BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #342652 przez iwcia
Mamusie ja również życzę Wam wszystkiego co najlepsze, no i obyśmy niedługo już cieszyły się wspólnymi chwilami z naszymi maluszkami! Niech wychodzą! A no i łatwego porodu :)

O jejku u mnie dalej nic, poza dzisiaj prawie całodziennym bólem/kłóciem w kroczu, mała tak wariuje że czuję jakby mnie tam drapała na żywca. Serwuje mi dzisiaj też ostre szpice swoim kolankiem ;p i niby święta idą, ale ja dzisiaj humor mam kiepski. Tak jak i u Was jak ktoś dzwoni, albo widzi mojego męża to tylko o jedno pytają :/ ja już 5 dni po terminie... i nawet tego czopa nie widać.
Moja mama już swiruje, wysyła smsy rano w południe i wieczorem ;p heheee oj męczące to oczekiwanie męczące.
Ja dzisiaj zrobiłam sałatkę kurczakową z ananasem, miałam stertę prasowania, trochę porządków no i generalnie mogę się brać za próbowanie ciast :P tak za mną chodzi coś słodkiego ahhhh

A może jednak któryś kurczaczek zdecyduje się wyjść w te święta? ;)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #342653 przez szolrak1
Iwuś dzielna kobieto;] jeszcze troszke:D a moze malenka chcce poczekac zeby mamusia sobie dogodziła jescze w święta:D i nabawiła sie atmosfera rodzinna a nie szpitalem:D kochana masz corcie:D troskliwy miś :D

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #342655 przez iwcia
Tak madzia masz rację, jeszcze troszkę, innego wyjścia nie mam ;) w razie jakby się zdecydowała jutro opuścić swój ulubiony kącik to dzisiaj muszę jeszcze pojeść smakołyków ;)
Może to i dobrze dziewczyny, spędzimy święta w domach z rodzinkami, a tak mogłbyśmy leżeć w szpitalu i oblizywać się smakiem :P widocznie tak musi być.

I dla przypomnienia :D

Iwcia - 3 . 04 - Oliwia
Ewelinda83 - 4 . 04- Kinga !!! Rozpakowana 28.03.2012 r.
Karola1990 - 5 . 04 - Ola
migotka - 6 . 04 - Wiktoria
Moniq - 7 . 04 - Ewa!
Wiki81 -10 . 04 - Alicja !!!Rozpakowana 27.03.2012 r.
kala321 - 14 . 04 - Patryk
szolrak1 - 16 . 04 - Bruno
Nelka - 17 . 04 - Zosia
zora85 - 19 . 04 - Alan
Karii - 19 . 04 - Adaś
Elwerka00 - 25 . 04 - Aleksander
Agata250885- 30 . 04- Leoś

12 lata 8 miesiąc temu #342656 przez szolrak1
no własnie kochane:D wiec nic tylko dziekowac tym naszym małym barankom wielkanocnym:d hihihi kurczaczkom:D

12 lata 8 miesiąc temu #342657 przez szolrak1
a ja ide dorwac lody kawoweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

12 lata 8 miesiąc temu #342658 przez Moniq
macie, dziewczyny rację; ja nie rodzę w Święta, bo ominą mnie tewszystkie pyszności; chociaż już wsadziłam dzioba prawie w każdą potrawę, która już zrobiłyśmy; przecież muszę wszystkiego spróbować :) tak na wszelki wypadek :P
moja Mała w dzień jest dość spokojna, za to wieczorami i w nocy daje mi się ostro we znaki, jakby mi tam nożykiem wyjście torowała :/

dziś mi sąsiadka po dzień dobry powiedziała: "to Pani jeszcze się tak toczy?" :/ toczę się, toczę a co mam robić???

12 lata 8 miesiąc temu #342659 przez iwcia
No moniq dziś Twój termin :D heh toczy się, co za bezczelna babka, kurcze wkurzające to jest, mnie też kto wczoraj zobaczył, bo byłam w kościele na chwile to widzę te znaczące spojrzenia na mój brzuch hehhhhh. Ludzie są dziwni, jeszcze swoim się nie dziwie ale obcym? dajcie spokój, kiedy urodzę to urodzę, a z tego wszystkiego zapomniałam nawet się tym całym porodem stresować ;p
a co myślicie o tym gazie rozweselającym? działa to coś czy nie działa?

12 lata 8 miesiąc temu #342660 przez szolrak1
co za baba... toczy... ale mnei wkurza taka gadka ;] a ona sie kulo i wpino wrrrr powiedziałabym jej" tez pani polecam"

12 lata 8 miesiąc temu #342662 przez szolrak1
hahha nie sadze zeby było mnei cos w stanie rozweselic chyba puszczanie baków połoznej w twarz hehe:P ja to olewam skoro nei ma zewnatrz - oponowego to juz zlewam wszystko ;]

12 lata 8 miesiąc temu #342664 przez Moniq
szolrak, trzeba szukać dobrych stron, ostatnio czytałam badania, że zewnątrzoponowe wydłuża poród średnio prawie o 3 godziny ;)

iwcia, ta... mój termin- chyba nic z tego nie będzie :P

12 lata 8 miesiąc temu #342665 przez szolrak1
masz racje ... bedzie co ma byc;]

12 lata 8 miesiąc temu #342666 przez iwcia
Hehehe bąki :P dobreee, idziemy na rzeź w takim razie ;p już niedlugo ;p

Moniq poczekaj poczekaj jeszcze się dzień nie skończył ;)

Mój m ostatnio był ze mną na ktg i pytał się położnej: no to jak prosze pani będzie co na święta? A ona mówi: no proszę pana babka będzie ;p

Ginek znowu mi mówił, że ten cały gaz to można wdychać ile się chce, że nie szkodliwy, niby ma jakieś tam właściwości znieczulające i że jak szyją krocze to np tylko na tym gazie, ale coś mi się wierzyć nie chce, ja mam strasznie niski próg bólu więc u mnie wątpie żeby to przeszło, a z tym zewnątrzoponowym to nawet niewiem czy jest.

12 lata 8 miesiąc temu #342668 przez szolrak1
no własnie;] iwus;] niski prog to i tak nie pomoze zaden gaz. Najwazniejsze jest psychiczne nastawienie ... jesli sie pozytywnie nastawimy i skupimy na prawidłwej wspołpracy z połozna to mysle a jedynie to moge:P , że powinno byc w miare znosnie:P;] najwazniejsze ze to ostatni etap 9miesiecznego czekania a potem bedzie juz tylko słodziej:D rodzinniej i zacniej mmmmmmm i o wszystkim zapomnimy:D za kilka miesiecy zwykła miesiaczka i bole z nia zwiazane okaza sie pryszczem:D hehe

12 lata 8 miesiąc temu #342670 przez szolrak1
kala poszła do kosciołka ;] elwi pichci;] my dychamy ehhh uwielbiam swieta;]

12 lata 8 miesiąc temu #342690 przez Elwerka00
ja skonczylam juz ;D i odpoczywam... Zjadlam salatke az maly czkawki dostal ;D jeszcze prysznic wezme i laba ;D ahhh milego wieczoru ;*

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka