BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #634452 przez anek
Lalka GRATULACJE! ooo duza dziewuszka.jka bedziesz miała jak napisz jak sie czujesz i co z Jagną?ale Ci faaaajniee, malutką juz tulisz:)niech zdrowo rosnie.

kurcze a ja dalej chora, tzn meczy mnie bardzo kaszel i boje sie zeby to skurczy nie wywołało.Malutka co zasnie to za chwilke mam atak kaszlu i zaczyna kopac. biedactwo nawet spac nie dadzą.kupiłam tez syrop Prenalen i jem czosnek mam nadzieje ze przejdzie bo mi szkoda Małej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #634492 przez KarinaM
Część dziewczynki.
Byłam w szpitalu dowiedzieć się co potrzebne dziecku. Okazało się że wszystko. Oni mają tylko do kąpieli i do pępka. Ubranka lepiej swoje. Pani położona była super. Wszystko tłumaczyła i nie denerwowała się. Jak popatrzyla na mnie to powiedziała że dzidzia będzie raczej mało ważyła. No i że brzuch mam nisko. Ale ja całą ciążę miałam nisko.
Lecę zaraz z Igorem do ortodonty więc pewnie jak przyjadę to będę miała co czytać.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #634527 przez Sevilla
No ja właśnie też chyba zacznę hartować sutki :) A tym czasem czeka mnie góra prania własnych rzeczy :) Przez ostatnie tygodnie byłam tak pochłonięta praniem i prasowaniem Maksiowych ubranek, że kompletnie zapomniałam o naszych, aż wczoraj mój luby mówi do mnie, że zakłada ostatnią parę majteczek ... hihihi jakby chodził bez, ja bym się nie obraziła :silly: :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #634530 przez lkasiulla
Lalka Moje GRATULACJE!!!!!!!! :):):) buziaczki dla Ciebie i córeczki :*

Czytając was chyba też zacznę torturować :p swoje sutki bo jak na razie nic ani nie bolą ani mi piersi nie urosły, no i brak siary, ale mam nadzieje że to nie znaczy że nie będę mieć pokarmu. A no i jeszcze słyszałam od położnej żeby zacząć wcześniej smarować sutki maścią więc ja dziś zaczynam bo równo miesiąc został do terminu z okresu choć z wszystkich usg były wcześniejsze terminy zobaczymy co mi pokaże usg 30.04, mam tylko nadzieje że nie usłyszę że będzie chłopczyk bo będzie chodził w różu :P:P

Ja też ostatnio nie zbyt się czuje słabo mi na nic nie mam siły i mam omdlenia, za tydzień idę robić badania więc zobaczymy...

A czy ktoś już zrobił listę z datami urodzin naszych maluszków?? Czy to tego co Anabelle zrobiła będzie się dopisywać?? A skoro mowa o Anabelle ciekawe co z nią czy już urodziła :)

No i tak ostatnio myślałam co z Zelinka... mam nadzieje że u niej i u jej córeczki wszystko ok :)

11 lata 8 miesiąc temu #634536 przez aleksiaa88
Kiedyś miałam hartowane sutki, ale odkąd mąż dowiedział się, że czasem wychodzi siara tam przestał się nimi bawić :(
Wczoraj jak się przebierałam usłyszałam od męża ale ci brzuch sterczy, no co on chce przecież on jest mały i wcale mi tak nie sterczy, a może jednak jest duży tylko mój mózg mi co innego podpowiada oczom. Ja ciągle widzę go małego, a ten oooooooo jaki wielki :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #634541 przez tysiiiak
lkasiula ja ostatnio przymierzałam sie do zrobienia tabelki ale jak juz byłam zwarta i gotowa okazało się, że odkąd oddałam lapka do naprawy nie mam exela :(
pozostaje nam chyba ta lista co robila Anabelle ale tam tylko ona moze edytować a jej ni ma :P

ja wczoraj mialam okropnego lenia dzis jest juz lepiej :) moze uda mi się dojść spacerkiem na szkołe rodzenia :)

Sevilla ja tez ostatnio musialam nadrobic pranie nasze bo juz sie wysypywalo z kosza na brudy :P ale to przez brak sprawnej pralki przez jakis czas :)

11 lata 8 miesiąc temu #634584 przez ewela86
ja zaraz zmykam prasować... i zamierzam zamówić resztę (choć pewnie jeszcze nie wszystko) rzeczy dla mnie i maleństwa!

11 lata 8 miesiąc temu #634598 przez Alex_87
Ja to chyba mam już wszystko, przygotowałam ubranka do szpitala i do wyjścia dla małej, nie wiem czy dobre, najwyżej moja mama coś wybierze w zależności od pogody. Jeszcze czekam na kuriera z wanienką i innymi pierdółkami i na moje staniki z allegro. No i w sumie najważniejsze - na wózek i fotelik, które mam dostać od ciotki, mam nadzieje, że na początku maja mi go dostarczą.

Dowiedziałam się ostatnio, że u nas w szpitalu nie wypuszczą dziecka w dniu wypisu dopóki nie zobaczą, że ma się fotelik samochodowy. No chyba, że ktoś mieszka blisko to wiadomo, że wózek weźmie. W sumie fajnie, że dbają o bezpieczeństwo. Mi nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby jechać samochodem z dzieckiem bez fotelika.

Kurcze wiecie co schizuje się, że mam za mało ubranek 56. Ale trudno najwyżej będą na niej wisiały. Chociaż może nie, ja mierzyłam 54 ale za to mój mąż 64 cm, więc może będzie gdzieś pomiędzy ;)

11 lata 8 miesiąc temu #634622 przez tysiiiak
Alex z tego co się orientuje to w każdym szpitalu tak jest że nie wypuszczą dziecka jeżli nie ma fotelika albo gondoli ... :)
Nie martw sie tym że masz mało rozm. 56 bo może się okazać że odrazu będziesz ubierała 62 :) a jak ubranka będą troszkę luźniejsze to łatwiej się ubiera i nic się nie stanie :)
moim zdaniem ubranka 56 i mniejsze są produkowane głównie po to żeby przyjść zaraz i kupić większe :D :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #634630 przez Alex_87
Tysiak pewnie masz racje z tymi ubrankami, mi się pewnie już włącza takie myślenie, że pewnie czegoś nie mam, albo czegoś mam za mało. Zresztą oni i tak owijają dziecko w rożek, więc c to za różnica jak będzie luźniejsze ubranko.
A to widzisz ja nawet nie wiedziałam, że w szpitalach mają takie wymogi.

Echh dostałam znowu pismo z Zusu, czego im tam brakuje, ale z tego co wiem mój szef też dostał już to pismo i ma od razu im donieść. Mam nadzieję, że zbliża się koniec mojej męczarni z tymi urzędasami. Swoją drogą żeby przez 40 dni sprawdzać, że brakuje im jednego dokumentu :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #634665 przez lusi00
Hej mamuski:) czy mozecie mi powiedzieć czy to ciąża?

11 lata 8 miesiąc temu #634666 przez Gusia
Lalka GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!! Dużo zdrowka dla Jagusi !!!!!!!
Poród miałas wymarzony :))) życzę każdej mamusi takiej szybkiej akcji :)

Ja puki co mam jeszcze tydzień pracy po 12 godz i nie dopuszczam do siebie myśli o wcześniejszym porodzie, żadnych skurczy przepowiadajacych nie czuje, tu coś boli tam coś boli, cieżko trochę ale nie mam czasu za bardzo sie zastanawiać czy to bliżej czy dalej :)
Codziennie mówię do Julci ze musi dać mamusi czas spokojnie skończyć prace, wprowadzić nowych pracownikow a potem ogarnąć prasowanie i pakowanie torby do szpitala :D
Mam nadzieje ze poslucha, mi zostało 29 dni według usg i tego sie trzymam :)))))

11 lata 8 miesiąc temu #634673 przez Ane88
lalka napisał:

dzień dobry!!!!!nie śpię już od 3 godziny!!!!

melduję,że 23 kwietnia o godzinie 8-43 przyszła na świat Jagna Franciszka!!!waży 4200(a dwa dnie wcześniej lekarz zmierzył dziecko i powiedział,że mała waży 3300)i 62cm,10 punktów!!!!
cały poród był błyskawiczny!!!!całość trwał 2h!!!!do 9cm rozwarcia...spokojnie siedziałam sobie w pokoju i niewiele czułam!!!!na porodówkę przywieźli mnie już bólami partymi...i główką na wierzchu!!!

Retyyy :)
Lalka super... gratulacje... córunia dorodna:)
chyba ubranka w rozmiarze 56 nie na wiele sie zdadzą :)))
dużo zdrówka dla Jagusi i dla Ciebie szybkiego powrotu do formy:)))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #634676 przez Sevilla
lusi00 może coś więcej, bo trudno odpowiedzieć na takie pytanie ...

11 lata 8 miesiąc temu #634707 przez ewela86
piękna pogoda dzisiaj :lol: idę korzystać:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka