BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #694342 przez Olga60
Moja w dzień je co 2 max 3 godz, w nocy najpierw 4 max 5, potem juz 3 przerwy zjada 90ml i jeszcze cos tam zostawi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #694353 przez munnecabrava
Kraina powiem tak z mojego punktu widzenia , jak chcesz przejść na mm to musi być staniwcza decyzja ...koniec i juz. Ja karmilam pół na pół i powoli idstawialam i szkodzilam małej bo organizm sobie nie radził. Nie umialam odstawic bo miałam wyrzuty sumienia. Aż w końcu powiedziałam dość i jadlam specjalnie to co by jej mogło zaszkodzić żeby nie złamać postanowienia i nie dac jej mleka mojego. A oje mleko odciagalam i wylewalam coraz mniej i coraz rzadziej. I takim sposobem mam juz okres..... A nie wiem czy się chwalilam ;d że odwazylam się ja małe conieco z mężem. I było super ;) nic nie bolało. ;) a tego się bałam. Chociaż trochę mi libido od ciąży spadło i zastanawiam się co mogę z tym zrobić ;?

11 lata 5 miesiąc temu #694355 przez munnecabrava
Domis a ma twój Tymek skok rozwojowy jakoś teraz? Bo mój dziecior postanowił mnie wykończyć nerwowo jakieś relanium muszę kupić bo masakra .... Kocham ja strasznie ale jak drze ryjek w nieboglosy ...bez powodu to mi ciśnienie skacze..

11 lata 5 miesiąc temu #694357 przez joasia10015
Ojjjj dziewczyny ale mielismy noc-szok!!!!
Mały prężył sie w kazdej mozliwej pozycji :( Wczesniej na recach,czy leżąc na mnie zasypial a dzis masakra!!!!I jak na zlosc kiedy zrobil nad ranem kupke,pierdziochy poszly ...zasnął (koło 7 rano) a o 8 obudził sie moj starszy syn (który normlnie spi do 10,11 )i pospałam w sumie godzinke :ohmy: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:
Myślałam że głowy nie podniose z poduszki :( No i dzien na wariackich papierach ,do tego znajoma wyciagneła mnie na FESTYN RODZINNY -pomyslalam ze troche mnie wiatr owieje i sie obudze...i wiecie co???? Miki spał 4 godziny :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Matko gdyby on tak spal w nocy :blink: :blink: :blink: :blink:

Apropo chrostek to mój tez ma cos takiego jak opisywałyscie ... hmmm musze to poobserwowac :cheer:
A to fota dzisiejsza -bo w koncu trzeba bylo sie jakos ogarnac -a nie dres i kuc :silly:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #694362 przez Olga60
Jesssuuu Joasia jak Ty ładnie wyglądasz, brzucha w ogóle nie masz!!!!! A mi bembol sterczy dalej mimo, że chudzielec ze mnie.
Ja jutro będę wyjściowa bo chrzciny i kieca bombka żeby brzuch kryla :cheer:

11 lata 5 miesiąc temu #694364 przez Olga60
I jeszcze pewnie jutro dostane pierwszy @ bo mnie brzuch zaczął boleć :angry:

11 lata 5 miesiąc temu #694377 przez KarinaM
I jeszcze jedno pytanie do mam które karmią mm. Czy w nocy budzicie na mleko czy czekacie aż dzidzia obudzi się sama?

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #694378 przez KarinaM
Joasiu wyglądasz pięknie i kwitnąco.

Ciesz się że Twoje dziecko wstaje o 10,11. Mój Igor od najmłodszych lat wstawał o 5,6. Teraz jak ma wolne w lato to wstaje o 6:30,7:00. Ale jak było przedszkole to ciężko było wstać o 07:00.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #694390 przez Domiś91
Mbrava, na szczęście Tymek nie ma żadnego skoku :) tzn pare dni bardzo mało spał w nocy, dopiero z nami jako-tako przesypiał. Ale nie było too męczące :) i już mu przeszło. My z moim już od kilku dni rozmawiamy o 'ten teges', zobaczymy co z tego będzie ;) Gumki na wszelki wypadek kupione czekają w szufladzie :) Swoją drogą to nienawidze gumek :( Musze iśc do gina załatwić jakieś tabletki może..
Joaśka super wyglądasz! Nie uwierzylabym że masz dwójkę dzieci, gdybym nie wiedziała!!! Mi niestety bandzior sterczy :( ale mam to w dupie :D Jak komuś się nie podooba to niech nie patrzy :D
Ehh trzeba iść spac, bo nie wiadomo kiedy się mały obudzi :)

11 lata 5 miesiąc temu #694428 przez sisina
Hejka :laugh:

Karina M ja zrezygnawałam z piersi bo też miałam mało pokarmu i z jednej piersi uciulałam 50 ml masakra :(

A mój Fabiś wypija mm 90ml i je tak co 2.5 a 3 godzinki zalezy.....

Też chciałam karmić jak najdłużej ale niestety nie udało sie nic za to nie moge próbowałam :dry: i nie czuje sie jakbym była jakąś wyrodną matka :)

Joasiu ale lasencja z ciebie fiu fiu :laugh:

Też musze wstawić fotke ale najpierw musze zrobić jakąś fajną :laugh:

Co do seksiu to jeszcze nie próbowałam ale powiem szczerze że już mam chcice :laugh: :blush: i chyba dziś spróbujemy.....

Miłej niedzielki kochane :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #694436 przez KarinaM
Witam!

Noc spokojna. Po kąpieli Irina wypiła o 19:30 50ml mm. Obudziła się o 00:00 i wypiła tylko 40ml mm. Później obudziła się o 3:30 i wypiła 50ml. Rano wstała o 6:00 i chciała jeść. Wypiła 60ml. Dalej mało wypija ale pewnie niedługo zmieni się to.

Sisina a czy Ty ścigałaś pokarm czy dokarmialaś? Ja ściągan ale nabierają te cycochy. Próbuję mniej ściągnąć ale boję się zatorów.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #694438 przez demoniqe
A ja mialam wczoraj urodzinki. Maz dal mi 3 godzinki czasu dla siebie i zajal sie malym. Sciagnelam 100 ml mleka zostawilam w butelce i poszlam do fryzjera :-) maly pierwszy raz jadl z butli i sobie poradzil :-)
Potem byl spacer 3 godzinki i zamawialismy jedzonko na chrzciny.
A wieczoremm grill u znajomych.
Maly poszel spac o 21. Daam mu cycka o 2 i o 5 i spal do teraz. A teraz przynioslam go z lozeczka do nas do lozka zeby pogugal a on znow zasnal :-)

11 lata 5 miesiąc temu #694454 przez Ane88
hej:) wczoraj miałam masakre... Kubuś cały dzień się prężył i płakał...
pleśniawki w buzi nie znikają póki co... chyba skocze do apteki po ten aftin...;/ albo ten roztwór fioletu podobno najlepszy jest, ale wszystko upaprane..

co do jedzenia to moj Kubuś w 2-3 tygodniu życia zjadał 80-90ml...:P

a teraz je zazwyczaj 150 co 3 godziny, ale zdarza się, że zje 90 labo 100 tylko.
wczoraj był taki umęczony, że zjadł na wieczór tylko 40 i zasnął i spał do 3:)
pytałam też pani doktor czy to nie za dużo je...ale powiedziała mi że mam mu dawać tyle ile potrzebuje, nie oszukiwać herbatką bo to nic nie da i będzie płakał.

a w tabeli żywieniowej 150 ml jest dla 4 miesięcznego dziecka przypisane...

ale tak sobie ostatnio myślałam, że jak chce tyle jeść to powinnam się cieszyć, bo niektóre mamy mają problemy, że dzieci nie chcą jeść jedzą 20-30ml i muszą latać z butelką żeby zjadły cokolwiek...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 5 miesiąc temu #694469 przez KarinaM
Demoniqe spóźnione wszystkiego najlepszego i spokojnych nocy.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #694482 przez tysiiiak
Witam z rana :)
Wczoraj byliśmy na imieninach cioci m. I wrócilismy koło 22 :) mały wynoszony przez ciotki :p w domku dostał tylko.cyca i zasnął nie miałam szansy go wykąpać nawet ;p potem pobudka o 1, 4.30 i o 8 :) czuje się dosyć wyspana :) i znowu lula :)

Ane - kupiłam ten aphtin (kosztuje 2.5 zł) i dziś już widzę poprawę ;) więc może spróbuj jak się pogarsza

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka