- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
hmm nic mi sie dzisiaj nie chce (dzień jak codzień)
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do wielkości dziecka to mi lekarz powiedział,że żadnego wpływu nie mają na to witaminy!!!!moje dziecko jest duże(3100)bo ja nie jestem drobnej budowy i to też ma znaczenie!!!a witaminy biorę...od 12 t.c
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ale sobie spacer zrobiłam z rana, poszłam na badania do przychodni, mąż nie mógł mnie zawieźć, a ja taka mądra zamiast wziąć taksówkę to polazłam, a to niezły kawał pewnie dziś będę leżeć cały dzień.
Ja też się boję karmienia, a że nerwowa jestem to pewnie będę się wkurzać na początku, dziecko też się będzie wkurzać, przez to pokarmu będę miała mało i tak w kółko więc staram się naprawdę pozytywnie do tego nastawiać i już sobie wmawiam, że nie będę się denerwować.
Słyszałam, że u mnie w szpitalu położne są całkiem ok, jak się zawoła albo spyta o coś to chętnie pomogą, ale muszą widzieć inicjatywę ze strony matki. A jak któraś woła je żeby wszystko za nią robiły to wtedy strasznie jeżdżą po takiej lasce.
Domiś ja z kolei taka jestem, że rzadko mi się niestety zdarza upominać o swoje ;/ niestety mam taki charakter, mam nadzieję, że po urodzeniu dziecka obudzi się we mnie jakaś lwica i będę umiała walczyć o swoje
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
Alex wiadomo bez wlasnej inicjatywy to niechetnie ktos pomoze a ja chce sie nauczyc wszystkiego dlatego bede liczyla na pomoc...moze nie bedzie tak zle.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lili nic nie martw,bedzie dobrze.tak jak napisała lalka trzeba walczyc o karmienie!!!!!.
ja z pierwsza ciązą chciałam dac sobie z tym spokoj, nawet poszłam do mojego gina zeby mi dał tabl na zatrzymanie pokarmu ( wiem głupia byłam), ale byłam młodziutka i podobnie jak Alex denerwowałam sie ze dziecko sie denerwuje, nie umiałam przystawiac, plus nie mam za bardzo gadane i bałam sie odezwac zeby mi pomogły.dopiero jak poszłam do gina i chciałam zatrzymac pokarm(oczywiscie z hormonów rozbeczałam sie tam), zobaczył ze cos jest nie tak, zjechał te pielegniarki i dopiero zaczeły mi pomagac.wtedy juz miałam brodawki baaardzo pogryzione ale pielucha w zęby i sie udało.takze dziewczyny pozytywne nastawie i walka.teraz juz nie bede taka cicha, jak cos nie ebde umiała, to od razu dzwoneczek niech przylatuje mi pomagac.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
ja też boje sie karmienia że nie bede mogła bo mam małe piersi i sutki ale zobaczymy co wyjdzie w praniu
MIŁEGO DNIA
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
raaanyyy... przeczytać wszystko z rana to łooo...;p
też się boje tego karmienia... wiem, że to nie ma wpływu na pokarm, ale w głowie mam cały czas to, że tej siary prawie nie mam;/
co do tych witamin o które pytałam... to wlaśnie chodziło mi o to, że ja od 12 tygodnia biorę Femibion clasic ( bo Natan2 mega drogie) tylko właśnie mój lekarz powiedział mi, żebym sobie od 9 miesiąca brała co drugi dzień... że w tym ostatnim miesiącu dziecko ma już wszystko wykrztałcone, a witaminy idą na przyrost masy...
biore co drugi dzień tak jak zalecił, ale ja codziennie jem jakieś owoce i to w sporych ilościach, więc tam też ma dzidziuś witaminki.
od kilku nocy śni mi się szpital i poród...albo że już urodziłam i chodziłam z wózkiem, ale Kubusia nie widziałam ani razu...(
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania