BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #292209 przez hoborr

Tyle zostało z wczorajszego tortu:)
Różyczko dzięki za białą masę:)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #292210 przez hoborr
masuska napisał:

Różyczko, o kaszy to ja nie piszę, bo ja daję na noc:P

A o fotelikach, to właśnie dlatego chciałam wziąć też mniejszy, ale przekonano mnie żeby wziąć taki do 36 kg, bo ta podstawka kosztuje tylko 20-40 zł (są droższe). Miałam już wybrany fotelik z przedziału 9-25 kg, ale wtedy odkryłam Nanię... A o jeździe przodem to natknęłam się na pewnym forum, ale nie doczytałam.

Dobra, dalej myślę.

Masuska to myśl i potem ja kupie taki sam jak ty:) Bez myślenia:) :P :lol: :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #292215 przez masuska
Ada jaka super dziewuszka:) Hoborrku za to ciasto to nie powiem co Ci zrobię, tak mi się chce coś normalnego słodkiego.... np. pączka... albo bułkę z kremem jogurtowym... :P :P :P

A ja Ci pójdę na łatwiznę!!!

Różyczko no fajnie robisz te słoje, ja to myślę o rybce i tak sobie wymyśliłam że Ty powinnaś ryby sama robić bo masz tak blisko do nich, a ja to mam tylko ze sklepu.

Przejrzałam asortyment Nani i moge się cmoknąć w kolanko. Nie mają mniejszych chyba że 0-18. Taki to trzeba było brać od razu, a nie w te wózki 3 w 1 się bawić. Teraz jak bym kupowała na nowo, to by było całkiem co innego. Jeśli chodzi o transport, bo z reszty jestem zadowolona:)

A ja jeszcze troszkę schudnę i kończę, jeszcze 7 kilo tylko:)

12 lata 10 miesiąc temu #292218 przez masuska
Bym Wam pokazała co dałam synkowi do zabawy, ale mi głupio.

Ps. Też widzę pamiętniki:) I już komentowałam:)

12 lata 10 miesiąc temu #292220 przez różyczka
hoborr napisał:

masuska napisał:

Różyczko, o kaszy to ja nie piszę, bo ja daję na noc:P

A o fotelikach, to właśnie dlatego chciałam wziąć też mniejszy, ale przekonano mnie żeby wziąć taki do 36 kg, bo ta podstawka kosztuje tylko 20-40 zł (są droższe). Miałam już wybrany fotelik z przedziału 9-25 kg, ale wtedy odkryłam Nanię... A o jeździe przodem to natknęłam się na pewnym forum, ale nie doczytałam.

Dobra, dalej myślę.

Masuska to myśl i potem ja kupie taki sam jak ty:) Bez myślenia:) :P :lol: :woohoo:

hahahah :lol: dobre dobre

ale prawda jest taka,ze ja naprawde sporo korzystam z pomysłow tu na forum, z linków itd.
z tym fotelikiem tez tak było - moje ekspertki Aska i Masuska napisaly,z e ok to ja dizś jechalam go kupic ale akurat nie mieli no i wywiazala sie dyskusja, potem kolejny sklep jeszcze dluzsza dyskusja.....no i wrocialm z niczym do domu i dopiero zaczynam szukac tego :dry: fotelika, a tez nie chce wydac kasy niewiadomo ile takze doskonale Cie rozumiem Masuska...

Masuska a co do kaszy to spox...kaszke do mleka na noc daje chyba z 90% rodziców niemowlaków :) wiadomo...lepiej i dluzej śpia maluchy bo syto w brzuszku :)

Hoborr rewelacyjnie i mega apetycznie wyglada Twój tort i jest wielki :S :)
mniaaaam
a Adusia jak ciasteczko :) i ja też chce taka lale dla mojej Fruzi!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #292231 przez różyczka
masuska napisał:

Bym Wam pokazała co dałam synkowi do zabawy, ale mi głupio.

Dawaj :lol:
jak ja wyslałąm teściowej ostatnio to zdjecie co Bianka bawi sie celofanem na tych swoich nowych puzzlach to malo zawalu nie dostala :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #292235 przez różyczka
masuska napisał:

A o fotelikach, to właśnie dlatego chciałam wziąć też mniejszy, ale przekonano mnie żeby wziąć taki do 36 kg, bo ta podstawka kosztuje tylko 20-40 zł (są droższe).

ja nie kumie (tak moja psiapsióla zawsze mówi) tego zdania :huh:

o Olka dobrze, ze Cie widze :) ja chcialam spytac czy Mateuszkowi nic nie jest po tych jogurtach?
bo kurcze one tak kuszaco wygladają ale wszedzie piszą, ze dopiero w 10-11 m-cu powinno sie wprowadzić :dry: i ja tego nie kumam bo na sloikach jest napisane,ze można niby po 6 m-cu...

12 lata 10 miesiąc temu #292236 przez Rika
Takajedna jak z tymi krostkami? Ja się naprodukowałam ostatnio a Wy nic :(

Różyczko co do fotelika to my Zuzi zmieniliśmy w kwietniu :)

Hoborr ale Adusia się zmieniła ":)

Miałam napisać coś ale babcia wybiła mnie z rytmu i zapomniałam :(

Lubicie mnie? Nie działam Wam czasem na nerwy???

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #292237 przez iwanek1
Ja tak szybko chciałam zapytac,czy mączka ziemniaczana może uczulac,bo Hanka ma takie czerwone i szorstkie policzki od rana jak "ruska baba",a z nowości był tylko ugotowany kisiel :angry: ,aha i jeszcze rosół z kaszką kukurydzianą,to mi się przypomniało jak o chrupkach pisałyście,ze uczuliły :(

Takiego fotelika właśnie szukam,od 0-18 kg,montowanego tyłem,bo nie chce jeszcze przodem Hanki wozic,ale ceny powalają,jeszcze zobacze tą Nianie,co Masuska pisała.

Moje dziecko dziś nie spało cały dzień :ohmy: :angry: i jestem padnięta :huh:

Sorki,że nie odpisze imiennie :)

Adusia śliczna mi się w oczy rzuciła,a i chuuuda Masuska z Piotrusiem wtulonym(my też mamy taki bukszpan) :laugh:

Chyba idę spac :dry:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #292255 przez aska27
Widże,ze temat fotelików góruję :blink:
Nie wiem czy pamiętacie,ale juz kiedyś wrzucałam tutaj linki co do wyboru fotelika i od kiedy dziecko moze jeździć przodem do kierunku jazdy...

podam jeszcze raz:
fotelik.info/pl/art/od_kiedy_fotelik_prz...erunku_ruchu,12.html

fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_...erunku_jazdy,10.html

fotelik.info/pl/faq/

Mam nadzije,ze troskzę Wam to pomoze w wyborze dobrego fotelika :blink:

My dzisiaj mieliśmy przemeblowanie... sama z męzemdzwigałam te szafy... echh.. padam na twarz!!! Miłego wieczoru :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #292258 przez różyczka
Asiu dzieki za te linki, pamietam jak je czytałam juz wczesniej kiedy jak dawalas.
Spytam wprost-nie boisz sie wozić Mikołaja przodem już teraz? w tych artykułach tez jest wyraźnie napisane o tym, ze powinno sie jak najdłuzej wozić tyłem...

12 lata 10 miesiąc temu #292261 przez masuska
Różyczko bo ja już miałam taki czas że chciałam kupić fotelik 9-25, ale zmieniłam zdanie z korzyścią na Nanię:P Już kuma:P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jak Pioterek zaśnie to przyjdę znów:) A jak zasnę to wybaczcie. Buźka

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #292273 przez aska27
Różyczko oczywiście duzo czytałam przed kupnem tego fotelika.. za i przeciw i oglądałam itp.. ale wiesz zazwyczaj fotelikach dziecko siedzi wyprostowane... w tym foteliku jeździ w pozycji półeżacej... tak jak w nosidle i moze tak dośc długo podrózować. Wyczytałam,ze źle jest gdy dziecko siedzi wyprostowane przodem do kierunku jazdy.
Mam nadzieję,ze źle nie wybrałam. Wrzuciłam te linki,zeby Wam pomóc w poszukiwaniach, w wyborze...najlepszego fotelika dla Waszych bobasów :blink:

Oczywiście mam ogromną nadzieję,ze nie będzie nam dane sprawdzać czy dobrze wybraliśmy... nigdy!

Masuska Super zdjecia!!! Pioruś jaki radosny :)

A ja wrzuciłam pare fotek na NK... dla zainteresowanych.. :blush:

12 lata 10 miesiąc temu #292285 przez Rika
Różyczko już wiem co miałam napisać bo mi Ola przypomniała a mianowicie... od jakiegoś miesiąca Ola też mnie podgryza... Patrzy się w oczy i gryzie i śmieje się... hmm :huh: :ohmy: :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #292309 przez różyczka
Rika napisał:

Różyczko już wiem co miałam napisać bo mi Ola przypomniała a mianowicie... od jakiegoś miesiąca Ola też mnie podgryza... Patrzy się w oczy i gryzie i śmieje się... hmm :huh: :ohmy: :dry:

no ta moja dokladnie tak samo, teraz wieczorem znowu mnie ugryzła wiesniara jedna no :angry:
ja tam Cie lubie :lol: tęsknię za Twoim pisaniem...bo teraz tak rzadko sie pojawiasz...ale rozumiem dlaczego :side:
z nas dwóch to wydaje mi sie, ze ja moge bardziej działac na nerwy ludziom :laugh:

Masusko przepraszam ale nadal nic nie skumalam :blush: ale dobra niewazne zreszta...
no zabawki Piotrus ma bardzo edukacyjne ja widze :laugh:

Asiu dzieki,z e odpisalas, mi nie chodziło o postawe dziecka bo ja wiem,z e ten caretero ma pozycje polleżącą tylko o to,z e przodem do kierunku jazdy jest ponoć bardzo niebezpiecznie wozić (tak pisza w tych linkach co dałas i tak mi dziś w sklepach trabili)
juz mi głowa spuchla od tego wszystkiego :S

ide dokończyc ciasto i do lózka
dobranoc :kiss:
jak znam zycie to do rana kolejen minimum 2 strony beda :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka