BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #413127 przez daners
hej, no to mam chwile ;]

Daria bardzo Ci dziekuje za link- :)

Anszka ja ide na szczepienie w czwartek tez sie boje bo szczepie normalnie z kasy,,,

Bidol walcze nocki (odpukac zasypi apieknie w łóżku ) ale w dzien niewiem co sie stalo,,, zazwyczaj po jedzeniu marudzi grymasi krxzyczy placZe na rekach czasami sie uspokoi, nie wiem czy nie umie sobie sobie zasnac bo czasami zamkniete oczka ma i tez placze hmm poradzicie cos ;];];]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413134 przez Olga
daners ja też szczepię tylko tymi obowiązkowymi,nie kupuję innych.Ciekawe jak maluszki to zniosą,na szczęście mam kupione kropelki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe,ostatnio mi pediatra przepisał :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #413137 przez daners
Olga co to za kropelki? dasz je przed szczepieniem czy jak? a pierwsza wizyta wiąze sie z ilom szczepieniami naraz

12 lata 4 miesiąc temu #413142 przez Olga
daners nazywają się PEDICETAMOL,on jest na bazie paracetamolu-13zł kosztuje i wydaje mi się,że bez recepty można kupić.Ja dopiero podam,jeżeli będzie Ignaś miał gorączkę.lub będzie mocno płakał.Boje się tego szczepienia,bo pamiętam jak Olga strasznie to pierwsze przeszła,ale ona miała skojarzoną wtedy.Z kalendarza szczepień będą 3 ukłucia-trochę dużo :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #413151 przez daners
Olga trzy klucia jednego dnia . tak odrazu kloc beda takie malenstwa ;/ tez sie boje ze beda plaka z nim,,,

moze tez se je kupie w razie "W"

12 lata 4 miesiąc temu #413156 przez Olga
daners tak trzy wkłucia,albo w oba udka i rączkę,albo odwrotnie.Kup sobie,zawsze warto mieć coś na gorączkę pod ręką,a mi to pediatra przepisał,jak byliśmy z małym na ten brzuszek,mówił,że jak ma boleści brzuszka to mogę mu podać,ale tylko raz użyłam,bo nie było konieczności.Mam jeszcze czopki paracetamolu,bo to różnie jest z małym dzieckiem :(

12 lata 4 miesiąc temu #413161 przez nataleczka_92
Kochane widzę że piszecie o szczepieniach. Ja mojego synka też szczepiłam tymi darmowymi-czyli trzy klucia-dwie nóżki i rączka. Serce mnie bolało jak patrzyłam jak płacze-na szczęście było chwilowe no i nieuniknione. Gdyby naprawdę szkodziły to by je zlikwidowali a jak dla mnie są te płatne dla kasy-a tak naprawdę różnica jednego klucia a koszt jak u nas 150zł! A najgorsza i tak jest ta żółtaczka najbardziej boląca. Mój nie gorączkowal ale po południu płakał strasznie,bolały go te miejsca i kupił mu mąż Altacet w żelu dla dzieci-i polecam ulga straszna

12 lata 4 miesiąc temu #413241 przez anszka
Cześć dziewczyny,
ja zdecydowałam się na szczepionkę 5w1. Boję się, jak zareaguje.
Widzę, że wszystkie maluchy coś ostatnio marudzą. Wyczytałam gdzieś, że właśnie teraz wyostrzają się bardzo zmysły i dzieci szybko traci poczucie bezpieczeństwa, więc chcą być przytulane. Ponadto są coraz ciekawsze świata, więc najchętniej poznają go z wysokości naszego ramienia :laugh:
Mój synek też czasem płacze przez sen i trudno go uspokoić, ale jak otworzy oczy, to jest spokojniejszy, dziwne.

12 lata 4 miesiąc temu #413250 przez kejtin
hej wam :)
Moja malenka wczoraj wlasnie skonczyla 1 miesiac :laugh: i zrobila mamie ogromna niespodzianke:) Jak nakarmilam po 20.30 tak o 21 karmilam - dzidzia aniolek, po kapieli zmeczona wrazeniami poszla spac... wstala o 3 jadla do 4 i zasnela budzac sie o 8.30 - no taka przerwa... a jak mnie piersi bolaly :D Pieknie przespana noc, widze ze pobyty na dworze jej sluza - wiekszosc dnia w wozku na tarasie w cieniu :)

Urodzila sie malenka miala 52cm i wazyla 2700
Po miesiacu ma teraz 56 cm i wazy 3814 :D
I jak czytam ze wy juz macie po 5kg... to nie za ciezkie sa te maluchy do noszenia ? :)

Juz nie pamietam kiedy ostatni raz dawalam modyfikowane, dzis z jednej piersi odciagnelam w 5 minut 130ml ;) po tych 5h:) W nocy podajemy butelke a za dnia je z cyca:)

MM nie stracisz pokarmu jesli bedziesz odciagac - stad polecam laktator - wiem z doswiadczenia;) nie zaburza odciaganie produkcji mleka - wrecz ja "stymuluje" :) Takze na czas antybiotyku (przeczytaj na ulotce czy mozna) jesli nie - nie karm malej swoim mlekiem a swoje odciagaj i nic sie zlego nie stanie:)

Ja stosuje jeszcze pieluszki z 1 :D i uzywam pampersow - z doswiadczenia: hagisy przeciekaja;) a pampersy szczegolnie te www.smyk.com/pampers-premium-care-vp-pie...9,swiat-niemowlaka-p tak izoluja ze trzeba wymieniac tylko jak dzidzia zrobu kupciaka :)

acha i nie bojcie sie tych szczepien... co ja przezylam jak malej zabki wyrywali wtedy siedzialam z nia na fotelu i trzymalam a ją torturowali - i wbicie igly w male dziasla... to dopiero przezycie...
A jak bylismy na pobraniu krwi to mala dala lekki grymas przy wkuciu igly i poszla spac a one krew pobieraly :D Moze po prostu faktycznie mam w domu aniolka ;) i dlatego jestem spokojniejsza:)

Mala z okazji 1 miesiaca dostala od nas karuzele ;)

12 lata 4 miesiąc temu #413276 przez Daria23
hej laseczki witam się i ja:)u nas nocka znow tak sobie maly obudzil sie po 24 potem do 3 nie mogl zasnac a potem juz o 5 się obudzil sama nie wiem czemu tak trudno mu zasnac w nocy:(macie tez tak????

Kejtin-wszystkiego naj naj z okazji miesiąca dla małej:)ale ona rzeczywiście drobniutka:)mojemu małemu dzis zalozyłam pampersa 3 i stwierdziłam ze skoncze paczke dwojek(mam ok 80 sztuk)i przechodze na 3 bo sa duze ale mysle ze swobodniej sie w nich bedzie czuł..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413287 przez mloda_mamuska
hejj ;)

nasza nocka paskudna ;P maly wczoraj pospal od 20 do 1 i juz byl tak wyspany ze cala noc plakal krzyczal i marudzil.

kejtin no mi sie ciezko nosi,ale co poradzic..juz tak bedzie ...coaz wiecej tych kilogramow;)

a jaka karuzele kupiliscie?;))

bidol ten sok mozna codziennie ;)

12 lata 4 miesiąc temu #413364 przez kejtin
Daria, a najada sie? ja malej nie daje spac po poludniu,bawie sie z nia, dokuczam;) to potem wymeczona spi :)od kilku dni zauwazylam ze dobrze spi do 14 potem sie obudzi, zje i sama spac nie chce:) za to nocki okej:)

mm: allegro.pl/fisher-price-c0108-karuzela-z...lot-i2511386979.html
zaszalalam,;) nie mam lampki przy lozeczku, tylko przy naszym lozku, wiec sie przyda taka karuzelka:))

Moja mala lubi jak ja waze gdy puszczam jej melodyjki (w wadze sa) i wtedy tak grzecznie lezy, wiec i karuzela powinna sie sprawdzic:))
Jakby co, mam taką wage: www.ceneo.pl/2389699
banalna w obsludze i ma melodyjke:))))

Dzis sie dowiedzialam, ze kolegi synus ma 2 m-ce i wazy ponad 7kg...........
Marudny tylko przy cycu sie uspakaja, nawet na spacer nie moga z nim wyjsc bo od razu placz. Smok czy butelka nie wchodza w gre bo wypluwa... i co 10min na cycu... Nie dosc ze przekarmiony to i spokoju rodzicom nie daje...

12 lata 4 miesiąc temu #413490 przez bidol
jestem taka wściekła :angry:

diś mieliśmy wyjechać nad morze. Mąż zadzwonił że szef mu cofnoł urlop - :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

siedze i wyje :(

12 lata 4 miesiąc temu #413498 przez anszka
Bidol - rozumiem Cię, w zeszłym tygodniu też mieliśmy wyjechać, ale w ostatniej chwili okazało się, że mąż nie może jednak wziąć urlopu.
Może chociaż na weekend uda Wam się wyrwać?

12 lata 4 miesiąc temu #413506 przez Daria23
Bidolku przykro mi z powodu wyjazdu tak czasem bywa:( A my mamy dziś wielkie święto Tymus ma imieninki swoje pierwsze:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka