarza zalezy.

11 lata 8 miesiąc temu #635371 przez Domiś91
Wlaśnie mnie tak wzieło i jakieś 5 minut szorowałam sutki szorstką stroną gąbki :) Bolało troche ale fajne uczucie jest po :)niesttety zadnych skurczów nie poczulam :P

Mleko z czosnkiem i miodem wypite, także zabieram się do spania :* Miłej nocuni :)

Tysiak dawaj znac od razu co tam z tobą!! Rano od razu wchodze na forum żeby się dowiedziec :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #635376 przez Gabi31
TYSIAK! trzymamy kciuki, daj znac co i jak:)

Milej nocki Domiś, natchnełaś mnie do masażu moich darów losu, ide do wanny:)

11 lata 8 miesiąc temu #635388 przez tysiiiak
kurde teraz to juz zglupialam calkowicie :( sam bol @ zelrzał czuje takie lekkie ćmienie jakby ale brzuch dalej jak skała... no nic poleże jeszcze i zobaczymy co noc przyniesie

11 lata 8 miesiąc temu #635418 przez tysiiiak
Na szybko ... Leze na.odzdziale ginekologicznym bo na ktg malutkiemu tętno spadło na chwilę... Już jest dobrze i mam nadzieję ze szybko wrócę do domku. Rozwarcie na 1 palec.
Tyle co się nastresowalam dziś to masakra :(

11 lata 8 miesiąc temu #635423 przez tweety
tysiiiak - bedzie dobrze!

11 lata 8 miesiąc temu #635425 przez tweety
Dziewczyny,
Na moje skurcze i twardnienie brzucha lekarz przepisal mi nospe. 3x dziennie. jak powiedzialam ze biore raczej jak czuje twardnienie niz regularnie 3x dziennie to pani doktor na mnie spojrzala z dezaprobata i powiedziala, ze moge czasami nawet 4 razy brac i ze lepiej zaraz jak wstane zeby skurczu nie bylo niz dopiero jak jest.

tymczasem wczoraj siostra mi powiedziala ze nospa moze powodowac potem problem z napieciem miesniowym u dziecka. i zaczynam watpic czy chce ja brac. nie chce zrobic krzywdy dziecku. kurcze, co radzicie? czy bierzecie reguralnie nospe?

Jak cos planuje brac do wtorku, potem bedzie skonczone 37 tygodni.

11 lata 8 miesiąc temu #635426 przez Domiś91
Tysiak, trzymaj się tam, wszystko bedzie dobrze napewno!

Tweety, ja w ciąży postanowiłam odłożyć wszystkie lekarstwa oprócz Apapu. I tez biore go tylko w kryzysowej sytuacji, jak już się nie da wytrzymać z bólem głowy. Więc może wpisz w internecie co i jak z tym napięciem mięśniowym.. Ale jeśli się martwisz o dzidzie, to lepiej nie bierz ich tak dużo, tylko jak naprawde mocno będzie bolało.

11 lata 8 miesiąc temu #635432 przez demoniqe
Tysiiak mi lekarz kazal odstawic wszystkie leki i luteine i nospe w ubieglym tygodniu. Powiedzial ze od 36 tygdziecko jest gotowe do zycia na zewnatrz. Tylko nie odstaw gwaltownie id razu bo jak duzo tego bralas to mozesz urodzic. Ja kuteine zmniejszalam z 2 tab do 1 na raz a potem do 1 dzuennie. Nospe bralam z 4 razy na cala ciaze wiec tu odstawilam od razu.
Juz jutro wizytka!!

Lania ty sie bardzo dobrze trzymasz oo zdjeciu pessara :-) ja mam nadzieje ze po majowce urodze.

Maly fika od rana i pozdrawia wszystkie ciocie! Ostatnie 2 dni do pracki..

11 lata 8 miesiąc temu #635434 przez demoniqe
Tweety nie tysiiak sorki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka