BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu #541046 przez Marta1985
Bąbelek przesłodki :)

No z tymi wózkami to trzeba pojeździć po sklepach i po dotykać każdego który się spodoba - może wtedy łatwiej będzie się zdecydować :)

Ja jeszcze tylko w tym tygodniu pracuje także od 4 lutego pełną para zacznę się rozglądać za cala wyprawka bo póki co to w zasadzie nic nie mam dla Bartka ... troszkę ciuszków od koleżanki dostałam ale one są w większości na takiego szkraba jak na zdjęciu jest.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #541048 przez Marta1985
Agiusia - śliczne te rzeczy :)

My dopiero lutym się wprowadzamy do naszego M bo póki co jesteśmy na finiszu umowy kredytowej. Czeka nas generalny remont chcemy urządzić kompletnie kuchnie łazienkę i pokój maluszka i chyba my się do jego pokoiku wprowadzimy najpierw bo jest całkiem sporych rozmiarów.

11 lata 10 miesiąc temu #541055 przez Agusia83
Marta, super...pamietam, ze jak sie do naszego wprowadzlismy to uwielbialam urzadzac...nie minelo mnie tez robienie gladzi, szpachlowanie malowanie, tapetowanie, kladzenie paneli, robienie sciany..burzenie sciany itd :silly: ale etap koncowy fajny :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #541058 przez Hania84
Teraz to są różności do tych dzieci. Tylko mieć kasę i kupować :)

Super te miarki i naklejki pod kontakt Agusia :) Jak takie nakleisz to Emi na pewno się zainteresuje kontaktami i będzie z chęcią Wam włączać i wyłączać światło :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541063 przez Agusia83
Haniu, ona juz to uwielbia robic, na szczescie nie dostanie :silly:

ja sie w ogole zastanawiam jak Emi przyjmie rodzenstwo....

11 lata 10 miesiąc temu #541071 przez Hania84
Aguś ja myślę, że dobrze przyjmie siostrę lub brata. Nie będzie między nimi jeszcze duża różnica wieku więc bez obaw :) tym bardziej że Emi tak na prawdę pewnie jeszcze nie odczuła tego że jest jedynaczką :) gdyby miała 3 lata i więcej to może i tak...choć to też zależy od rodziców jak przedstawią nową sytuację swoim pociechom. Joasia10015 ma podobny dylemat, ale myślę, że dobrze sobie radzi w uświadamianiu synka jeszcze jak drugi dzidziuś jest w brzuszku mamy :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541073 przez Agusia83
Haniu ja tez mowie Emi, ze mama w brzuszku ma dzidziusia...ona zawsze podnosi mi bluzke, wklada palec do pepka i mowi dzidzi....ale chyba jeszcze do konca nie kuma...jest malutka...`xdddc wcc ssdxedrdyfvfgfg``
te litrki to wlasnie jej dzielo... :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #541077 przez Hania84
Aguś kuma kuma...takie dzieci już dużo rozumieją :) wiem coś na ten temat ;) Roczne dziecko wbrew pozorom rozumie już praktycznie wszystkie komunikaty, a że czasem ich nie wykonuje lub jednym uchem wlatuje a drugim wylatuje to inna sprawa ;) to kwestia też charakteru. Emi już jest na tyle duża że rozumie na prawdę dużo mimo że mogłoby się Tobie wydawać , że rozumie całkiem mało :) Popatrz dzieci już w brzuszkach mam potrafią rządzić...spij na tym boku a nie na tym...kopnę cię bo wypiłaś za ciepłą herbatę itp :P i to nie tylko jakiś tam odruch...to właśnie mądrość naszych dzieci :)
Możemy też zauważyć, że jedne bobaski w nas ruszają się więcej inne są bardziej spokojne i ruszają się mniej... to też już kwestia budującego się charakteru :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541078 przez WisniaJ
Dla mnie wózek musi być przede wszystkim zwrotny i wygodny. Na wagę nie zwracam uwagi z tego względu, że mieszkamy na 5 piętrze i mamy windę, więc ewentualna walka ze schodami mi odpada :) No i pompowane koła. Mamy auto kombi więc z wielkością też nie będziemy mieć problemu :)

No i moje drogie - udało mi się namówić Przema na biały wózeczek Roan Marita!!!! :D Jestem mega szczęśliwa ;)

Ja mam w głowie moją wizję pokoiku małej, ściany już są fioletowe (jeszcze zanim okazało się, że jestem w ciąży miała to być garderoba, ale kolor został bo stwierdziliśmy, że będzie super), białe panele, drzwi przesuwne. Do tego naklejki na ścianę - Hello Kitty i Tweety :P Właśnie Przemek cośtam wierci i gniazdka montuje. Pokoik powinien być gotowy za kilka dni, wtedy zrobię zdjęcia i się pochwalę :D I zaczniemy powoli umeblowywać :)

Co do dzieci - wydaje mi się, że raczej kumają. Trzylatek koleżanki wie, że mam w brzuchu dzidziusia, a on za każdym razem, jak koleżanka mu powie "jedziemy zawieźć cioci np. miód dla dzidzi" to on krzyczy "to on już wyszedł?!" :)

11 lata 10 miesiąc temu #541086 przez Hania84
No to Wiśnia czekamy na zdjęcia pokoiku :)

Wózek super :) myślę, że dobry wybór. A ile kolorów do wyboru :) Różowe też były fajne :) Ale mnie coś ciągnie do grafitowych ze wstawkami :) też tam takie były :)Wiśnia a biały z czarnym czy cały biały?

Ja jeszcze nie wiem który.

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - płeć jeszcze nie znana ( córka - Lenka, syn - Bartosz)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

11 lata 10 miesiąc temu #541096 przez WisniaJ
Jest jeden taki biało - ecru i chyba ten :)

Ale mam dziś dobrze, zrobiłam pomidorową rano i mam dzień wolny, jemy pizzę, bo w takim remontowym mieszkaniu nie chce mi się chodzić i krzątać w kuchni, a pizza wielka to będzie też na jutro :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541102 przez Marta1985
A to Nasz Bartuś :) Mam nadzieje ze coś będzie widać :)

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541104 przez Agusia83
Faktycznie Emi dosc kumata dziewczynka jest...a co bdzie z rodzenstwem, zobaczymy :laugh:

Wisnia, ale smaka mi narobilas pizza.... :laugh: ja dzis mam barszcz czerwony z ziemniakami...jutro beda do barszczu pierogi z mieskiem...

mnie tez sie podobaly jasne wozki, ale zrezygnowalam ze wzgledu na brud...na jasnym wszystko od razu widac...i trzeba non stop prac...

odnosnie witamin zazywam femibion i czasem magnez...z tego, co pamietam, to magnez mozna chyba zazywac do 37tc...potem ponoc sie go odstawia, bo bardzo opoznia porod, czy cos w tym stylu.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541110 przez Hania84
Wiśnia ciii poruszyłaś drażliwy temat z pizzą :( Jestem zła bo kumpel miał zamówić mi pizzę (bo trochę lepiej umie po niemiecku) i nie dojechała :( Nie wiem czy była już o 12 jak byłam na mieście (ale mówiłam mu że ma zamówić na 15) i weź tu na kimś polegaj. A kobieta w ciąży jak się na coś nastawi to masakra. Jak to się mówi umiesz liczyć licz na siebie, twoje szczęście innych j...ie.
I szybko musiałam wymyślić co zrobić i jem ziemniaczki z piekarnika i od wczoraj klopsy jajeczne, a mój będzie miał bigos bo mam w słoiku.

Marta synuś śliczny :)

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - płeć jeszcze nie znana ( córka - Lenka, syn - Bartosz)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541113 przez Agusia83
Marta, ale cudne zdjecie :laugh: wszystko widac :laugh: a jaki ma piekny nosek :laugh:

Bo i ja zaraz zamowie pizze :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka