- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Nikt o mnie nie pyta więc spoko rzuciło mi się tylko w oczy że Rika palec złamała(?)... Współczuje kobieto... coś ty robiła?! No i śliczna zielona żabka w wózku siedziała!!! No i jeszcze goleneczki Bianci... a resztę wieczorkiem...
U nas OK. Maść skutkuję- CALGOL + syrop przeciwbólowy awaryjnie CALPOL. Misia śpi znów całą noc! Ja w środę wróciłam z pracy przed 20... a w czwartek jakieś grypsko mnie rozłożyło. 39 stopni i telepało mną tak że najchętniej do kominka bym wlazła. Dzisiaj juz ok.... dziwne mam te jedodniówki... już chyba 4 raz w przeciągu pół roku... No nic miłego wieczorku.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
czasami podje deserek...ale to nie zawsze..
- iwanek1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Apetytu człowiekowi narobicie
Aska a Miś od Mikołajka-wymiata Czy mojemu zięciowi już lepiej po szczepieniu?
Hoborr Hanka włśnie tak przybiera jak Adusia,po 100g,150g,idzie jak burza
Teraz nieznacznie więcej było.Wózek extra,też musze sie obejrzec.
Aniaw ale się naśmiałam czytając o przystojniaku,troszkę zazdroszczę
Ufolka dziękuje za przepis na kisiel,zrobiłam i ta moja Hanka zjadła ,a czy mogę jej budyń na mleku modyf.ugotowc?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Masuska ja daję kaszkę wieczorem(150ml lub 180ml mleka i 2-3 łyżki kaszki),a rano na śniadanie Sinlac,ale ja tuczę dziecko
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwanek ja nie dawałam przepisu na kiśla to chyba róża nasza :)a myślę że budyń możesz spróbować chyba i ja zrobię bo mam próbki mm, co mi mają się zmarnować
znalazłam na necie:
Przepis:
5 miarek mleka
-150 ml wody ( soku jak robimy z sokiem)
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- dodatek smakowy np. deserek, owoc
100 ml wody zagotować, do 50 ml dodać mąkę i wymieszać. Wlać na gotującą się wodę i mieszać aż zgęstnieje. Ostudzić do 40 stopni i dodać mleko oraz deserek owocowy.
Można również owoce gotować od razu z wodą lub nie dodawać do wody ani do budyniu a polać po wierzchu itp. opcji jest dużo.
Generalna zasada to mleko modyfikowane dodawać do ostygłej masy by nie traciło wartości odżywczych.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwanek Super,ze misiaczek się podobał... Mikołaj długo wybierał a i dziękujemy juz lepiej Twojemu zięciowi dbam o niego, dbam... dzisiaj już nawet rojborwał troszkę hehe... paskudne szczepienie,wszystko się posypało i juz były lepsze nocki... no nic.
Masuska ale ciasto dla nas też zrobisz, prawda?
Różyczko u dzieci to normalne takie dotykanie się, nawet niektóre dzieci w przedszkolu jeszcze tak robią. Dla niektórych ludzi to krępujące,a niepotrzebnie. To zwyczjne poznawanie swojego ciała. Czasami to trwa nawet bardzo długo,ale wtedy /ale to dotyczy juz 2,3latków/ nie nalezy zbytnio na to zwracać uwagi,a jedynie próbować w tym momenice zainteresować dziecko czymś innym. Dziecko poznaje po prostu siebie
a co do mojej pracy..juz mam naerwy dlaczego tak długo musze czekać na wiadomość?!
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Aska niektóre dzieci to w ogóle nie wyrastaja z poznawania ciała w moim gimnazjum to często dalej poznają tyle,ze swoje nawzajem np. w toalecie szkolnej
ale tak serio:
na kisielek dawala Oposek przepis
Masusko daj linka do fotelika tego co namierzyłas plis plis plis
Aska a jak wkładasz Mikolaja w dzien do łózeczka? Bo ja tez myśle czy by tak nie zrobić jak Ty tylko nie wiem wtedy jak w dzień bede ją wkładać
a fotka superr
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz sa takie fajne łózeczka z odpinanymi bokami,no jak ja szukałam nie było...
Przyznam,ze mi tak wygodniej jest..bo w nocy gdy karmie Mikusia to nie muszę go wyciągać
A co do tych badań w WC to masz racje..hehe niektórzy długo nie dorośleją a inni w ogóle!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Jezuuuuuuuuu... próbowałam... ale na raie rady nie dam. A tak prosiłam a ponad 30 stron do nadrobienia!!!! Do 1130 przeleciałam po łebkach... a resztę jak dzieci pójdą spać.
Nikt o mnie nie pyta więc spoko rzuciło mi się tylko w oczy że Rika palec złamała(?)... Współczuje kobieto... coś ty robiła?! No i śliczna zielona żabka w wózku siedziała!!! No i jeszcze goleneczki Bianci... a resztę wieczorkiem...
U nas OK. Maść skutkuję- CALGOL + syrop przeciwbólowy awaryjnie CALPOL. Misia śpi znów całą noc! Ja w środę wróciłam z pracy przed 20... a w czwartek jakieś grypsko mnie rozłożyło. 39 stopni i telepało mną tak że najchętniej do kominka bym wlazła. Dzisiaj juz ok.... dziwne mam te jedodniówki... już chyba 4 raz w przeciągu pół roku... No nic miłego wieczorku.
a ja o Tobie dzis myslałam Basbo
pomyslałam,z e sie nie odzywasz bo walczysz z ząbkami Wiki i nie masz czasu dla nas ale patrze: a tu takie super wieści! Super,z ę Wiktorka spi znowu jak dawniej i ciesze sie,ze lepiej sie czujesz
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa