BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #510151 przez Majowka
Olga napisał:

majówka czemu wody nie kazał podawać? Chyba to zdrowo pić wodę,zamiast tych herbat :) Lukas ma podobna wagę jak Ignaś,jak zerkam w książeczkę i wpis sprzed miesiąca :)

Powiedzial, Ze nie trzeba wody, Bo mleko jest na wodzie :unsure:

Tak, juz zauwazylam, Ze lucasek w slady Ignasia idzie, hehe. A jak u Was ze wzostem? Twoj maz wysoki, wiec Ignas pewnie tez bedzie taki... Lucasek teraz ma okolo 70cm

M-M, czyli biegunka z prawdziwego zdarzenia... U mnie zdarzaly sie rzadkie, ale raz dziennie , wiec to nie zabki :(

Ile z Was juz ma zabki? Sebus, Oliwierek, ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #510155 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #510184 przez saiko
Hej,

Szymek wlasnie zrobil 4 kupsko od wczorajszego popoludnia, chyba nie bede mu podawac suszonej sliwki skoro tak reaguje ;)

Maly ma prawie 70 cm - jeszcze miesci sie na przewijaku nalozeczkowym ;) on to drobinka przy Waszych chlopakach i ma niewiele ponad 7,5kg

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #510237 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #510276 przez anunia
Witam :)

Wstaliśmy niedawno ,malutka sobie przestawiła coś godziny i spi do 9.00 :)

Bidol- Fajnie ,że mała była spokojna i tak słodziutko wygladała :)

My tez wkońcu musimy zabrac się za chrzest ..

Olga-życzę powodzenia w zakupie wózka ,oby tym razem sie udało

Emilka na ostatnim szczepieniu mierzyła 63cm :laugh: i 6,400 półtora miesiaca temu ,czyli z miara napewno duzo się nie zmienilo z wagą może jakis małe kilo przybyło :laugh:

A papmpersiki nosi 5 :laugh: mądry tatus wczoraj zakupił ,tak to jest posłac faceta na zakupy ;P

11 lata 11 miesiąc temu #510291 przez mloda_mamuska

11 lata 11 miesiąc temu #510294 przez Majowka
My juz od 7 na nozkach, Lucasek cos za czesto mnie do siebie wolal, wiec wzielam go do nas do lozka I rozumiem Cie M-M, chodze jak polamana, Bo spie na skrawku lozka, ledwo czym mam sie przykryc...ehhh, niefajnie

Ja dzisiaj lub jutro jade na wyprzedaze ciuszkow dla maluchow, obkupie sie w rozmiar 74, 80, zawsze to jakas oszczednosc.

11 lata 11 miesiąc temu #510298 przez mloda_mamuska

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #510303 przez anunia
no dwie bym takie dupki zawineła w te 5 hehe :laugh:

Wybieracie się gdzies w noc sylwestrową ??

Bo my w domuciu z dzieciaczkami :)

11 lata 11 miesiąc temu #510317 przez mloda_mamuska

11 lata 11 miesiąc temu #510374 przez Olga
majówka Ignaś miesiąc temu miał 75 cm,wysoki z niego facet,a o ząbkach,to jeszcze nie myślimy,pewnie szybko nie wyjdą :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 11 miesiąc temu #510399 przez kejtin
Saiko - tak, kupilam smoczek lovi do kaszki bo mam tez buteleczki lovi i tak podaje - ladnie pije nic nie ulewa:)
Kaszki podaje bobovity i nestle smakowe :)
Kaszki sa takie ze np rozrabiasz tylko woda i to jest: kaszka mleczna manna i sa kaszki gdzie rozrabiasz z mlekiem bo nie sa mleczne:) Zawsze na opakowaniu jest napisane:)

Anna dzieki:)

Od 5 dni moja mala przesypia sama pelne noce... Karmie ja ostatni raz o 22 i nastepny posilek po 8 rano... Czy juz tak zostanie?:)

A jakie objawy zaobserwowalyscie jak maluszkom szly zabki? bo moja polubila gryzaka i czesto wklada paluszki do buzi i zastanawiam sie czy to nie zwiastun:)

11 lata 11 miesiąc temu #510420 przez bidol
Doberek

Anunia - 5 ? Hahahaha no 5 miesięcy to i pamoersy 5 :) logiczne hahahaha

My 4 od kilku dni nosimy

M-M - no a co ja mam powiedziec. No niby tez wielkie łóżko mamy a dziś nie dosc ze Kamke nad ranem do nas wzielam bo strasznie kaszlala to Seba jeszcze przyszedl :) juz Jędrula chce wieksze łózko kupic bo to na szerokosc ma 160 cm a on chce takie 2 metrowe- własnie brat sobie takie kupił ;) i juz zalamali a mieszkaja niecaly miesiac :P

Kamke boli brzuszek :( jakie sa objawy nietolerancji glutenu? Bo wczoraj jej troszke kaszki wepchalam bo Wasze dzieciaczki juz tyle jedza roznosci a Moja kaszki nie lubi ale chcialam sprawdzic czy toleruje gluten i juz sama nie wiem :( :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #510427 przez Olga
My dopiero przedwczoraj kupilismy oryginalne 4,bo musieliśmy 3 wykończyć,a te pomarańczowe zakładamy na dzień Dady już przed swietami 4 kupiłam,trochę zapasu pieluch i chusteczek mi się uzbierało :lol:

Ja jak małemu dałam śliwke przed świetami,to nie nadążyłam go przewijać ha ha :lol: już mu nigdy nie podam,chyba,że będę widziała,że ma problem z kupa.Całe dwa dni go tak męczyło,a zjadł pół słoiczka,dobrze,że mu nie dołożyłam,bo wyjatkowo mu smakowało ha ha :lol:

Ja też mam dosyć spania w trójkę,niby nad ranem małego przekłądam i za chwilę tatuś wstaje do pracy,więc nie jest tak źle,ale np.dzisiaj mojemu synusiowi coś się pokręciło i jak dostał cyca o 24,to się po pół godz.obudził i usnął dopiero w naszym łóżku o 2.20.Myslałam,że ogłupieje z nim,wcale mu się spać nie chciało :angry: No i całą noc spał z nami,a ja oczywiście prawie na szafce nocnej ha ha :lol:

Co do nocnego jedzenia,to Ignaś się raczej nie odzwyczai,bo jak przychodzi 24-1 w nocy,to sama go wyciągam i daję,bo mi się wydaje,że jak ja pójdę zaraz spać,to on się wtedy obudzi ha ha i tak dla świętego spokoju mu daję,a możliwe,że wcale by się nie obudził-tego nie wiem.I szkoda mi mleczka z drugiej strony,niech sobie cycusia w nocy :lol:

Moja Olgusia o 8 rano sama poszła ze swoim psem do weterynarza,umówiła się na 3 stycznai na zabieg,przepisał Maksowi antybiotyk,dostał zastrzyk.Skasował ją 28zł,zabieg ok.100zł.Wszystko płasci Olga ze swoich pieniędzy.Ona dla zwierzaka by wszystko zrobiła :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 11 miesiąc temu #510458 przez saiko
Majowka napisał:

My juz od 7 na nozkach, Lucasek cos za czesto mnie do siebie wolal, wiec wzielam go do nas do lozka I rozumiem Cie M-M, chodze jak polamana, Bo spie na skrawku lozka, ledwo czym mam sie przykryc...ehhh, niefajnie

Ja dzisiaj lub jutro jade na wyprzedaze ciuszkow dla maluchow, obkupie sie w rozmiar 74, 80, zawsze to jakas oszczednosc.

ja może po egzaminie 2 stycznia polece do sklepów i cos pokupuje jesli u nas tez juz sa wyprzedaze??

mm - moj juz dawno spi u siebie. nie wytrzymalabym juz teraz z nim w naszym ;)

anunia - ja jeszcze nei wiem co z Sylwkiem, albo w domu jakis film obejze albo gdzies do kogos pojde a maly z babcia zostanie. Ja nieszczególnie lubie Sylwestra

Olga - wlasnie dokladnie, tylko, ze ja mam całą paletkę śliwki :)
kejtlin - no wlasnie, dla mojego Y Browna jest za duzy :( a manny niemlecznej nie moglam znalezc

u nas pojawilo sie 5 i 6 kupsko ;) ma spust chłopak :) i to od 19 wczoraj po pół słoiczka śliwki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka